Verktygssats

Forum Övrigt Off Topic Verktygssats

Detta ämne innehåller 19 svar, har 12 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-08-02 19:22.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16330

  Molte
  Deltagare

  Hej!

  Är i behov att skaffa en större och mer komplett verktygssats.
  Rekomenderas Biltemas stora ”lådor”? Är kvalitén bra på dem? Eller rekomenderas det att man skaffar på något annat ställe?
  En Biltemasats bör väl räcka till en hobbymeckare?

  MVH

  - 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
  - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
  - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
  - 90 T16 -87 när jag ska överraska

  #108822

  bluesman
  Deltagare

  BIltema har ju rätt bra garantier nuförtiden så helt kassa kan dom ju knappast vara, troligen helt ok för hobbymek.

  Mvh

  #108823

  Martin
  Deltagare

  Håller med Bluesman.
  Håller du dig till Biltemas verktyg med 10-års garanti kan du räkna med att du får verktyg som håller finfint. Det är möjligt att du inte får de allra smäckraste verktygen, men de funkar utmärkt. Jag har hört flera yrkesmekare som är mycket nöjda med Biltemas ”tioåringar”

  #108827

  Lustgasen
  Moderator

  Kamasa, det är grejer det!

  #108837

  Molte
  Deltagare

  Duger biltemas ”tioåringar” till yrkesmekare så duger de nog till mig också. Att de inte är smäckra gör inte så mycket. De är ju gjorda för att användas och inte titta på 😉
  Ska hålla Kamasa i huvudet när jag åker ut och tittar och gämför verktyg.

  Grattis Martin!

  MVH Magnus

  - 9-3 Aero 2,8T XWD TX Edition, Hirsch Performance -10
  - 9000 CC 2,3 Turbo 16 Sport -91 när det är sommar
  - 96 GL V4 Super -79 när vägen svänger
  - 90 T16 -87 när jag ska överraska

  #108838

  alfamats
  Deltagare

  Biltema är prisvärda.Men se till att kolla insexskruvarna på spärrskaft tex.Dessa får man alltid efterdra annars är de snart borta,en klick låslim på bultarna är modellen.När det gäller den stora satsen 150 delars-satsen så är den väldigt konstigt dimensionerad på hylsorna.13-hylsan finns endast med 1/4″ fäste,skumt värre.Annars så är hylsorna jäkligt bra med round corner.Men som sagt det är skillnad på kvalitet när man jämför med de dyrare märkena.Märkte det när jag grejade med v4:an.Jag behövde en 1/2 tums blocknyckel som var var vinklad 90grader dessuton.Så det blev att bocka till den i skruvstädet.Men biltemas den gick av ganska omgående.Då tog jag en kamasa,det var inga problem alls att böja den,böjde tillbaka den tom.Så visst är det skillnad på kvalitet.Men som sagt det duger bra med temas verktyg.Är det förresten någon som har testat blocknycklarna som går till både MM och Tum.Det är bra träligt med tum tycker jag.När alla andra bilar har MM. / Mats

  #108841

  Martin
  Deltagare

  Tack!

  Jag har en salig blandning verktyg, Bacho, Gedore, Kamasa, Teng, SnapOn, Biltema mm.

  ”Smäckerheten” kan vara bra att ha när det är trångt. Då är det gött att slippa onödigt gods i verktygen, men ändå ha starka verktyg som inte ger upp när det är kritiskt.

  Skall du ha hylsor/verktyg är det bra med sådana som greppar på flanken istället för bultkanten. Det spar en del runddragna bultskallar ”when the going gets tough” ;).
  Biltema kallar det ”Round corner”(?), Kamasa kallar det ”Optipunkt”

  #108845

  alfamats
  Deltagare

  Precis som martin nämner kan det vara bra med ett smäckert verktyg och lite blandad kompott.En annan sak som är viktig med blocknycklar,nämligen hur ringen är vinklad.Det kan göra stor skillnad när man mekkar.Biltemas verktygssats-nycklar är väl en kopia på bahco som har en modell på vinklingen för ringen.Sen har stahlwille och kamasa en annan vinkel som standard. / Mats

  #108847

  William
  Deltagare

  Jag köpte för några år sedan en sats på Clas O, art.nr. 30-8909.
  Bild: http://www.clasohlson.se/Product/LargeImageViewer.aspx?Path=/Archive/images/products/S/Hi/308909_X_2006-06-29_150614_590.jpg

  Har varit mycket nöjd med denna verktygssats och tillsammans med två satser fasta mm-nycklar och lednyckelsats 8-19mm samt lite småkrafs kan jag inte minna mig nåt tillfälle då jag inte ”kommit åt”. Har bytt toppar och lyft ur motorn ur saaben samt andra reparationer och det har funkat bra. Nu har jag inga erfarenheter av proffsmärkena, men jämfört med Rusta och ÖoB så är ju glappfriheten och känslan av kvalité riktigt bra i min verktygssats.

  Enda verktygen jag haft problem med är torxhylsor, en i verktygssatsen nämnd samt en torxsats från biltema, i båda fallen har jag dragit torxhylsorna runda utan större ansträngning och utan större åverkan på skruvarna som skulle loss. Skall dock försöka få biltemasatsen bytt då jag bara hann använda den 5 minuter men garantin är på 10 år tror jag :crazy:

  #108848

  Lustgasen
  Moderator

  Dock något att tänka på om man köper en feting sats verktyg, det är sällan man behöver tillexempel både torxhylsorna och 6kantshylsorna samma gäller även de 3 st spärrskaften som ibland brukar följa med i sånna ”paket”

  mvh

  #108850

  piin
  Deltagare

  biltema har ju dessutom nyckelsatser i ”rainbow” och ”black-ocean”, vilket ju är väldigt nödvändigt 😀

  vem vill inte ha nr13 i rosa :duck:

  #108858

  Dicst
  Deltagare
  Piin wrote:
  biltema har ju dessutom nyckelsatser i ”rainbow” och ”black-ocean”, vilket ju är väldigt nödvändigt 😀

  vem vill inte ha nr13 i rosa :duck:

  Underskatta inte de färgkodade nycklarna! Den dagen du ligger brunt till under en bil med ett enhandsgrepp kring nåt som antingen kommer att ramla isär i tusen bitar, eller hälla ut fyra liter motorolja i plytet på dig :sick:, så kommer det vara den bästa investering du har gjort när du kan ropa på din 3-4 åring och be honom/henne att ge dig den rosa nyckeln. 😀

  #108861

  saab v4-ever
  Deltagare

  Har haft en Biltema 10-åring i c:a 10 år tror jag. Det som spökat är spärrskaft som glappar samt att dom varit svåra att ställa om mellan höger och vänster (irriterande). Dessutom har den lilla kulan till hållaren för bits trillat bort eftersom den yttre låsringen sprack. Biltema har dock fixat nya grejor utan protest.
  Har kompletterat med spärrskaft från Bacho, dels är det inte lika långt mellan ”snäppen” och dels är de mjukare i gången. Har dessutom kompletterat med slagmejsel och krafthylsor när prylarna rostat fast ordentligt.
  Tycker nog att man kan börja med att köpa Biltema, man kommer rätt långt med dom även om godset i deras verktyg är en aning för ”köttigt”.
  ///Harald

  #109296

  johnny
  Deltagare

  biltema 10års garanti verktyg är väldigt bra, har ett spärrskaft från dom som jag drar fastrostade hjulmutrar med nu under 6 års tid har jag 100kg+ hoppat på spärrskafftet och det håller än:) Men när du köper så köp till ett par bra och ha saker som ofta inte finns med. nämligen Hylsor ”Multi” 1/2″
  Av CrV-stål, med 1/2″-fyrkantfäste och revolutionerande specialfattning som passar på bult/skruvskallar och muttrar med mm, tum och E-Torx. fungerar faktiskt väldigt bra, samt Spärrhandtag 3/8″
  Vinklingsbart i en extra led, för bättre åtkomst i trånga utrymmen. Omställbart för höger-/vänstergång. 48 kuggar. Rejält, greppvänligt handtag. Mattpolerat utförande. Totallängd: 250 mm. Avstånd från centrum till ledens vridpunkt: 43 mm en annan favorit hos mig är
  Spärrhandtag
  Med ledbart huvud. Justerbar tröghet i leden. Av blankpolerat CrV-stål. Med 72-tänders spärrsystem, 5º omtagningsvinkel (microlock) samt Quick Release-funktion för snabb avlägsning av hylsa. Omställbart mellan höger-/vänstergång.

  Har man sedan några kronor över så är biltemas hylsnyckelsatts med hål raktigenom helt suverän.
  Nå skall väll inte proppagera för biltema, men tyvärr har dom fått lite för dåligt rykte pga att folk har betalat för en barnbox på max och förvänntat sig en hel kväll på cafe opera för pengarna.

  #109464

  janneh
  Deltagare

  Något TV-program (PLus?) fick en Biltemasats som vinnare i ett test där kvalité och pris bedömdes, så de kan nog vara bra. Min erfarenhet av Biltema är att det är blandat, det gäller att hitta guldkornen (men hur?). När det gäller spärrskaft är de alltid känsliga, själv har jag ett där man inte kan byta riktning på späären utan man skjuter fyrkanten genom huvudet för att byta. Minskar antalet rörliga delar och det skaftet har hållit i 20 år för mig.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng