Hur många Sonetter rullar

Forum Modellspecifika forum Sonett Hur många Sonetter rullar

Detta ämne innehåller 51 svar, har 24 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-08-09 17:18.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 52 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14900

  DanS
  Deltagare

  Hur många Sonetter finns det som rullar i Sverige totalt är det någon som vet.

  #98882

  christian
  Deltagare

  Jag räknade ihop antalet svenskregistrerade Sonetter i Sonettklubbens matrikel för några år sedan. Vill minnas att summan blev ca 330 st. Det ger en fingervisning om hur många rullande exemplar som finns.

  #98883

  DanS
  Deltagare

  Det ger bara en fingervisning om hur många som är svenskreg. men hur många är körbara och i trafik och används och inte bara STÅR.

  #98884

  fuling
  Deltagare

  Vad är det för fel att de står????

  #98885

  DanS
  Deltagare

  Fel och fel det var bara en undran om hur många körbara Sonetter som används är det 10% av beståndet eller mer själv så vet jag om 12 st och det är inte mycket av 330st

  #98886

  ingmar rahm
  Deltagare

  Min nyinförskaffade Sonett, hämtades i Stockholm i februari, rullar! Körde den 700 mil nu i somras. Står i garage för ompyssling nu. Blir säkert 1000 mil nästa sommar. Har aldrig haft så kul i bilsammanhang, pratat med så mkt nyfikna, många har aldrig sett en Sonett i verkligheten, vet bara att det finns. Ta fram era Sonetter så syns vi på vägarna till sommaren!

  #98887

  DanS
  Deltagare

  Det var jusr sånt här jag menade. Svara nu hur mycket använde du din Sonett i sonras? Själv så har jag kört mycket i sommar (är den slut missade det) och hur många Fleksnaesar har man inte hört:är det inte en Volvosonett? En del trevliga en del helt slut i huvudet det var roligt första gången men inte den fjärde. Kör mer med den och använd alla sex förgasarna.

  #98888

  anonymous
  Deltagare

  [color:”red”]Jaha! Så folk vet inte vad Sonetterna var för något. Dax för en snabb kurs. [/color]
  [image]http://www.isaab.net/upload/SAAB%2097%20SONETT%20III.%201974..jpg[/image]
  SAAB 97 Sonett III 1970-1974. Effekt +65 hk/DIN, Acc 0-100 12.0 sek, Toppfart 170 km/h. Cw 0.34. Källa: SAAB Automobil AB.
  [image]http://www.isaab.net/upload/SAAB%2097%20SONETT%20II..jpg[/image]
  SAAB 97 Sonett II dels V4:a 1966-1969 . Effekt 60/65 hk/DIN, Acc 0-100 12,0-12,5 sek, Toppfart 170 km/h. Källa: SAAB Automobil AB.

  #98889

  Martin
  Deltagare

  Hej VRJM

  Detta har varit uppe tidigare…

  Av hänsyn till användare med långsam uppkoppling.
  Vänligen ladda inte upp större bilder som ovan utan använd hellre länkar.

  #98890

  emul
  Moderator

  Totalt 314kb, de är inte direkt mycket.. Har man inte uppkoppling som klarar av 314kb kanske det är dags att ställa in sin webläsare så att den inte visar bilder alls. Vill man då se bilderna får man klicka på ikonen som säger ”här är en bild, men den visas inte om du inte klickar på ikonen och då laddar ner bilden”.

  Tycker jag. Det är trevligt med bilder.

  #98891

  gammsaaben
  Deltagare

  Någonting som stör mig med stora bilder i tråden, alltså bilder som är breda i pixlar, är att bredden på tråden påverkas så att den inte får plats i fönstret på min skärm. Jag måste alltså scrolla i sidled för att kunna läsa hela texten i folks inlägg, vilket är rätt drygt. Jag har 1280×768 i upplösning, så det finns dessutom folk som har mindre.

  Jag tycker också det är trevligt med bilder, men i lagom storlek. Sedan ska de, precis som alla inlägg, vara relevanta för tråden. Bara för att en tråd råkar handla om Sonetter kanske det inte är läge att lägga upp bilder på Sonetter bara för att. Det där får man känna efter själv och gör vi moderatorer en annan bedömning så säger vi till.

  Nu handlade denna tråd om hur många sonetter som körs med och inte, så nu håller vi oss till det!

  #98892

  anonymous
  Deltagare

  Visst finns vi på vägen har kört ca 300 mil i sommar till olika kvällsträffar och fikaturer. håller med om Flexnäs symdromet om den verkligen har sex förgasare.
  MVH
  Göran Johansson

  #98893

  Min Kermit gick 30 mil med passagerare på banan i Ljungbyhed i somras (International Saab Club Meeting; ”Vintage ride”)

  #98894

  Martin
  Deltagare

  Citerar FAQ:
  Note: To keep the forums loading quickly for everyone, it is recommended that you do not exceed 35k for your image size.

  Ur den aspekten ÄR 314kb mycket. När jag hinner med skall FAQ återställas till svenska.
  Bredden på Anslagstavlans forum är satt till 900pixlar för att *flertalet* skall slippa skrolla.

  Totalt 314kb, de är inte direkt mycket.. Har man inte uppkoppling som klarar av 314kb kanske det är dags att ställa in sin webläsare så att den inte visar bilder alls. Vill man då se bilderna får man klicka på ikonen som säger ”här är en bild, men den visas inte om du inte klickar på ikonen och då laddar ner bilden”.

  Tycker jag. Det är trevligt med bilder.

  #98895

  DanS
  Deltagare

  Det var trevligt med lite bilder men du kan kanske minska dom lite, för nu så får man skrolla i sidled för att läsa texten. Annars tycker jag det verkar som Sonettägarna börjar vakna till liv och börjar svara på frågan Använder du din Sonett eller står den bara där, kanske dax att sälja finns folk som vill att dom används mer.
  mbh
  Dan

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 52 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng