Vissa saker mår man bättre av att inte veta om…

Forum Övrigt Allmänt Vissa saker mår man bättre av att inte veta om…

Detta ämne innehåller 12 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-03-27 20:32.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15787

  fredrikc
  Deltagare

  Följande utspelade sig på jobbet idag: Satt och diskuterade bilar med en kille på jobbet och berättade att jag nyss köpt en SAAB 96 -73, men har problem med förgasaren (motor från 77B-80 med dubbelportssolexen som flödar och beter sig.) Då hasplar han ur sig följande: -Åh, till v4 hade jag en weber dubbelportare liggande i garaget bestyckad och klar för v4, men den slängde jag på tippen för 1½ månad sen… sånt skrot kan man ju inte ha liggande hur länge som helst.
  Man blir ju lite ledsen… vissa saker mår man som sagt bättre av att aldrig få reda på.

  #104659

  persa
  Deltagare

  Min salige svärfar, som drev en mkt stor bilskrot i södra Sverige, berättade att han på sent 80-tal, slängde massvis med 2-takts prylar, varav mkt i ”nyskick” och trimmat, då efterfrågan var noll. Det lönade sig helt enkelt inte att förvara massvis med gammalt Saab-skrot, utan man inriktade sig på sånt som folk ville köpa, dvs slitdelar, lampor, plåt, osv från 70 och ffa 80 tals bilar. Det är business, ingen vägörenhet.

  Vad skall man säga !

  #104662

  Dicst
  Deltagare

  En bekant talade om att han kastat en nyrenoverad 1700-vev, eftersom det ändå aldrig skulle bli någon mer Saabrenovering och han visste ingen som skulle vara intresserad. 😥

  Men ibland tror jag att det finns elakingar som fabulerar och säger sånt här bara för att få förvrida ansiktsuttrycket på en annan. :crazy:

  #104663

  pelle s
  Deltagare

  Jag har en kamrat som haft en massa V4:or. en av dem skrotade han tillsammans med 4 st smålandsfälgar, ”fälgarna var det lite synd att jag inte plockade av, de var ju ganska ovanliga…” Ja… 😥 Och de har ju inte blivit vanligare heller… Men en massa annan skit samlar han på, en bajsbrun 240 står det i hans garage t ex!? 😡

  Alldeles här om dagen träffade jag en figur som hade haft en TT -64:a som hade haft en dubbelförgasare. Solex PII44? Han visste inte, han hade sålt bilen till en granne som också hade gjort sej av med bilen. Var tog den vägen tro?

  Pelle

  #104664

  Karl Ask
  Moderator

  Min morfar har haft mängder med olika Saabar, bland annat 92, 93, några 95:or och mängder av 96:or både tvåtaktare och V4:or. Han hade mängder med delar ligande tills för tre årsen då han slängde rubbet, det blev en 10 vänder med hans 900 -97 till skroten. Han trodde att de inte fanns något intresse av delarna och att det var bara skrot. Han sa att man nog kunde bygga några bilar av delarna, motorer, skärmar och till och med fotbollsfälgar. 🙁
  Två år senare köpte jag min första tvåtaktare och han sa; varför sa du inte till tidigare att du skulle köpa en gammal Saab, då hade jag sparat delarna! Som jag visste det då! Det är lätt att vara efterklok… Men han hjälpte mig i alla fall, det roligaste var att min gröna 95:a från 66 var min mormors drömbil då, hon älskade och älskar den olivgröna färgen.
  Nu frågar min morfar om jag skall öppna ett SAAB museum, när jag har köppt flera bilar till. Och mer kommer det att bli.

  #104665

  hotrodder
  Deltagare

  Såhär kan man sitta och snacka hur länge som helst om varför man inte sparade den delen och hur kunde dom skrota den bilen.. Tjae därför att just då var det helt enkelt bara gammalt skit som inte hade nåt värde. man bör försöka låta bli att ”gråta över spilld mjölk” Det man gjorde då var säkert rätt och det vi ibland gör idag är många gånger inte heller speciellt rätt. Sen finns det ju oerhört många som gör oss otjänsten att berätta vad och hur den eftertraktade delen blev bortstädad.

  På början av femtiotalet skrotades även en Dusenberg här i Sverige.. Då var den tidiga trettiotals lyxkryssaren säkert inte värd en spänn. Idag finns det inga till salu och den senaste som gick på auktion såldes för över 20 miljoner.. Eller en-shilling banco frimärket.. Ett känt exemplar i världen tror jag det är och en gång i tiden klistrades dessa fast på brev???

  #104668

  pelle s
  Deltagare

  Hotrodder: Med tanke på ditt alias kan jag inte undanhålla dej följande:

  I slutet av 80-talet hittade jag och en kamrat resterna av en busbil. Den låg i skrothögen bakom en lada norr om Väse, utanför Karlstad. Det var en Ford V8 ram med axlar, ekerfälgar, kylarmaskering och torpedvägg. En Ford sidventil V8 satt i ramen som var fråm början av trettiotalet. Karrossen var ett hembygge i plywood av badkarstyp.

  Vi ville ha den då men ingen av oss hade tillgång till ett garage, och jag har ängat ett par dagar i månaden sedan dess till att gräma och ångra mej… :crying:

  Men vore det inte för historier som de ovan skulle vår hobby inte vara lika intressant.

  Anser
  Pelle

  #104669

  sabbe
  Deltagare

  För rätt långe sedan fick jag höra att en äldre variant på insugningsrörspackningar till V4:an var av sämre kvalitet. Ha då 10-15 st som jag genast slängde. Idag hade gärna haft kvar dem då de har blivit svårt att hitta orginalpackningar.

  Sabbe

  #104687

  janneh
  Deltagare

  Jag säger som jag brukar om sådant här: Konsten är att idag gilla det som blir inne imorgon… Själv slängde jag igår en massa skrot från gamla Alfasudar. Har försökt massor med gånger att få det sålt eller närmast bortskänkt. Men ”suddarna” verkar fortfarande ses över axeln i vissa alfa-kretsar. Synd, Bertone-kupéer står som spön i backen men när såg du en Alfasud senast…?

  #104689

  Martin
  Deltagare

  Kan bara instämma med Janne mfl.

  Den som köper en billig 99:a idag, slipper gräma sig om 5-10 år. 😉
  På Saabfestivalen i sommar kommer 99:an att lyftas fram särskilt.

  Ägare till fyra 99:or. 99-71, 99-limo, 99T-78, 99T-80.

  #104690

  alfamats
  Deltagare

  Alfasud!!! Jag har 3 st ,En körbar och en som jag renoverar + en reservdelsbil.
  Förjäkla synd du. Men jag sörjer inte. 😥 😥 😥 😥 :crying: :crying:
  Hur kan du tro det. / Mats

  #104691

  janneh
  Deltagare

  Gråt inte allt för mycket, jag har lite grejer kvar! PM:a mig om du är intresserad så kan jag räkna upp prylarna.

  #104692

  phermansson
  Deltagare

  Får väl muntra upp med att morfars Saabdelar hamnade i min ägo… några år senare fick jag ett par skottkärrelass från en granne. När jag senare (usch å fy) sålde 95an blev grejerna liggande, men till slut gjorde jag ett försök att sälja dem. Och hade jag tur, en viss Karl-Anders kom och hämtade rubbet 🙂

  Det enda jag ångrar är att jag sålde bilen, visserligen till förmån för en 9000 men ändå. Någon som sett GZO061, vit 95a -74?

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng