Dotter med rätt intresse!

Forum Övrigt Off Topic Dotter med rätt intresse!

Detta ämne innehåller 11 svar, har 10 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-12-18 09:11.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13454

  pelle s
  Deltagare

  Så här går det till på toaletten hemma hos mej!

  Min dotter, som är två och ett halvt år, vill gärna läsa något när hon sitter på pottan. Till min oförställda glädje väljer hon gärna någon biltidning i tidningsstället. Favoriten just nu är Bilsport retro med reportaget om saabfestivalen och Martins 99:a. När hon ser bilden på Martin skrattar hon och säger; ”där är Martin! Han är glad och skrattar. Han är snäll!” Sen vänder hon blad för där finns en bild på Carlsson på taket;”han är sur… Men Martin är glad! Var är martin?” Till sist brukar hon räkna saabarna på saabfestivalsidorna, det är bara 96:orna som är saabar tycker hon! Det brukar räcka med någon halvmeter av bilen för att hon ska pricka rätt.

  Ja, så kan det gå till när man är pappaledig!

  Kram!
  Pelle

  #90486

  gunnerfeldt
  Deltagare

  Ja.. jag säger då det.. döttrar..
  Har själv en dotter på snart 5 år.
  För 2 år sedan när hon åkte med mamma till dagis, så passerade hon en gräsmatta med en gul 96:a från 1964 som var till salu. Denna bil tyckte hon var fin & frågande mig om inte jag kunde köpa den ? Vad gör man inte för sin dotter ? Åkte dit & provkörde & prutade.
  Så jag köpte ”pruttbilen” . Den bilen vill hon åka till dagis / stranden med på sommrarna. Ingen annan bil duger.

  Så började mitt Saab intresse.. Har blivit en 95:a från 68:a också sedan dess.
  Är lättare att få med sig alla saker till & från stranden med denna..
  Tror inte att det kommer att sluta där ??
  // Jonas

  #90487

  Martin
  Deltagare

  Det var ju tur att jag inte skrämmer barnen i varje fall…

  Pelle, jag tyckte det var en rolig episod. Hälsa dottern!

  #90488

  staffanv
  Deltagare

  Jag försöker också med mina tvillingar. I somras var vi vid Brostugan och de gillade uppenbarligen inte att bli parkerade vid en Mercedes men vid en 96a och en 95a gick det bra. Sedan har jag och sambon börjat våra påverkningsförsök. Ett par galanit-99or har inköpts. Jag försökta också göra ett iron-on-tryck med Sonett II-motiv men det klibbade ihop och blev misslyckat.

  #90489

  saab v4-ever
  Deltagare

  Härligt Pelle!
  Det är helt rätt att bara placera lite SAAB-relaterat i närheten och se dem lära sig. Min dotter (knappt två år) börjar låta som en tvåtaktare när hon får se trubbisen i garaget eller TeknoSAAB:arna i bokhyllan (det låter dessutom riktigt likt). Vi får väl se till att de ses nån gång så att de får dela erfarenhet och kanske utnämna knasigaste pappan. 😉
  ///Harald

  #90490

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/560472-bimrace.jpg[/image]
  Jo avgasröret är från en 99a!

  Jag gjorde tappra försök med busungen när hon var i påverkbar ålder men det blev väl inte så lyckat kanske. Lådbilen slutade som båt i Kävlingeån!

  Numera är hon 22 ,bor i ”Fjollträsk” och tänker mest på sin utbildning men en åktur i Sonetten är populärt ibland när hon är på besök på rätt sida om Markaryd!

  /B

  #90491

  fredrik
  Deltagare

  Dålig militär diciplin Bengt???

  /Fredrik

  #90492

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Dålig militär diciplin Bengt???

  /Fredrik

  Nja hon är väl en rätt så väldiciplinerad ung dam men när det gäller bilar så ja…

  /B

  #90493

  Martin
  Deltagare

  Och hur var det med individens rätt till opartisk information och inte indoktrinering? Bara skojar.

  Vår yngste son Filip, nyligen 5 år fyllda, har varit biltokig så länge jag kan minnas. Extra roligt är äldre bilar. Framförallt Saab TT och V4. Sedan han sade sina första ord har de kallats för brum-brum. Därefter har han också utvecklat en förmåga att också typbestämma bilar.

  Då det var dags för BVC treårs-kontroll, for Filip och jag till BVC för ”kontrollbesiktning”. Bland de tester som den unge gossen skulle utsättas för var att se olika föremål på kort och säga vad det var. En hund ”fick” inte kallas för vov-vov, ej heller fick katten kallas för mjau-mjau. Ja, ni förstår säkert. Ljudhärmande ord var tecken på sen mognad.

  Hund, katt, kopp, flygplan, träd med mera avverkades i rask takt med godkänt resultat, och då visas ett kort med en bil på. Filip säger med klar, entusiastisk och tydlig röst. EN BRUM-BRUM! Varpå sköterskan förvånat frågar igen. Samma svar.

  Jag känner mig nödsakad att snabbt förklara hur det ligger till. Han tycker att bilen är gammal och följaktligen en brum-brum.

  Sköterskan fyller snabbt i. Ja, de här korten har hängt med ett tag, det är nog dags att byta ut dem. Så kan det gå…

  Jag hade ett vitrinskåp där modellbilar och gamla leksaksbilar förvaras. Vitrinskåpet hade spår för glasskivor i fronten, vilka kunde skjutas i sidled för att komma åt bilarna. Jag hade inget lås till skåpet, utan använde tunna trästavar som spärrade glasskivorna, så att bilintresserade familjemedlemmar skulle ”se men inte röra”.

  Den förslagne unge förövaren hade noterat att det enda som skilde honom från att komma åt de åtråvärda miniSaabarna, var några pinnar som låg i spåren för glasskivorna.

  Han fann på en overhead-penna som passade hyfsat väl för att peta upp de hindrade pinnarna. Precision var inte så bra, så det vart tuschstreck lite varstans. Men trägen vinner! Då jag kom hem från jobbet var skåpet delvis grönt, och några av dyrgriparna stod i sonens egna garage…

  Vad gör man? En sådan uppfinningsrikedom hos en dåvarande treåring förtjänar nästan en belöning.

  Lösningen blev till slut att den unge gossen fick överta det gamla skåpet när pappa köpte ett större skåp. Nu är allt frid och fröjd.

  #90494

  Jag får väl kontra ditt 99-avgasrör Bengt, med denna trädgårdstraktor som är byggd runt en växellåda från 96:a. Därutöver kommer hjulen från en ”hunkoja” 850, motorn från en Suffolk gräsklippare med centrifugalkoppling, styre från en Momarkcykel och skärmarna från ett 200l fat i plast.

  Byggdes åt sonen (1983) som då var 11 år. Han tyckte inte den var särskilt rolig. Men nu är han lycklig ägare till en av de 10 Sonett ´70 som finns i landet. Måhända kan den passa ett barnbarn så småningom!

  Så; även söner med rätt intresse finns. Även om det kan ta tid

  #90495

  Och hur var det med individens rätt till opartisk information och inte indoktrinering?

  Inte försöker vi som ansvarsfulla föräldrar att påverka våra barn med med våra intressen …. det kan jag inte tänka mig …

  Detta är den ena av mina tvillingar ….. med favorit tröjan på lol
  Det är ju iallafall rätt märke …. men inte klubb

  Mvh Fredde

  #90496

  Lollo
  Deltagare

  Denna ser ut att bli favorit hemma hos mig, tack Lennart.

  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/561213-Trolls.JPG[/image]

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng