Glädje med att väcka en gammal V4 till liv igen

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Glädje med att väcka en gammal V4 till liv igen

Detta ämne innehåller 5 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2013-08-31 11:18.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7641

  DanS
  Deltagare

  Jag har en del bilar.
  Ibland blir någon bil stående för att man har nåt annat som man tycker är roligt.
  Köpte denna V4 från 1969 för några år sedan fixade till den så man kunde bes. Sen körde jag lite men lånade grejor till min 95 och så blev den stående.
  Fick för mig att jag skulle sälja mina Ronaljer för att dom bara låg i vägen. Då detta inte utföll till belåtenhet för mig eller ev. köpare så började jag snegla på denna s.k. reservdelsbil. Just det varför sälja nåt som man själv kan njuta av. Satte till baka en del saker som jag lånat av den tidigare och vred runt på nyckel å se på f-n den startade. Detta verkade lovande, hittade en burk med rubbing som jag köpt nån gång och polerade av den ljusgula bilen . Den var ju riktigt bra trots att den stått några år. Efterhand som jag pillade så började den ena saken efter den andra fungera. Där började blinkersen fungera, nu kom tutan igång och vindrutetorkarna, den ena efter den andra funktionen kom igång. Jag blev gladare och gladare. Den verkare ju att gå o bes igen.
  I morgon skall jag kränga däck på mina ronalfälgar (som visade sig vara osäljbara åtminstone om man ville ha betalt för dem) senare i veckan blir det bes.
  forts följer………

  #56438

  Morten S.
  Moderator

  Høres topp ut, men du må legge ut bilder ogsån 😀

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  2007 9-3 SC

  #56441

  jos reinard
  Deltagare

  En 72-årig amerikansk turistdam frågade om hon kunde få provköra min V4’a. Jag tänkte först fördomsfullt att amerikaner bara kan köra med automat men fick snabbt ändra mening när hon svarade varför hon ville köra den på ön. Hon berättade att hon i sina unga dar hade haft en röd Saab V4.
  – Okey.
  Det visade sig att hon kunde hantera rattväxeln och frihjulet alldeles galant. Var bra på att gasa. Damen och hennes jämnåriga väninna som var med blev överlyckliga. 🙂

  #56444

  DanS
  Deltagare  #56461

  Lollo
  Deltagare

  Lär ju lysa upp med Ronalerna 🙂

  #57215

  DanS
  Deltagare

  Hej igen
  Allt tar tid och fler och fler saker bör göras nu har jag kommit till motorn men det är glapp i balansaxel och därför åker den ut i helgen och på måndag får jag packningarna som min snälle vän Wigren hämtar till mig så på tisdag åker kanske den nye motorn in men skall jag ta en standard motor eller en 1700 eller en 1500 skall jag prova 7,2kammen eller NH 8? mycket att tänka på men tror jag slänger i 7,2 kammen i en standard spis och sätter i så man kan åka snart

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng