Ny medlemsförmån: Saabvisionen

Kategori:

Att vara medlem i Svenska Saabklubben har många fördelar. Som medlem har man åtkomst till vårt exklusiva reservdelslager, möjlighet att teckna förmånlig försäkring via MHRF, man får vår klubbtidning Bakrutan 4 ggr/år, rabatt hos flera företag med anknytning till Saab och mer därtill.

Ett medlemskap i Svenska Saabklubben är ett utmärkt sätt att bidra till att bevara Saab, med både äldre och nyare bilmodeller. Nu har vi nöjet att få introducera en helt ny medlemsförmån.

Saabvisionen

SaabvisionenSaabvisionen är en serie bildband som producerades av Saab under 70-talet. För de som inte minns bildband så var det diabilder som visades på projekt och kompletterades med ett ljudspår (t ex på rullband) där ett pling markerade bildbyte.

Saabvisionen, med undertiteln ”Max & Ville talar Saab”, är ett 60-tal filmer (40-60 minuter/film) som väldigt ingående och detaljerat går igenom olika tekniska operationer med Saabs äldre bilmodeller. Denna serie bildband har nu digitaliserats till moderna filmer åt våra medlemmar.

Digitaliseringen har ombesörjts av Anders Johansson på Saabklubbens Norrlandssektion. Han har lagt ned en stor mängd tid på detta och för det är vi oerhört tacksamma. Tack Anders!

Saabvisionen kan medlemmar ta del av på vår hemsida, under ”Medlem” > ”Saabvisionen (filmer)”.

För att se filmerna så behöver man logga in med de användaruppgifter som alltid finns i det senaste numret av Bakrutan. Filmerna fungerar både med datorer och mobiltelefoner/surfplattor. Det går inte att ladda ner filmerna, men man kan se dem hur många gånger som helst som medlem hos oss.

Saabvisionen är ett omfattande tekniskt kunskapsbibliotek för våra äldre bilmodeller. Vi hoppas att så många som möjligt ser och drar nytta av dessa filmer. För de som är intresserade, men ännu inte är medlem, har vi gjort ett avsnitt av Saabvisionen (Saab 96/V4 växellåda) allmänt tillgängligt där.

Fler filmer med Saabvisionen läggs upp fortlöpande (enbart för våra medlemmar). Det är ett stort antal filmer som ska laddas upp och vi gör vårt yttersta för att detta ska gå så snabbt som möjligt.

Om du inte är det än, bli medlem i Svenska Saabklubben nu!

Dela gärna detta inlägg på sociala medier

Lämna en kommentar