I bland har man tur!

Forum Modellspecifika forum 92/93 I bland har man tur!

Detta ämne innehåller 4 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av 2010-03-16 07:43.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #21819

  simd
  Deltagare

  Hej!

  För två veckor sedan bestämde jag mig för att sälja min SAAB ”samling”, som bestod av två uppsvetsade karosser och en tämligen rostig orginalbil. Alla kortnosar. Försäljningen gick tämligen raskt och alla tre bilar var sålda i veckan. Skälet till att jag sålde var att jag insåg att tiden inte fanns där för att skruva ihop bilarna.

  Frågan blev istället vad jag skulle göra istället? Funderade ett tag på att skaffa hoj, men då måste man köpa ställ, hjälm, kängor m.m. Även om man kan få tag i vettig hoj för till ett hyfsat pris så blir det mycket pengar i slutändan alla fall.

  När jag senare satt och läste sista numret av Classic Motor och dreglade över den svarta 93:an, kom jag och tänka på den blåa 93B:an -58 som jag bytte in på SAAB ANA för 25 år sen och funderade var den blivit av. Slog upp bilen i bilregister och kunde konstatera att bilen troligtvis fortfarande fanns kvar hos killen som köpte den av SAAB ANA och att han nog aldrig kört med bilen, då den inte var besiktigad sen jag gjorde det 1984.

  Jag letade upp ägaren via Eniro och ringde upp honom för att se om han var intresserad av att sälja bilen. Till min förvåning så hade hans faktiskt funderat på att sälja bilen och när han förstod att det var jag som hade sålt in bilen till SAAB ANA så blev det affär. Så nu står den i mitt garage i avvaktan på att bli väckt ur sin törnrosa sömn. Förhoppningsvis så går det bra och den kommer ut på vägarna till sommar.

  Det finns säkert fler av er som kommer ihåg denna bil, då SAAB ANA använde som utställningsbil i samband med att SAAB 9000 visades i bland annat Gallerian.

  Sen har jag en liten fundering som någon av säkert kan hjälpa mig med och det är färgen på fälgarna. Om inte jag har helt fel så ska dom vara gråa/silver på denna, men blev lite fundersam när jag såg de två 95:orna i Klassiker som både hade blåa fälgar. Vilken färg ska det vara??

  Hälsningar
  Magnus

  #154743

  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Sett bilar med både och, snyggast är doch blå med vit sida, tycker jag iaf.

  Var den vid god hälsa fortfarande med???
  Har han gjort ngt med bilen??

  Vill se bilder på den.

  Grattis.

  #154746

  big oa 95
  Deltagare

  Ojj, Tusan.. :doh: . . Vilken tur att du ”råkade” tänka dig att ringa :applause: till ägaren, och just precis tänkte han sälja den, så det är nog något nästan som ”Viking-Lotto vinst” för dig att köpa denna pärlan :angel: . . . GRATTIS ! ! :worshippy:

  #154750

  hth
  Deltagare

  Ja, det kan man kalla tur!

  Jag hoppas på att hitta en bra blå 93B från -59, men inte har jag någon jag sålt någon sådan. Pappa bytte in en dylik med trasslande koppling mot en ny 64a, men det var ju riktigt länge sedan… 🙂

  Stort grattis!

  #154855

  saab v4-ever
  Deltagare

  Stort grattis till ”fångsten”. Den kommer i rätta händer.
  Skönt att det blev SAAB och inte MC. Bilder!!!
  ///Harald

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng