ABS-pump startar ej

Forum Modellspecifika forum 9000 ABS-pump startar ej

 • Detta ämne har 6 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2017-06-08 16:48 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #431241

  Undrar om någon här kan hjälpa mig? Gäller Saab 9000 Talladega 1988.

  Följande är gjort:
  Bytt alla bromsslangar samt några bromsrör. Ok och skivor är nytt. Har även bytt till en fungerande elmotor till abs-pumpen. Fyller i bromsvätska och slår på tändningen då startar pumpen och vätskenivån sjunker ordentligt. Luftar frambromsar och har högt flöde i luftningsslangen samt att pedalen går i botten. Bakbromsarna där händer inte mycket. Tändningen på och bromsar men det blir inget flöde samt att elmotorn startar ej. Pedalen sjunker ej vid luftning av bakbromsar.

  Vad styr start av elmotorn? Tryckgivare? Alla säkringar i ABS reläbox är hela. Eller måste jag riva ner igen och byta själva pumpen? Tacksam för all hjälp jag kan få, vill kunna köra till Trollhättan till helgen.

  #431245
  porsche944
  Deltagare

  Vet ej om det är samma på en tidig 9000, men på en og 900 måste motorn av ngn anledning vara igång för att kunna lufta bak.
  Ngn ventil i ABS pumpen som blockerad när motorn är avstängd.

  #431248
  saabaero
  Deltagare

  Pumpen styrs av en tryckvakt.
  Startar vid ett visst tryck och stannar vid ett visst tryck.

  Vid avstängd tändning är det en backventil som håller kvar trycket i bromssystemet

  Vid luftning av bakbromsarna ska pedalen vara nertryckt när man vrider på tändningen och sedan ska pedalen vara nertryck hela tiden. Man behöver alltså antingen ha en medhjälpare eller en grunka som håller nere pedalen

  #431274

  Elmotorn går vid första uppstart men inte mer. Antagligen en ventil i aggregatet som sitter fast. Får nog riva ner igen och byta då jag har ett begagnat aggregat liggande. Har haft tändning på och hjälp vid pedalen men flödar inget vid bakre oken. Tack för svaren.

  #431275
  saabaero
  Deltagare

  Har du servoverkan på framhjulen ?
  Finns det några felkoder ?

  Funderar om det skulle kunna vara nått vajsing med huvudventilen alt matningen dit

  #431276

  Provkörde och det är väldigt tungtrampat. Ingen servoverkan alls. Bilen har varit avställd sedan 2003 och det var rost i hela systemet så det är nog något som har kärvat i abs-enheten. Trodde det skulle räcka att byta elmotorn då den gamla var kass men icke.

  #431301

  Bytt ABS-enheten med följden att bromsarna fungerar!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng