Veliga Saab Spekulanter.

Forum / Övrigt / Allmänt / Veliga Saab Spekulanter.

Forum / Övrigt / Allmänt / Veliga Saab Spekulanter.

  • Detta ämne har 9 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2005-09-20 20:55 av Anonym.
  • Författare
    Inlägg
    • Anonym
      september 17, 2005 at 19:45 #13158

      Hejsan.
      Suck! vad less man blir på veliga Saab köpare. Har haft ett par spekulanter nu på Saaben. Ringde först en Norrbottning som skulle lägga handpenning på den, men tji fick man. Senare så var det en sörlänning, samma sak handpenningen som bortblåst. Nu får man sluta vara snäll med folk, så nu är det först till kvarn med pengar som gäller. Så Saaben står fortfarande på gården och hoppas efter en ny vårdande ägare. Det som är mest tragiskt är att inte en enda varit och tittat på den. Hoppas att det går bättre för alla andra Saab försäljare. Nä!! man får nog gå och ta sig en kall öl så man blir lite glad i hågen… Ha det gott..

        september 17, 2005 at 20:35 #88926

        Det är alltid jobbigt att sälja bil… Det är nästan värst om det går för lätt, då vet man att man varit för billig istället! Det är bara att sitta lugnt och vänta på rätt köpare. Är man rätt ute med priset, vilket jag tycker du verkar vara, så är det bara att låta tiden ha sin gång.

          Anonym
          september 17, 2005 at 21:21 #88927

          Att det är jobbigt att sälja kan jag inte hålla med om. Jag anser att det är roligt att byta och sälja, gillar att variera bland fordonen man har på gården. Men på sistone så har jag funderat på att sälja ut alla veteranbilar jag har, kanske bara behålla en eller köpa en färdig renoverad, dom kostar pengar att fixa till och tar en massa tid och energi. Har gjort fullständiga utförsäljningar tidigare men det har bara gått någon månad så har fullt på gården igen. Egentligen ska man ju bara hålla sig till ett märke. För alla känner väl igen sig när man har ett fordon och ser ett likadant och så smyger tanken upp i bakhuvudet att den där bilen kunde vara bra att ha som res.dels bil. Just nu så står man med 8 veteranbilar i olika skick. har en reservdelsbil till varje bil förutom till Saaben. Men men nästan alla bilar måste säljas ut innan nästa höst, då jag behöver pengarna till ett hyrköp som går ut. Tänkte behålla en av dessa bilar, men man velar fram och tillbaka vilken man kanske ska behålla. Sportig Vw fastback eller en Amazon kombi. Ja livet ska inte alltid vara lätt.. jag tar nog en till öl. Om någon här är intresserad av något rep.objekt förutom Saab så kanske jag har något av intresse..

            september 18, 2005 at 09:57 #88928

            Problemet är väl att det är lättare att köpa på sig än att sälja.

            Håller med om att det inte är någon höjdare att ha för många bilar. Tiden räcker aldrig till! Jag har själv fult sjå med att begränsa mig till min Saab 96 -75 och min Fiat 2300 S Coupé, men jag lyckas alltid åka ut på villospår och köpa på mig nåt annat objekt…

            Vad har du mer för bilar? Jag har en kompis som är rätt sugen på en VW typ 3 till exempel. I första hand en variant, men han är nog inte omöjlig.

              september 18, 2005 at 15:02 #88929

              Jag skulle sälja min 67as v4 och fick först handpenning från en holländare 3000kr men han ångrade sig så nu har en dansk betalat in 3000kr till så jag har fått in 6000kr och bilen står kvar på gården. Jag har då lovat dansken att hålla på den nu fram till jul. Han skulle köpa min saabo också.

              MVH
              Anton

                Anonym
                september 18, 2005 at 19:36 #88930

                Känner igen syndromet att man köper in mer objekt än vad man har tid till, men maan vill så gärna bara ha… Har 2 st. Vw 1600. Ena är en 1600 TLE -71 (insprutningsmodellen) Fullt körbar och besiktad ett tag till men avställd, lite åt callook stuket på den, har kört med den hela sommaren. Den andra är en 1600 TL -72. Avställd sen några år tillbaka, motorn går runt fint men den tänder inte till alls, kan ha att göra med att när jag fick hem den så var man för ivrig och hällde i lite smorsel i cylinderloppen och sen drog runt startmotorn, efter nog mycket gnuggande så upptäcker man att fördelarlocket suttit löst, Då vart jag less, sen dess har den stått. Kan vara att det slog sönder locket eller rotorn, eller rent av gammal bensin. annars så står det 3 Amazoner, 2 Vw fastback, 2 Vw bussar typ2 modeller, och så Saaben så klart. Det där med handpenning är klurigt. Bäst att hålla sig till först till kvarn principen, man kan ju få åger om någon lägger handpenning och inte hämtar den på en gång, man vet ju hur många bilar som man har sålt som egentligen ville ha kvar..

                  Anonym
                  september 19, 2005 at 10:18 #88931

                  Jag måste säga Roland att jag är goe intresserad av din 95:a då jag är kombi-freakt, och den är ju i okej avstånd också. Dock står garaget fullt just nu. Om du inte vill byta mot en 96:a ´73, Ford Capri ´74 eller 96:a ´65 i olika stadier av renovering…
                  Men du får gärna maila några bilder på 95:an (gärna även inredning, motorrum osv) så får vi se om jag blir ännu mer sugen.

                  Förstår även dina “våndor” att fixa vinterförvaring för en bil man ändå inte vill satsa så mycket på…

                    Anonym
                    september 19, 2005 at 19:40 #88932

                    Hejsan Max..
                    Tyvärr har den blivit såld precis nu ikväll. Nu ska bilen ned till Dalarna. Ska fixa dit lite delar och ombesikta den åt den nya ägaren. Ford capri lät intressant, säljer du den på ett rent köp kanske? Lite bilder hade varit kul. Ps. har ingen vinterförvaring åt någon av mina bilar vintertid, Det funkar lika bra bara man håller efter dom och fixar det som ska ordnas innan varje vinter, samt att jag startar och små kör dom lite varje vinter. Tycker dock det känns lite ledsamt att ha blivit av med Saaben, tyckte om karossen men inte att köra den, men men man får väl köpa en modellbil så man kan sitta och titta på den då och då. Får man forfarande vara medlem här om man bara har en Modellbil. *ler* Tycker det är en väldigt trevlig klubbsida och trevligt folk samt att det händer grejor här. Stort beröm till dom som har byggt upp denna klubb och alla medlemmar som gör den till en levande klubb.

                      Anonym
                      september 20, 2005 at 06:02 #88933

                      Caprin går definitivt att sälja på rent köp. Det är en tuff bil, och jag gillar den, men den är ett helobjekt, och som det är just nu bor jag 9 mil från mitt garage…
                      Skicka ett PM med din mailadress så skickar jag lite bilder så fort jag kan fixa det.
                      Grattis till den (förhoppningsvis) lyckade SAAB-affären!

                      Ja visst är det här ett trevligt ställe? Jag läser längst upp på sidan:
                      “Saabklubben verkar för att bevara äldre Saabar som Saab 92 till och med klassiska Saab 900:an i originalskick och öka medlemmarnas kunskap om Saabar och Saabs historia.”
                      Så om du kan räkna dig till ovannämnda skara så ska det väl vara lugna puckar…

                        Anonym
                        september 20, 2005 at 20:55 #88934

                        Krånglade när jag skulle skicka dig ett pm så här har du min mail.
                        gizmo_72r@hotmail.com

                      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.