Vad bör Spyker göra?

Forum Övrigt Allmänt Vad bör Spyker göra?

 • Detta ämne har 33 svar, 20 deltagare, och uppdaterades senast 2010-03-10 13:05 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21531

  Dåså god vänner!
  Affären verkar klar! Vad bör Spyker nu göra? Lansera en retro 96’a kanske? En Sonett IV?

  Vad tror ni krävs/kommer att hända?

  Ska bli spännande och se tycker jag!

  #152007
  danne l
  Deltagare

  satsa på bränsleförbrukningen det är ju det ända de pratar om nu så det borde ju sälja 🙂

  #152008

  Ja, en liten bränslesnål modell vore nog riktigt bra att ta fram. Även att pressa bränsleförbrukningen på de större modellerna. Kanske återuppliva variabel kompression igen. Vad hände egentligen med det, Jag har hört att testbilen fortfarande går.

  #152009
  erik satre
  Deltagare

  Damma av en 9000, 99 och 96 ur gömmorna och utveckla dessa vidare!

  #152020

  Jag håller med Erik. Det gäller att gå tillbaka litet, låt Saab bli lite udda igen. Satsa hårt på tekniken, läste i någon annan tråd att Saabs största vinst gjordes när de var ledande med turbo. Jag skulle tro att det är dit vi behöver komma igen!

  Det vore väääldigt kul med en nylansering av Saab 96/95. Behåll formen, uppdatera tekniken. Ny fräsch drivlina med bränslesnåla motoralternativ (liten diesel kanske?) även en hottad 4×4 sport/rally variant kanske? Vet att detta är lite väl i det blå, men kul tycker jag det vore!

  #152024
  bladde
  Deltagare

  Ja dom lär ju iaf börja med att få ut dom modellerna som är klara 🙂 Sen som alla säger en bränslesnål modell…

  #152029
  vee-eight
  Deltagare

  Gör produkt av AeroX istället för en rullande kuliss och ta snuskigt bra betalt.

  Men en 9-6 i klassisk päronhalveform vore inte dumt… 😀

  #152042
  Geert
  Deltagare

  Se till att nya 9-5 Kombi går att köpa asap med snål diesel (typ 0,4/milen)!
  Då lägger jag order direkt.
  Saab som tj-bil lär vara OK igen nu.

  #152045

  Ja det får man verkligen hoppas. Tror även att hypen som varit runt Saab den sista tiden verkligen kan hjälpa försäljning, andrahandsvärde samt rykte rent allmänt!

  Många företag har sagt nej till Saab på grund av rädslan för dåligt andrahandsvärde på sista tiden, i alla fall i de företag som jag har insyn i (de köper inte leasar).

  Hade jag inte varit fattig student hade jag beställt en ny direkt! Får nöja mig med att börja köpa originalreservdelar istället för biltema! (de få som de har kvar till en OG 900)

  #152053
  dominik
  Deltagare

  Spijker behöver oss som köpare av nya bilar!

  #152054

  Håller med!

  Gör en ny retro modell på 95/96!

  Se, New Bettle, Mini Cooper, Ford Mustang och FIAT 500 för att nämna några, alla har ju gåt riktigt bra, det borde väl en retro Saab också göra! den skule bli väldigt unikt! ingn Oepl version här heller:P

  #152067

  Tror inte att retromodeller är rätt väg att gå. Saab kan vårda sin historia utan att göra retromodeller. En retro 92:a skulle ju förmodligen ändå inte bli roligare än en riktig 92:a. Ärligt talat… hur rolig är en new beetle? Lika tråkig som en golf fast fulare.

  Nej tack.

  Saab ska göra nya bilar med unik design, smarta lösningar och roliga köregenskaper. Bilar som sticker ut ur den grå massan som dagens likriktade bilutbud har blivit.

  #152081
  ake svantesson
  Deltagare

  tycker dom ska dra igång att tävla..
  motorsport säljer bilar.
  varför inte en modern tävlingsavd mixad med en retro..då allt som har med historicmotorsport är på frammmarsch ,,
  mvh Åke

  #152083

  Åke: Jag håller med dig angående tävlingen. Vicktor Muller nämnde även han Saabs tidigare rally framgångar i sitt ”tal” i går kväll. Nu skall vi inte dra några stora växlar av det men det hade varit riktigt kul ifall Saab åter igen satsade på rally. Men då krävs en mindre modell, då jag tror 9-3x (vilket är det närmsta rallybil de har nu) är lite för stor för dagens rally scen!

  Men som flera nämner är det köregenskaperna som måste poängteras i samband med miljöansvar tror jag! För att nå ut till den stora massan. Man ska veta att det är en Saab som kommer, inte; Vad är det för en bil? Öhh En toyota tror jag eller kanske en honda, är det inte en nissan, Nej kanske renault… osv. Det ska synas på håll att det är en Saab som kommer. Förr kunde man till och med höra det på motorljudet! Saab får inte bli en dussinbil!

  #152087
  adam
  Deltagare

  Jag instämmer i önskemålen om en retro-96:a. Någon som vet om SAAB nån gång faktiskt tänkt i de banorna? Finns det rent av några skisser…?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 34 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng