Sv: Re: 100hk-satsen

Forum / Övrigt / SSR / 100hk-satsen / Sv: Re: 100hk-satsen

    oktober 8, 2002 at 19:51 #80752

    Jag tycker att du ska sluta med dina hypoteser hurvida det var 100hk i 100-hästarssatsen eller ej fuling. Du drar faktiskt ett löjets skimmer över dig själv.

    Det finns kanske hundra parametrar som kan ha påverkat effekten. Du påstår att motorn i artikeln skulle ha gett 75 hk. Möjligt att värdena tyder på det men dessa säger inget om motorns verkliga avgivna effekt. Artikeln säger inte heller något om hur testet gick till. jag kan garantera dig att om du trampar på rätt tå nere på Saab T så kan du få fram en kopia på diagram från dessa motorer. Vet du förresten att en otrimmad lågkomp (8.0:1) motor i Sonett III visst gav 71 hk men att Saab valde att mörka detta av homologeringsskäl i USA? När man homologerar motoreffekter så får man ofta testa ett antal slumpvis urvalda och så erhåller man ett genomsnittligt värde.

    Om Saab sade att 100hk satsen gav 100 hk så var det troligen inte större skillnad än +/-5%. Toleranserna på tävlings artiklar var mycket mindre än på standarprylar av förklarliga skäl. Låt det nu vara så fram tills att du kan bevisa motsatsen genom ett bromsdiagram på en identisk motor.