Värde på en kaross

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Värde på en kaross

 • Detta ämne har 9 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2005-02-09 16:31 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12223
  Mikael Isaksson
  Deltagare

  Min 96 -67 2T har jag svetsat upp med mycket lite svets jobb och lagt skarvar kant i kant haft bilen i en vagga upp och ner för att få rätt arbets höjd och kunna göra ett bra jobb. Bilen lackades i underredet och hjul hus av mig själv och väntar på att lackerare ska lägga resten av lacken nu kom stormen och knäckte taket för mig bilen och försäkrings bolaget vill bara betala 2000:- kr är det rimligt? jag vill höra era åsikter? För mig själv tycker jag inte det finns en anledning att äga en svets utrustnig för flera 10 000:- kr när man kan köpa en kaross för 2000:- där är vi inte alls överrens jag och försäkringsbolget vad tycker ni???

  Micke I

  #84807
  johan josefsson
  Deltagare

  Jag tycker det är för dåligt. Visst kan man få kompletta bilar för samma pengar men då är inte karossen helt nyrrenoverad. 2,000:- är ju ca 4 timmars jobb. Det blir inte mycket lagat på 4 timmar. Behöver du ett tak så har jag ett i förrådet. Hoppas allt löser sig med alla skador som du oturligt nog blivit drabbad av.

  #84808

  Hej micke
  Tråkigt det där med ditt garage och dina bilar ….
  2000:- låter i mina öron som ett skambud !
  Vad kostar inte bara tex. Färg och slipmaterial och desutom har du lagt ned massor med tid för att renovera ….
  Skulle inte vi alla gladeligen betala 2000:- för att få en kaross uppsvetsad, slipad och lackad ?
  Stå på dig och ta inte första bästa bud dom ger dig troligtvis inte andra heller

  mvh fredde

  #84809

  Stå på Dig Micke!

  Försäkringsbolagen är tuffa att ha och göra med, men envishet brukar kunna göra nytta. Man kan inte jämföra ”skrotbilar” på marknaden med det renoveringsjobb som är nedlagt. Särskilt inte när det gäller udda samlarfordon!

  Jag är en av många som lider med Dig och hoppas att Du inte tappar gnistan.

  #84810
  kaparn
  Deltagare

  Hej!

  Jag har för mig att försäkringen är till för att Du skall få tillräcklig ersättning för att kunna ersätta det förstörda eller stulna med inskaffningsvärde för en likvärdig vara minus självrisk. Försök att få tag på en likvärdig kaross presentera priset för försäkringsbolaget och se vad dom säger då. Jag tror att Du har goda chanser att få ersättning bara Du kan presentera dina kostnader med kvitto eller Dyl. Dom försöker nästan alltid trixa och fixa och spela ovetande men det brukar gå med lite tålamod. Jag tror att det riktiga värdet för din förlust ligger mellan 5-8000:-.

  Mvh.

  Hasse

  #84811
  kaparn
  Deltagare

  Något Du kan pröva är att säga till försäkringsbolaget att Du inte är nöjd med budet och att Du i sådana fall tänker lämna in karossen till en plåtslagare och låta dom betala riktningen av den . Jag har prövat detta tidigare med gott resultat och då fått full ersättning. Men då gällde det tre datorer som blixten tagit.

  #84812
  lelle f
  Deltagare

  Fixar plåtslagarna datorer ????

  #84813
  saabisti
  Deltagare

  Kan inte bidra’ med några verkligt goda råd, men då jag själv pular med en precis likadan kaross i garaget kan jag raportera följande: bara sandblästring och grundering av karossen kostar min. 250 € (2200 SEK), lägg till transport till och från samt svetsjobbet. Försäkringsbolaget skall betala enligt gängse pris låt vara att Du själv gjort jobbet inkl. svetsning – stå på dig!

  #84814
  perhaninge
  Deltagare

  Det blir inte lätt att få tag på en 67:a TT kaross.
  Det finns väl statistik över antal bilar kvar ?
  Om du har bilder på arbetets gång så skicka dom till försäkringsbolaget, min f.d. 900 -81:a Turbo var i toppskick och fick ett skambud på bilen i samband med ett inbrott, skickade bilder och dom lagade bilen för 22 000:- efter detta.
  Ge inte upp

  Per/Haninge

  #84815
  kaparn
  Deltagare

  Jag visste att DU skulle ställa den frågan.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng