Min 900i startar inte

Forum Modellspecifika forum OG900 Min 900i startar inte

  • Detta ämne är tomt.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #499224
    hakan_f
    Deltagare

    För fem år sedan, när motorn inte startade, fick jag rådet på det här forumet att byta tändmodul och samtidigt byta tändstiften. Sedan fungerade det igen. Nu har jag exakt samma problem igen. Motorn har svårt att starta. Misständer för att sedan när den blir för sur vägra starta helt. Kan jag fått samma problem igen? Hur länge fungerar en tändmodul egentligen?

    Till historien hör att bilen körs på en ö i stockholms skärgård så ingen mek i närheten. Den körs cirka 60 mil om året vilket ingen bil brukar tycka om tror jag. Det är en 900i från 1987.

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

    #499245
    turbo4ever
    Deltagare

    Monterades en ny eller begagnad tändmodul år 2017? Om symptomen är desamma är det troligt att det är samma fel.

    #499247
    hakan_f
    Deltagare

    Jag monterade en ny tändmodul för fem år sedan. Men låter det inte konstigt att den bara håller i fem år. Eller finns det något som gör att den går sönder?

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

    #499248
    wallero
    Deltagare

    Ja har nya tänd moduler om du behöver..ge mig vara art nr mvh niklas

    #499289
    hakan_f
    Deltagare

    Jag förmodar att artikel numret står på tändmodulen men nu är jag inte i närheten av bilen. Kommer inte dit förrens i början av januari nästa år. Finns det något annat sätt att hitta numret? Är väl samma på alla 87’or.

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

    #499290
    hakan_f
    Deltagare

    Sedan är ju tändmodulen som sitter på den jag köpte på mekonomen för fem år sedan. Förmodar dom inte har samma artikelnummer som orginal. Köper gärna din tändmodul Niklas bara vi vet vilken jag ska ha.

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

    #499301
    wallero
    Deltagare

    Jag har ju en 900i 1987 ä din bil förgasare?? Vill ju inte chansa å skicka en om det inte är samma mvh

    #499302
    wallero
    Deltagare

    Ordnar kort i morgon

    #499323
    matthias r
    Deltagare

    900i med Bosch K-jetronic insprutning?
    Kan nästan lova att felet inte ligger i den tändmodul du bytte då för 5 år sedan och knappt gått något i fråga om driftstid/mil.

    Men börja en basic sökning;
    1) fördelarlock, byt eller åtminstone blås rent det med tryckluft och putsa dess kontaktytor.
    2) rotor; byt ut. Kan bli kortslutning i dem invändigt.
    3) Blås även rent tändspolens högspänningsuttag med tryckluft.
    4) Kolla huvudtändkabelns skick och funktion, alltså den som går mellan tändspole och fördelarlock.

    5) (snarare 1A, men antar att du gjort rätt här…) du kör väl med rätt tändstift? Helst och
    optimalt är NGK BP 6E. Även andra fungerar ex vis Beru. Men kolla så det verkligen blir rätt variant
    genom tabell, använd nämnda NGK-stift vid sökning av motsvarighet. Glöm allt som heter Bosch stift, de har säkert sina förtjänster i andra motorer, men inte i Saabar! Skillnaden mellan dessa och NGK är mer än märkbar,

    6) testa med annan tändmodul (Niklas har ju en). Det förekommer fel på även på dem som använts väldigt lite, men det är sällsynt. Även om detta inte visar sig vara felet, är det inga bortkastade pengar. Det är aldrig fel att ha en extra i handskfacket i fall att…

    Om inget av ovanstående hjälper, återkom här så letar vi vidare!/ Matte R

    #499324
    ursusskandia
    Deltagare

    Jag har haft ett liknande problem. En undersökning med alla fyra tändstiften på motorblocket visade mycket svaga gnistor. Det som hjälpte var att byta tändspole och kablar, inte tändmodulen, inte tändstifter. Håller annars med matthias r.

    #499328
    saabgunnar
    Deltagare

    Hej.Gamla bilar med K-jetronic som körs lite har också en tendens att kunna få kärvande mängdmätare. Skadar inte att kontrollera att hävarmen stänger respektive kan röra sig obehindrat. Lycka till

    #499331

    Luftfilter på dessa är inte det roligaste att byta…..

    Har varit med om 2 bilar där filter varit så pass ”igensatt” –
    att motor har hunnit ”sura” ner sig i samband med sk kallstart…. 🙄

    Annars kan jag hålla med om saken med svag gnista och byte av tändspole 👍

    #499437
    hakan_f
    Deltagare

    Har varit ute till bilen och fotat tändmodulen. Se bifogad bild. Säger numret er någonting? Köpt på mekonomen för fem år sedan.

    Borde inte den här passa: https://saabklubben-reservdelar.se/900-79-94/elsystem/tandingssytem/effektsteg-nt/

    Håller med om att det kunde vara tändspolen också. Tänkte jag skulle köpa en ny sådan också men hittar ingen på SAAB klubbens reserdelsförsäljning. Var kan man köpa en sådan?

    Tänkte jag skulle köpa de nödvändiga delar jag behöver och sedan åka ut nästa år och försöka fixa bilen. Lite kallt att stå utomhus och meka bara.

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

    Bilagor:
    #499454
    wallero
    Deltagare

    Står ju ingenting på??? De 4 siffrorna säger inte mig nåt. Ska ju va ca 10 siffror bosch eller hella

    #499461
    hakan_f
    Deltagare

    Jag skrev ju att jag köpte den på Mekonomen. Är förmodligen ingen Bosch produkt. Jag har nu beställt en ny från SAAB klubben. Plus en tändspole.

    SAAB 900i från 1987
    Har ägt:
    SAAB 900 från 1985
    SAAB 600
    SAAB 96 från 1961

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng