Sv: Re: 100hk-satsen

Forum Övrigt SSR 100hk-satsen Sv: Re: 100hk-satsen

#80752
mats jonsson
Deltagare

Jag tycker att du ska sluta med dina hypoteser hurvida det var 100hk i 100-hästarssatsen eller ej fuling. Du drar faktiskt ett löjets skimmer över dig själv.

Det finns kanske hundra parametrar som kan ha påverkat effekten. Du påstår att motorn i artikeln skulle ha gett 75 hk. Möjligt att värdena tyder på det men dessa säger inget om motorns verkliga avgivna effekt. Artikeln säger inte heller något om hur testet gick till. jag kan garantera dig att om du trampar på rätt tå nere på Saab T så kan du få fram en kopia på diagram från dessa motorer. Vet du förresten att en otrimmad lågkomp (8.0:1) motor i Sonett III visst gav 71 hk men att Saab valde att mörka detta av homologeringsskäl i USA? När man homologerar motoreffekter så får man ofta testa ett antal slumpvis urvalda och så erhåller man ett genomsnittligt värde.

Om Saab sade att 100hk satsen gav 100 hk så var det troligen inte större skillnad än +/-5%. Toleranserna på tävlings artiklar var mycket mindre än på standarprylar av förklarliga skäl. Låt det nu vara så fram tills att du kan bevisa motsatsen genom ett bromsdiagram på en identisk motor.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng