3st 900:or till min SAAB samling

Forum Modellspecifika forum OG900 3st 900:or till min SAAB samling

 • Detta ämne har 14 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2018-09-06 08:54 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #448347
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Igår skulle jag bara titta på en SAAB 900 Turbo 8V 1984 trubbnos (silver) men kom hem med tre. Säljaren hade tre Turbo SAAB:ar stående i logen (fyra Turbo SAAB:ar egentligen). Två som går att rädda och den tredje är det lite oklart med. Till min stora förtjusning så sitter det en bensinvärmare i en av bilarna som jag så länge letat efter. Det ingick också mycket delar som samlats genom åren både nytt och gammalt. Ett till stort plus är en AERO-vinge som följde med samt en reflexramp.

  Hade jag ringt på bilen samma dag som annonsen kom ut hade jag lyckat förvärva den fjärde, en SAAB 900 AERO 1989 i nästan orörd (se bild). Nu gick den till hans sons vän som köpte den innan dom la ut bilen på annons (sjukt billigt, det var så billigt att han inte ville tala om priset). Varför går man inte på sin känsla att ringa direkt 🙁

  Lägger upp lite bilder på senaste förvärven även AERO:n

  Bilagor:
  #448356
  christian900
  Deltagare

  Var det den i Härnösand?

  #448358
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Var det den i Härnösand?

  Det stämmer bra

  #448359
  christian900
  Deltagare

  Den satt man och ögade på men hade inte en tanke på att det kunde finnas mer bilar och prylar.
  Grattis till fina fynd.

  #448361
  Janne Hagnell
  Moderator

  Tre av fyra är inte illa!👍🏻 Tänk om man hade plats att ha såna kap på!

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #448362
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Den satt man och ögade på men hade inte en tanke på att det kunde finnas mer bilar och prylar. Grattis till fina fynd.

  Tackar så mycket, jaså, du säger det, det var synd att du ringde 🙂 Jag bor bara ett stenkast från säljaren och tänkte det kan vara värt att titta på bilen. Ni vet ju hur det slutade! Han ägde ett mindre museum av bilar men sålde av allt med SAAB då han ska ägna sig åt Amerikanare. Bilarna hade stått i logen i 10 år. Jag har inte hunnit mer en att ställa bilarna på parkeringen, fota dom lite och sen var jag tvungen att lämna dom för arbetet. Så först till helgen kan jag inventera och djup dyka i vad jag fått hem.

  #448364
  lsoderlund
  Deltagare

  Den svarta med superinka, damn alltså. Så rätt på alla sätt…

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #448413
  christian900
  Deltagare

  Trevligt att hitta för mig en ”lokal” entusiast. Jag bor i Övik.
  Är det dig man ska vända sig till om man behöver delar då? 😉

  #448414
  turbocab
  Deltagare

  Var Aero 1989an inte en T8 då? Isåfall ska du inte vara superledsen…. Var det en 16V så är det ju ball. Påminner lite om när Investor sålde den där svarta Aero 1993an för 15000 spänn till en raggare i Västerås. 11000 mil. Han tjänade 50.000 på den trots att han sunkade ner den…..

  3x 900 på en gång? Wow alltså. Mkt pyssel där.

  #448415
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Trevligt att hitta för mig en ”lokal” entusiast. Jag bor i Övik. Är det dig man ska vända sig till om man behöver delar då? 😉

  Kul, du bor ju nästgårds! Vi SAAB fantaster ska väl alltid hjälpa varandra, så det är klart vi ska hålla kontakten.

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 5 månader sedan av .
  #448417
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Var Aero 1989an inte en T8 då? Isåfall ska du inte vara superledsen…. Var det en 16V så är det ju ball. Påminner lite om när Investor sålde den där svarta Aero 1993an för 15000 spänn till en raggare i Västerås. 11000 mil. Han tjänade 50.000 på den trots att han sunkade ner den…..
  3x 900 på en gång? Wow alltså. Mkt pyssel där.

  Jo det stämmer jag kollade upp den nu, vilka falkögon du har 🙂 Va! den där Investor historien har jag inte hört… Wallenbergarna är ju nämligen min arbetsgivare idag 😉

  #448451
  mabo
  Deltagare

  Härligt! Vilka fynd 🙂

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #448510
  turbocab
  Deltagare

  En grå ”Aero” 1989 – inte svårgissat att det är en T8. Det gjordes 800 nånting såna för Sverige, medans det 1989 gjordes ett mkt litet antal Aero i Odoardo. Så det finns 1989 Aero 16V men det är inte lätt-hittat. Så T8 kändes troligt. Och inte alls lika roligt – även om dom nu också börjar bli MKT svåra hitta. Det mesta är borta idag.

  Investor-historien, nu när du faktiskt jobbar där:
  Det byggdes ett sjukt litet antal 900 Aero sista året för svenska marknaden, ingen köpte en sån och det var kris mm. Det fanns under en längre tid 4x registrerade 900 Aero 1993 års modell i Sverige, det är inte fler idag hahaha. En av dom var svart. Den såldes/Gavs/Myglades på nåt halvt skumt sätt till Investor i samband med GM affären enligt rykten/källor. Jag vet inte mer än så, det kan också vara rykten bara som är kryddade genom åren bortom all rimlighet. Men Investor i Västerås stod som ägare länge, till nånting 2012/13. Då hade den gått ca 11.000 mil och stod i nåt garage. Via en anställd på Investor så såldes bilen ut, för nånstans 10.000 kronor och hamnade hos en Raggare i Västerås. Jag tror det var sonen till den anställde. Han åkte på festivaler med kompisarna i den. Inte Saabfestivaler, utan rockfestival. Han skulle bara ha en bil att åka i. En gång bytte han olja och drog sönder hela tråget i växellådan med för stort moment, eller nåt sånt. Det lagades med plastic padding.
  Sedermera sprang Cabmange på den på torget i Västerås, han hade ju koll på vilken udda vagn det var. På nåt sätt så fick ägaren nys om det, och hörde av sig här på klubben. Han fick tips om att bilen minsann var unik. Sedermera så köpte jag bilen av raggaren och ägde den några år. Jag bytte låda på den, det gick inte att rädda den stora sprickan i tråget. Jag gjorde rätt mkt med den faktiskt, blev en 18.000 mila 1993 TurbosS i MKT bra originalskick efter att jag återställd raggarens härjningar.
  Idag bor bilen hos en känd Saab-samlare i Skåne som även var här på forumet mkt. Så den är i rätta händer och mår fint. En av 4 i Sverige. 🙂

  Ganska exakt efter en vecka i mitt garage så bröt oljan igenom paddingen och började läcka. Då hittade jag lagningen han gjort. Det svors rätt högt i garaget då. 🙂

  Det var Investor historian. En kul bil! Den gick som alla sena 900 Aero som fan och var tyst och fin efter 1992 års förbätringar av saker och ting. Idag saknar den ibland, men nu är ju 9000 det nya 900…. Eller hur det nu var!

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #448583
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Turbocab:

  Säljaren nämnde att det bara fanns ett fåtal gjorda av AERO 1989:an som han sålde iväg och på så sätt rätt unik. Det är rätt kul att få veta lite info av er som sitter med den kunskapen på SAAB:arnas historia. Mycket uppskattad.

  Investorhistorien… det skulle inte alls förvåna mig om det har gått till på det viset, jättekul att få höra den 🙂 Den senaste SAAB:en (2 år sedan) som skulle säljas var en otroligt fin SAAB 9000 -88 (svart) med 800 mil på mätaren. Men den gick till SAAB museet (jag fick inte köpa den). Idag så säljer dom inte bilar längre till personalen.

  Jag kan tänka mig att du saknar den, en sån unik bil… tur att den är iordninggjord och finns hos en samlare..

  #448584
  SAAB älskare.
  Deltagare

  Igår fick jag ett ryck och ringde en SAAB kontakt i Örebro, sagt och gjort åkte jag dit och fullkomligt länsade en SAAB 900i 16V 89-90 på allt som gick att ta. Bilen jag tog delarna ifrån ska bli rallybil. Allt för att rädda en av Turbo SAAB:arna jag köpte i helgen (den med Inka fälgar). SAABen med Inka fälgarna var enligt säljaren tveksam om den gick att rädda eftersom det saknades så mycket delar… nu saknar bilen inte längre några delar 🙂 Tur nog så är det samma beigea färg på bägge bilarna.

  För noteringens skulle så håller min kontakt på med rally, så han mer eller mindre slaktar SAAB 900:or en efter en tyvärr 🙁 För mig som SAAB entusiast är det bra för då kommer delarna till användning.

  Bilagor:
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng