Hur ska fästet sitta?

Forum Modellspecifika forum 90/99 Hur ska fästet sitta?

 • Detta ämne har 5 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2011-06-27 19:53 av .
Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4366
  phermansson
  Deltagare

  Nu har jag äntligen fått i en startmotor i 99an. På ett loppisbord fanns en liknande startmotor som jag köpte. Var inte säker på att den skulle passa, men när sambon prutade ned priset från 50 till 20kr var det inte mycket att fundera på. Tyvärr hade denna motor drevkåpan åt andra hållet. Solenoiderna var dock lika, så jag bytte solenoid på min gamla startmotor och fick en passande fungerande startmotor för 20:-. Rätt ok 🙂
  Monterade ihop det ikväll och allt fungerade. Riktigt kul att köra en sväng med bilen som stått och surat på gården sen i julas!

  Men en sak förstår jag inte, nämligen hur bakre fästet ska sitta mot blocket. Jag satte det på startmotorn som jag har för mig att det satt, men det är uppenbarligen inte rätt. Hur ska det sitta?

  #29153
  saabaero
  Deltagare

  Har ikväll bytt startmotor på min 900:a med startmotorn under insuget och på mitt block finns det två skruvhål för fästet.
  Men det var så trångt och bökigt att få dit så jag skippade fästet… :mrgreen:

  #29197
  phermansson
  Deltagare

  Jo det borde finnas skruvhål där… lossade ju fästet när jag tog loss den. Men det var några veckor sen, minnet är bra men kort 🙂 Och man ser ju inget där under grenröret.

  #29226
  olahol
  Deltagare

  Det ska sitta med 2 M8:or i blocket och ser ut att sitta rätt på startmotorn, var det samma startmotor du satte dit igen sa du?

  I värsta fall får du ta loss den igen o kolla upp det, tar ju i och för sig bara en 15-20 minuter att byta en sån.

  #29323
  kalle
  Deltagare

  Kan de va så att fästet sitter på felvändt? Asså att det finns två bulthål under startmotorn?
  Minns hur krökigt det va att plocka bort/sätta dit startmotorn i min 99T. Bra fyndat!

  #29360
  phermansson
  Deltagare

  Nja själva motorn är ju samma, det är bara solenioden som är bytt. Och det var knöligt att få ut den, men vad jag minns var detta fäste den enkla biten. Det svåra var undre främre bulten och att sen lirka ut motorn förbi grenrör, motorvärmare mm.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng