Brytarlöst..

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Brytarlöst..

 • Detta ämne har 9 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-07 16:16 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17489
  saabsport
  Deltagare

  Har tänkt montera brytarlöst i min ’74. Jag undrar om det finns ett specifikt system för v4 eller går det att montera i princip vilket som helst,bara det är för 12volts system?

  Hittade här i Finland ett Pertronix Ignitor-system,visserligen till VW,men det borde väl passa?jag läste på Pertronix hemsida nåt om att systemet pasasr alla bilar..?

  nån som har en invändning eller tips eller nåt?

  Förstås kunde jag köpa från SSK men det är lättare att köpa här.

  Niko

  #118374
  saabsport
  Deltagare

  ingen..?

  #118383
  emul
  Moderator

  Ta det lugnt, du har skrivit båda inläggen idag……..

  #118388
  mellow yellow
  Deltagare

  Egentligen skall du titta mer efter vem som tillverkat fördelaren! Bosch är ju tämligen överepresenterade, sen gäller det att hitta rätt modell av Bosch. Monterade in ett system i min 97-69 i förra helgen och det funkade utmärkt var av den där billiga varianten som finns på US Ebay ca 35$, frakten kostade 10 eller 15.

  I papperna för denna så pratades mest on VW och i en bisats om Saab. Så kolla vilken fördelare du har så blir det mekaniska montaget lättare. Solidstate reläet är lika för alla 12v men rotorn skiljer beroende på hur många cylindrar du har.

  Återigen rekommenderar jag uppgraderingen, bättre kraft, renare miljö och mycket bättre start egenskaper.

  #118391

  Vad är det för fabrikat? Är intresserad av att förse ”Kermit” med liknande. Svårt att montera och ställa in? Antar att man behöver stroboskop.

  (Lycka till med den vita! Är ganska avundsjuk 🙂 )

  #118431
  mellow yellow
  Deltagare

  Hej Sten-Arvid

  Här är en länk http://cgi.ebay.com/Electronic-Ignition-for-Saab-Sonett-95-96-99-99E-99EA_W0QQitemZ320217407799QQihZ011QQcategoryZ33691QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

  När jag monterade så fuskade jag, jag byte bara ut spetsarna mot brytarlöst och testade utan att justera. Det funkade mycket bra, givetvis blir det bättre med stroboskop men jag vet inte hur man gör :sick:

  Jag gissar att de har tänkt till att det skall gå att byta utan att justera, givaren till det brytarlösa passar nämligen endast i en position 🙂

  Jag skall ringa dem och kolla om de har för tvåtakt också, är det någon som är intresserad av 2takt (tre cylindrar) eller 4takt PMa så tar jag hem fler samtidigt.

  Hälsningar

  #118432
  Melwin
  Deltagare

  funkar mycket bra på min sonett,stroboskop är nog bra att ha till hands. 🙂

  #118436
  martin h
  Deltagare

  Hej!

  Jag var inne på Pertronix hemsida för ett tag sedan. Där finns en lista över vilket artikelnummer som går till vilken bil. Det verkar finnas en enorm mängd varianter. Skulle tro att det framförallt är monteringsplattan som skiljer, men vet ej helt säkert.

  Jag valde i alla fall att beställa ifrån klubben istället för från USA, men det skall vara art.nr.1847V till V4 enligt deras lista. (se http://www.pertronix.com , ladda ner katalogen och titta på saab)

  /Martin

  #118443
  janneh
  Deltagare

  Som sagt, det är fördelaren som är avgörande och i vissa bilar ska man inte vara helt 100 på att det tillverkaren angett för just ens egen årsmodell verkligen stämmer. De kan ha haft ett restlager äldre fördelare och då åkte de i istället. Eller så har en tidigare ägare bytt.
  Stroboskop rekommenderas men har du gott motoröra kan du göra en grovinställning och sedan vrida till du får en bra tomgång (förutsatt att bräsnlesystemet lirar bra, förstås).

  #125107
  mats a
  Deltagare

  Har just fått två olika leveranser av 1847V.

  BM Classics i Holmsund: 995 kr plus lite frakt. Skickat pronto. Bra mejlsupport!

  Bughaus i Tulsa, Oklahoma: $70 + P&P$30 ≈ 605 kr. Tar ca en månad.

  Inte tänkt som reklam utan för att ange alternativen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng