En vanlig dag med pendling till jobbet

Forum Övrigt Allmänt En vanlig dag med pendling till jobbet

 • Detta ämne har 6 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2007-09-28 18:33 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16794
  pelle s
  Deltagare

  Så här kan det gå till när man åker gammelsaab till jobbet…

  Jag åkte hemifrån 4.30. Efter en stund körande på motorvägen upptäckte jag att det brann ganska kraftigt i skogen bredvid vägen. Hederlig och ansvarstagande som jag är, stannade jag och ringde 112. Efter en stunds dividerande fick jag åka vidare och det skulle manas ut en brandbil.

  En par kilometer senare byggs det ny motorväg och där är det 70 och 50 i några kilometer. Plötsligt såg jag en bil i mycket hög fart komma ner i backen efter mej och strax var den ikapp. Den lade sej några få meter bakom och liksom tryckte på. Det kan ju vara distriktsveterinären som skall förlösa en ko eller någon som skall med ett plan så jag får väl ånga på, tänkte jag. Det var 70 när jag blev ikappåkt och jag höll kanske 80. Sedan blir det 50 och väldigt krokigt förbi en stor grop som de har grävt i vägen, jag låg kvar kring 80 och bilen bakom blev till min stora glädje och tävlingsinstinkt långt efter! Men när det blev rakt igen kom den ikapp i vansinnesfart igen. ”Pucko, blev du sur för att jag åkte ifrån dej i din nya V70 med en bil från -63” han jag nog tänka, innan blåljusen slogs på… Jaha… Körde jag 75 eller 85 på 50-vägen tro. Och varför just nu, kl 04:45, när det inte finns några andra bilar på vägen? Det var ju helmörkt så jag hade ju ingen chans att se att det var en polisbil. Men jag gjorde som psykologen Silfverberg lärde mej på officershögskolan; Jag stängde av bilen, tog av bältet, öppnade dörren och klev ut. Man skall göra så för att ta ifrån polisen övertaget att stå högre och titta ner på en. Polisen drog ner rutan på sin målade polisbil och skrek: ”Ta det lite lugnare nu va!” :nono: ”Ja ,det lovar jag”, sade jag artigt. :angel: Sedan försvann polisbilen i blixtens fart igen, jag gissar på ca 150 km/h på 70-vägen.

  När jag åkte hem höll jag mej på småvägarna. Det blir inte lugnare så… 😀

  Pelle

  #112301
  Lollo
  Deltagare

  HiHiHi den är bra.

  #112302
  gammsaaben
  Deltagare

  Det bästa med poliser är att de flesta faktiskt är justa (inte ironi) och att de är så goda föredömen (ironi). 🙂 Men hellre det första än det andra!

  #112304
  pelle s
  Deltagare

  Jag har exakt samma erfarenhet. Jag förtjänade en tillsägelse men jag hävdar bestämt att jag inte hade kört på det viset om mottraffikanten inte hade hetsat och så tydligt markerat att jag körde för sakta enligt hans smak. Tillsägelsen hade avsedd effekt trots att jag slapp undan utan böter; jag lät mej inte hetsas idag. 🙂

  Anser
  Pelle

  #112306
  benny
  Deltagare

  Se där ja…Ja även jag åkte den ljusblåe till jobbet..Det är ju fredag!!

  Tur du slapp bot.

  #112307
  hotrodder
  Deltagare

  Mmmm ögontjänare e vi nog allihop. Ofta när det rullar för fort med lastbilen så blir man omkörd åsså bromsar lagen rejält ett par gånger och lägger sej på åttio nån kilometer framför innan dom åker vidare. Det tycker jag e juste, fast å andra sidan gör dom nog inte så om det rullar i nittio/hundra….

  #112324
  kalle .p
  Deltagare

  För vi som måste åka buss till jobbet hur ser då en ovanlig dag ut :whistle:.

  Har själv blivet stoppad av polisen bara för att dom ville titta på bilen och höra avgas ljudet riktigt.
  Var lite förvånad när polisen ville att jag skulle varva lite så att dom skulle höra riktigt, det var inte alls det jag trodde när polisen stoppade mig med hela diskot på bilen tänt.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng