check engine

Forum Modellspecifika forum OG900 check engine

 • Detta ämne är tomt.
Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #500373
  Jan Idenäs
  Deltagare

  Gäller en saab 900 2,1 -92 som lampan check engine har tänds.bilen går inte rent (typ på 3 cylindrar) ungefär men går att köra med.Vad ska man kolla upp för att släcka lampan och få bilen att gå rent?Enligt instruktionsboken säger det att det är fel på bränsleinsprutningen.Tacksam för svar

  #500378
  wallero
  Deltagare

  Kan va en spridare som har lagt av..testa å ha på motor å börja ta av kabeln till spridare om du kommer till nån som inte känns nån skillnad på gången så ä det den spridaren som tagit semester. Jag har spridare om så ä felet mvh Niklas

  #500403
  niklas lind
  Deltagare

  Nästa steg efter spridarna borde vara att kolla på tändningen.

  -Sitter det rätt tändstift?
  -Hur är skicket på stiften?
  -Hur är skicket på tändkablarna?

  #500412
  Timpa
  Deltagare

  Börja med att kontrollera tändstiften om någon är blöt eller i dåligt skick.

  Timpa
  http://saab9000vector.blogspot.se/

  #500461
  Jan Idenäs
  Deltagare

  Har felsökt på bilen idag.Testat att koppla bort spridarna,en i taget.Ingen skillnad
  Även provat tändstiften,det finns gnista på alla stift och har återmonterat stiften och startat och provat dra ur tändkablarna en efter en.Ingen skillnad.Även provmätt på lambdasonden 3,6 ohm mellan trådarna=ok enlugt serviceboken.Hur går man vidare?

  #500502
  saabgunnar
  Deltagare

  Hej! Mät signalspänningen på lambdasonden med varm motor. Åtkomlig på höger hjulhus fram. Ska pendla runt 0,5 V hela tiden. Konstant värde är fel på sonden, rörligt värde men konstant under eller över 0,5 V indikerar mager eller fet blandning.
  Instruktionsboken är inte till stor hjälp. Läs av felkoderna istället. Lätt med hjälp av en sladd och en strömbrytare. Då kan man få ut en mera specifik uppgift om felet. Hör av dig om du vill veta hur man gör./Gunnar

  #500508
  Jan Idenäs
  Deltagare

  Tack för infot saabgunnar.Intressant detta du skriver om sladd och strömbrytare.Hur gör man med detta?/Janne

  #500571
  saabgunnar
  Deltagare

  Hej! Ursäkta sent svar. Gör dig en kabel med en strömbrytare i eller två kablar som du kan kontaktera emot varann. I ena änden en honkabelsko.
  Under baksätet finns en liten svart dosa. Ta av locket och hitta uttag nr 3 (tryckt i plasten, dålig kontrast). Anslut kabelskon där. Andra änden eller kabeln ansluts till jord.
  Slå på tändningen. Ny lyser CE-lampan. Slå på strömbrytaren och lampan släcks. Invänta en kort blinkning och slå sedan av strömbrytaren.
  Först kommer en lång blink som bara visar”felkod kommer” sedan kommer 5 blinksekvenser efter varann, kort uppehåll emellan, alla korta blink, och avslutas med en lång blink som meddelar ”felkod slut”. Sedan börjar samma felkod om igen osv. tills du återigen slår till strömbrytaren och får en kort blink, stänger av, får en lång blink och så kommer felkod nr 2. Max tre felkoder finns lagrade.
  Första felkoden du får är säkert 12231 som säger vevaxelgivarsignal ger ingen signal vilket den inte gör när bara tändningen är på. men sedan kommer en eller två som du har användning av.
  Om du vill tömma minnet så slå på strömbrytaren och invänta tre korta blink och sedan slå av strömbrytaren. En obruten serie långa blink visar att minnet är tömt.
  Skillnaden mellan långa och korta blink ser du snabbt.
  Hör av dig sedan så kan jag kolla vad koderna betyder, ska försöka svara snabbare än nu. Om du vill ha det snabbt, ring 070-6755010 så tar jag det om jag är hemma och har det tillgängligt.

  Lycka till!/Gunnar

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng