Huvudströmbrytare

Forum Övrigt SSR Huvudströmbrytare

Detta ämne innehåller 14 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-05-07 10:23.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15983

  kortnos
  Deltagare

  Var kan jag få tag i en huvudströmbrytare enkelt. Kan ni rekommendera nått ex mekonomen eller liknande. ju närmare destu bättre Biltema har nått men det var av plast o såg så vek ut o biltema är alltid biltema, deras grejer passar bättre på bruksbilen. Jag vill ha den bästa och säkraste, vill ha en redig o riktigt inte nått plastjox

  Var ska jag rekommenderat sätta den. Eftersom det inte är en banbil jag har utan en landsvägsbil så ska det vara praktiskt, handsfacket tänkte jag. eller ska man sätta den i motorutrymmet? tänker vid tillbud så vill man ha den så nära som möjligt
  var sätter ni era ni som har ”normala” bilar.

  Sen funderar jag på har någon form av huvudsäkringar för bilen. Då bevisligen inte säkringar smäller av vid tillbud. Är det praktiskt att ha en huvusäkring? och vilken amper ska den palla o inte? för man vill inte byta säkring varge gång man startar bilen, utan en säkrning som slår ifrån när amperstyrkan drar iväg som vid en kortslutnig

  Hälsningar Sved kortnos

  #106105

  john asplund
  Deltagare

  Mekonomen har 2 st , en liknande biltemas och en dyrare(bättre??), gå in på http://www.mekonomen.se/butikmain.asp och sök efter huvudströmbrytare. Jag kunde inte länka direkt till rätt sida , vet inte varför..

  #106109

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  MHRF rekommenderar följande brytare i samband med sin försäkring.

  MHRF rekommenderar en skiljare helt i metall, eventuellt med isolerat metallbrytvred, för att bryta strömkretsen mellan batteri och fordonet i övrigt. Skiljaren ska tåla 100 A kontinuerligt och 500 A under 5 sek. Med borttaget vred blir frånskiljaren ett enkelt stöldskydd.

  Där passar Mekonomens dyrare in perfekt på den beskrivningen.

  Tänk på att moderna bilstereo och andra digitala pryttlar ibland måste ha ström för att behålla minne till frekvenser och annat. Inte så kul att behöva programmera om radiokanalerna efter varje gång strömmen varit bruten. Tacka vet jag gamla hederliga orginalapparater från 70-talet. Ingen blinkande panel där inte! 🙂

  /B

  #106112

  Dicst
  Deltagare

  Det brukar finnas schyssta rattar ( :duck:) att sätta på minuspolen. Jag har en sådan på min bil monterad direkt på batteriet som bryter minus. Funkar klockers! Kostar ca 60-80 spänn tror jag. Inget bök med kablar eller monteringshål.

  #106113

  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Bara lite knepigt att komma åt när det brinner i kablarna under instrumentbrädan under pågående färd….

  /B

  #106114

  stefan w
  Deltagare
  Kortnos wrote:
  Då bevisligen inte säkringar smäller av vid tillbud.

  Säkringar som inte finns smäller inte, matningen till fotomkopplaren är nog osäkrad, det var det som ställde till det. Tror inte att det blir svårt att arrangera nåt bra med huvudsäkringar, det går att sätta dessa dolt om man vill. Nästa gång jag råkar gå nära din bil ska jag lura ut nåt om inte nån hinner tipsa om nån bra lösning innan dess.

  Det går att sätta en 5A säkring eller mindre över huvudströmbrytaren så slipper man programmera om bilstereo samt att innerbelysning funkar.
  Frågan är om det är godkänt eftersom strömmen i egentlig mening inte är bruten då?

  #106115

  andersh
  Deltagare

  Var har du köpt den. Har sett någon sån på bild och dom verkar fina.

  MVH

  Anders

  #106116

  Dicst
  Deltagare

  Jag köpte min på en bilträff/marknad förrförra sommaren. Fanns även en färdig variant med radiosäkring på. Vet helt klart att det fanns på både Ånnaboda och DAK i Falun ifjol.

  #106118

  phermansson
  Deltagare

  Dicst’s rattvariant gillar jag för att den är så lätt att montera, ingen borrning krävs. Finns på Mekonomen för 70:-, sök efter ‘batteriströmbrytare’.

  #106120

  enor
  Deltagare

  Om det är fel i fotbrytaren och ljuskretsen ni är oroliga för, så köp Biltemas ”ljusförstärkare”. Det är en extra reläsats som man kopplar in framme vid lamporna, och som matar med spänning direkt från batteriet. Då får ni en ny, avsäkrad högspänningskrets framme vid lamporna – och bilens originalkretsar styr endast manöverspänning – varför det går bra att byta ljussäkringarna mot den allra minsta sorten som över huvud taget finns. Då kommer den sedan garanterat att blåsa säkringar istället för att ta eld om nåt händer!

  #106122

  piin
  Deltagare

  rattmojjen finns på OKq8 för 5o – 7o spänn.

  ser ut som en batteriklämma men den är delad av en plastbit och har en genomgående bult? smart, smidigt vid tex svetsjobb. Och framförallt billig 🙂

  #106133

  Avskiljare i Miss Piggy.

  #106139

  piin
  Deltagare

  lite OT, har du dubbla bränslepumpar sten-arvid?

  #106141

  Japp! Motorn är en vässad 850. Behöver stundtals mycket soppa. Se vidare på min hemsida.

  #106180

  Lollo
  Deltagare

  Dock är det ett problem om man har ett batteri med små poler på, då passar inte ratt mojen.:-(

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 15 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng