Bo Brastad

Forum Övrigt SSR Bo Brastad

 • Detta ämne har 9 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2007-11-21 19:43 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16979
  Lollo
  Deltagare

  Är det någon här som känner till något om en herre vid namn Bo Brastad????
  Han skall ha hjälpt till vid bygget av min trimmade motor.

  #114052
  porsche944
  Deltagare

  Bosse ”Brastad” Johansson, namnet brastad är efter orten utan för Lysekil. Han var väldigt framgångsrik i banåka under 60-70 talet, körde Opel Commondore samt kanske mest känd med sin GE_KÅS sponsade Ford Capri 3.0. Detta är även mannen som ligger bakom kungsrallyt, veteranrallyt som går av stapeln på öland.http://www.elwamotors.com/Ovr/Flash/SMfrageSportver2ver5.swf

  #114138
  johan josefsson
  Deltagare

  Han är ofta anlitat som besikningsman när man plockar in bilar genom hamnen i Göteborg för att slippa några % avgifter.. Han hjälpte även till med min Sonett -67.

  Har åkt mycket Saab genom åren. Mycket framgångsrikt dessutom.

  #114219
  sanatt
  Deltagare

  Heter han inte Bo Brasta?

  #114222
  emul
  Moderator

  Jodå, Bo Brasta heter han. Hans signatur finns på mina papper på sonetterna och säger att de är historiskt intressanta men ”slitna”.. =)

  #114226
  cch
  Deltagare

  Jag tror t.om att han heter Boo Brasta.

  Mvh

  Christer, utan K

  #114228
  emul
  Moderator

  Inte för att det har så stor betydelse, men Christer har rätt! =) När det är skrivet av honom själv är det skrivet med två ”o”, både i text och signatur. Nåja! =)

  #114233
  porsche944
  Deltagare

  Visst nu mera är det så, men lämgre till baks var det Johansson. Skrönan ( kan en skröna vara sann?) säger att vid någon tävling på 60-70 talet frågade någon konkurrent om någon hade sett Bosse, vilken bosse? Jo han från Brastad. Så var namnet fött, nästan som med Erik Carlsson och CG hammarlund.

  #114941
  ulf g andersson
  Deltagare

  Hej
  Det är nog mycket troligt att Boo Brasta hade varit behjälplig vid byggett av din motor. Boo drev under ett antal år bensinstation och verkstad i Brastad och var helt säkert ”sin egen” mekaniker, även om han senare var fabriksförare för Saab. Boo hade en Saab Sport med nummer OA 320 som man på 60talet kunde se köras på vägen. I samband med en tävlingskväll arangerad av Trollhättesektionen berättade Boosse Saabminnen från perioden 60-65. Bla om hur man till EM tävlingarna körde Sporten på en träningsmotor till tävlingsbanorna i Europa. I bilen fanns tävlingsmotorn, extra växellåda, verktygslåda o däck. Framkommen till banan bytte man motor. I dessa tävlingsresor deltog trolgen förutom Boo även Sigvard Johansson o Gösta Kalrsson.Vidare berättade Boo hur, efter telefonsamtal med polisen använde en lång raksträcka på landsvägenöster om Brastad för justera förgasarbestyckningen på tävlingsbilen. att Boo är en god berättare och äventyren fram Saabtiden kan han beskriva mycket målande
  Hälsningar Ulf

  #114945
  ake svantesson
  Deltagare

  kan bara intyga att det var en trevlig kväll somn de 3 saab förarna bjöd oss på saabmuseet … vilka underbara historier som berättades,,bla så minns jag en episod då nån av de 3 s bilar skar till eller från tävling varvid han bakom kraschade in i bak på framförvarande bilen ,,men de lyckades reda ut det å komma fram å tillbaks genom europa ändå,..
  mvh Åke

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.