Hög vill-ha faktor!!

Forum Övrigt Allmänt Hög vill-ha faktor!!

 • Detta ämne har 18 svar, 17 deltagare, och uppdaterades senast 2009-09-29 17:28 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20809
  Martin
  Deltagare

  [video:youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMNy8AE4D6E[/video]

  #145526
  anders
  Deltagare

  Den ser lovande ut.

  Tyvärr har det väl alltid tagit ett par, tre år innan kvalitén har satt sig på en ny Saab, och speciellt nu har det ju varit lite oroligt på Saab. Dom verkligen inte råd med något krångel på nya bilen nu.

  #145528
  Geert
  Deltagare

  Dummt att de kom inte med Kombin direkt. Då hade jag nog köpt en tj-bil under vintern – om Saabspärren hävs.

  #145529
  hans h
  Deltagare
  Martin wrote:
  [video:youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMNy8AE4D6E[/video]

  Ja, jäklar vad den ser fin ut.

  Om jag hade pengar… 🙂

  Hans H

  #145530
  walle
  Deltagare

  hellre en fabriks ny 900 aero av de sista års modellen än denna 95a har aldrig gillat 9-5an å nu börjar grillen se ut som på dkw bilarna usch å tvi!!!!

  #145542
  turbocab
  Deltagare

  Jag diggar den starkt. Jag har alltid älskat 9-5an, möjligen innan de nya kromade lamporna kom, och bilen är underbar att köra. Den nya ser möjligen lite slätstruken ut utvändigt, men inredningen verkar vara en höjdare tycker jag, ser mkt bra ut! Måste säga att jag blir sugen också, ”very saabish” det hela. Längtar till premiären! Men jag förstår inte heller varför dom inte släpper kombin och kanske även en halvkombi direkt. SOm Mondeon tex, alla tre varianteran är valbara. Det hade vart fräckt!

  #145546
  enor
  Deltagare

  Jag tycker den ser helt fantastisk ut på alla sätt. EN liiiiiiiiiiten synpunkt har jag, och det är att fronten verkar designats utan tanke på att den skulle rymma en registreringsskylt… monteringen av skylten ser lite ”hemmamek” ut. Men för övrigt.. vilken bil!

  #145547
  Martin
  Deltagare

  Jag tycker att den nya karossen ger ett starkt intryck av kraft och spänstighet med flera drag från AeroX. Lite grann som ett rovdjur färdigt för språng.

  Utrustningslistan innehåller mycket godsaker.
  Välvda rutan ala 99/900
  Head Up display
  Adaptiva fartberoende strålkastare med kurvljusfunktion
  Farthållare med antikollisionsfunktion
  Adaptiv fjädring
  Startknapp med trådlös kommunikation mellan bil och nyckel
  Varning för omedvetna filbyten
  Avläsning av vägskyltar
  Smart & elegant lasthållare
  Variabel styrrespons

  Kryddat med vägegenskaper i särklass vore det f-n om bilen inte attraherar nya och gamla köpare och leasingkunder. Sätt lite press på företagens leasingavdelningar nu!!!

  #145551
  rodder76
  Deltagare

  Jag gillar bilen mer och mer, speciellt när man börjar se rörliga bilder, eller bilder som inte är reklamstillbilder. Men det finns en handfull småsaker som jag inte gillar och som inte känns Saab-smarta.
  Utrustningslistan kan fyllas med massor utrustning som Saab borde kunnat erbjuda för 5-10år sedan. Up to date, men inget nytt…. Tur att Saab inte har Vorsprung durch technic som ledord.
  En bil som är så stor invändigt borde inte behöva vara så plottrig bland alla knappar. Saab 9000 har säkert fler knappar, men uppstädat och kategoriserat på ett smart och snyggt sätt. Detta är bara tendigt men tusan vet om det är användarvänligt.
  Innerutrymmet lär vara enormt, men det ser ut som om det extra utrymmet äts upp av de enormt tjocka stolarna (ryggstöden).

  Jaja.. småsaker att gnälla på kan jag rabbla i evighet, så som GM-elhissknappar i dörrarna (de ska vara på mittkonsollen). Men jag är övertygad om att det kommer att bli en helt fantastisk bil, och vad gäller kvaliteten så har ALLA biltillverkare ”problem” med de första årsmodellerna. Det är inte ovanligt med generalliseringen att sista årsmodellen är den bästa, och det ligger något i det uttrycket.

  #145552
  cabmange
  Deltagare

  Var längeseda man kunde säga att en bil var vacker, en sådan vill jag ha NU.

  //MH

  #145553
  staffanv
  Deltagare

  Att sedanen kom först verkar vettigt eftersom den stora marknaden är USA och där är det sedaner som gäller.

  Notera också att bakdelen har drag av 99:an.

  #145557
  Martin
  Deltagare

  Sleek
  Agile
  Aggresive
  Beautiful

  :hype:

  #145565
  97sonett
  Deltagare

  Bilen ska vara bättre än opel insignia som blev årets bil och är en mycket bra bil, så det låter lovande iaf, Väghållningen ska vara suverän.

  #145588
  saaben
  Deltagare

  bilen är väl överlag helt ok, man får trots allt jämnföra med dagens bilar och inte med en gammal härlig bil som 99/900 för då är den körd =)

  nej men grillen kunde dom arbetat mer på, för stor, samt att ratten ser ut att vara designad med insperation från en farkost i stargate atlantis.

  #145807

  I går såg jag för första gången nya 9-5 omaskerad i trafik. Jag kom i kapp den utanför Alingsås och jag såg ju på långt håll vad det var för något. Bakändan sticker verkligen ut på ett bra sätt. Sen var jag ju tvungen att köra om den för att kolla in fronten också… här är jag väl lite mer tveksam. Jag tycker den ser lite för ”tam” ut och det är lite för mycket Audi A6, inte bara det att grillen är ganska dominerande utan fronten är väldigt rund precis som på A6:an. Jag hoppas att det kommer någon version som ser lite mer aggresiv ut i fronten. Bilen som jag såg var vit vilket inte kändes så lyckat, bilen kanske ger ett annat intryck i en mörkare färg.

  Sedd snett bakifrån är den iaf väldigt stilig. 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng