masonitgarage

Forum Övrigt Off Topic masonitgarage

 • Detta ämne har 11 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2008-09-07 21:19 av .
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18484
  eleganten
  Deltagare

  funderar på att bygga ett garage till 2taktarn å vad skulle passa bättre än ett såntdär snyggt masonit ägg som bilen knappt går in i! Om jag inte är helt fel informerad fanns ritningar till dessa bisarra skapelser att tillgå i tidningar som teknikensvärld eller vad dom hette. Ingen som råkar ha en ritning eller vet vart man kan få tag på en?

  #125872
  berth
  Deltagare
  #126452
  baver_de_luxe
  Deltagare

  Får jag lov att bistå med en äkta ritning från tidningen ”Svensk motor tidning” nr. 13 1 April 1939?

  #126476
  rodder76
  Deltagare

  Jösses vad läckert det var.. det som baver_de_luxe skickade in.
  Skulle va riktigt tjusigt att bygga ett sådant… ha lika snyggt garage som bil… MUMS

  #126526
  saabcustom
  Deltagare

  Det är ett läckert fodral må jag säga.

  Måste bara undra. Bilen som finns med på skissen ser ut att vara en VW med delad bakruta ! Kom verkligen tidningen från 1939 ? Då fanns väl bara KdF-prototypen utan bakruta ? Om det nu är en VW i fodralet ?? Kanske är nåt annat ??

  / Kenth

  #126592
  baver_de_luxe
  Deltagare

  Givetvis är tidningen från -39. Det är så det står på förstasidan. Folkan har jag också funderat på, men helt enkelt kommit fram till att ritaren förmodligen sett ”den nya folkbilen” på nån salong eller så och helt enkelt designat ett folkbilsgarage till den kommande folkbilen!

  #126594
  baver_de_luxe
  Deltagare

  Här är framsidan. Tidningen har även bilder på bl.a. -37 års Mercedes tävlingsbil, -39 Willys cupé och -39 Pontiac sedan.

  #126599
  saabcustom
  Deltagare

  F—n va ballt. Nu blir jag lite nyfiken, jag köper sporadiskt en och annan gammal biltidning men av nån anledning så hade jag inte funderat på att det fanns så gamla biltidningar. Vet du eller nån när den första renodlade motor/biltidningen kom ut ? Är Svensk Motor Tidning äldst ? Vad innehåller den för artiklar ? Bilar och motorcyklar eller allmänt om motor (typ flyg, båt, etc..) ?

  F-låt, detta blev lite OT men kunde inte låta bli…..

  / Kenth

  #126601
  grinolle
  Deltagare

  Haha, ett sånt där garage hade morsan och farsan på tomten, det användes som cykel- och redskapsskjul, men hade säkert rymt en V4 eller liknande bil. Det måste ha varit farfar som byggde eller köpte det (farmor och farfar flyttade in 1933 eller -34 har jag för mig, farsan och morsan köpte kåken av farmor och farfar 1968, samma år en annan kläcktes). Nån bil tror jag inte det fick äran att husera dock, för farmor och farfar hade ingen, och när vi flyttade in hade det som varit en grusad ”garageinfart” planerats om till gräsmatta och rabatt, och platsen där garaget stod blivit kompost (garaget stod i det allra innersta hörnet av vår hörntomt).

  Det fanns kvar några år efter att vi flyttat in, min äldre bror stängde in mig i det vid nåt tillfälle. Jag var ju för liten för att få upp porten, så jag börja väl yla och morsan kom farandes. Blev ett riktigt hallå, och sen tror jag att det revs ganska omedelbart efter det! Det var för övrigt rätt fallfärdigt.
  Undrar om föråldringarna har några gamla bilder på tomten med garaget, jag får kolla.

  Anders Olsson

  #126840
  Martin Sigge
  Deltagare

  Mer OT om det ursäktas.

  Saabcustom wrote:
  Det är ett läckert fodral må jag säga.

  Måste bara undra. Bilen som finns med på skissen ser ut att vara en VW med delad bakruta ! Kom verkligen tidningen från 1939 ? Då fanns väl bara KdF-prototypen utan bakruta ? Om det nu är en VW i fodralet ?? Kanske är nåt annat ??

  / Kenth

  Jag tror att Bubblans akterparti var känt redan 1937, även om det inte slutgiltigt spikades förrän 1938.

  I en bok som jag köpte i Tyskland i somras finns nedanstående bild från testkörningar april – augusti 1937. Jag gissar dock att dessa vagnar var lite förklädda, eftersom

  bilden härunder såvitt jag kan förstå likaledes härstammar från 1937. Här syns ju det ”moderna” akterskeppet. (möjligen är bilden något nyare, men den kan knappast vara yngre än från sommare 1939)

  Det står saker om copyright i början av boken, men jag hoppas copyrightinnehavaren förlåter mig när jag nu även anger källan i bildform:

  Mycket bra bok för den som förstår tyska, men även bilder och tekniska data är intressanta och förstås ju skapligt om man har utgångspunkt i svenskan.

  Ja, det var väl allt från min lilla apelsinlåda idag.
  Cheers!

  #126853
  saabcustom
  Deltagare

  Tack för den info. Det var väl f.ö. väl att dom satte dit ett par bakfönster. Om man kollar noga på raden av Käfrar som står parkerade längs gatan så ser man att pressningen som går över motorluckan fortsätter upp på och över taket. Det var faktiskt liiiite för originellt för t.o.m. min smak 😉

  / Kenth

  (Hupp…..hur blev detta ett VW-forum ? ….. :blush: Det är nog bäst vi stoppar OT-aktiviteterna här…. )

  #126855
  walle
  Deltagare

  jag vet var det står ett sånt garage garanterat till salu skick okänt ser ok ut från håll mvh niklas slå mig en pling så berättar jag var det står 0738368638

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng