Nytillverkning av kamkedjesatser

Forum Övrigt Off Topic Nytillverkning av kamkedjesatser

 • Detta ämne har 10 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2007-08-13 13:47 av .
Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16516
  lsoderlund
  Deltagare

  Har pratat lite med en mekanisk verkstad som även tillverkar specialbeställda motordelar. De tillverkar tex spännare och skenor till bilar som använder sig av kamkedjor. De har aldrig gjort satser av dessa delar till Saab, men de har tillverkat dessa saker till andra märken som tex BMW.

  Jag har pratat med dem om att börja en liten tillverkning av Kamkedjesatser till Saab B- och H-motorer.. Tänkte bara kolla om det finns ngt intresse, vad prisbilden är vet jag ej idag. Men det kanske vore ngt för Saabklubbens reservdelslager att köpa in ngn eller ngra satser, om det nu inte blir för dyrt!!! Skenorna går ju knappt att få tag på idag… Iaf till B-motorerna..

  Nåå, ngra intressenter?

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #110257

  Speedparts har ju lite grejer. Dock ej några kedjor från före 1981.

  #110259
  magnus m
  Deltagare

  Hej

  Tycker att det låter mycket intressant med sats till B-motorn. Så jag är intresserad. Mvh / Magnus

  #110267
  peter engqvist
  Deltagare

  dom kan inte tillverka tex 8ans primär till växelådan :whistle:

  #110284
  stefan
  Deltagare

  försök att hålla er till trådens ursprung. Det går säkert att nytillverka precis allting till en Saab men någon måste betala hela projektet också. Man måste göra en marknadsundersökning huruvida det lönar sig överhuvudtaget. Att låta en mekanisk verkstad göra enstaka saker är en sak för då kan kostnaden motiveras av att den som vill ha artikeln bara tvunget måste ha den. Ska man göra en serie så brukar det handla om helt andra saker och få företag vill då göra 10st av varje utan då handlar det om kanske minst 100 av varje detalj. Hur man än vrider och vänder på sånt här så skenar kostnaderna iväg.
  När det gäller skenor och sånt till B motorn kanske det bästa är att kolla med Saab först vad som finns kvar ?

  #110285
  lsoderlund
  Deltagare

  Ang skenorna till B-motorn så har jag varit i kontakt med Saab Sverige, och de kan inte frambringa skenor till varken Saab B-motor eller H-motor längre… Mycket har väl skrotats bort, men den infromationen behöver ju inte stämma. Jag ska besöka firman jag varit i kontakt med på måndag för att få ett prisförslag!

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #110287
  stefan
  Deltagare

  Skenorna till H motorn finns iallafall som katalog delar hos min lev men det betyder ju inte att de finns i lager förvisso………
  Finns det nån märkning på de gamla om vem som har gjort dem? Det finns bara en 2-3 st större underleverantörer av dylika prylar så det kanske finns nåt att få där.

  #110406
  lsoderlund
  Deltagare

  Sådär, då har jag fått in prisuppgifter på vad det skulle kosta att tillverka dessa delar!
  Vart inte alls speciellt dyrt, i alla fall i mitt tycke.. Dock ville de ej tillverka skenorna till Saabs B-motor, då de inte ansåg att det skulle löna sig för dem, varför vet jag inte, de kunde ju tänka sig att tillverka skenorna till H-motorn, eller iaf en av dem…

  Här kommer priserna:

  Saab B-motor:

  Kamkedja 650:-
  Kamkedjespännare 500:-

  Totalt i ett paket 1150:-

  Saab H-motor:

  Kamkedja 650:-
  Kamkedjespännare 500:-
  Kamkedjeskena (övre) 450:-

  Totalt i ett paket 1600:-

  Detta är vad firman jag varit i kontakt med tar betalt för tillverkningen av dessa delar, om jag väljer att tillverka 10 stycken av varje del. Tycker inte att det är speciellt dyrt.

  Så jag knuter åter till första inlägget, om intresse finns så PM:a mig..

  Mvh Lars Söderlund

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #110410
  stefan
  Deltagare

  ja men frågan är om de tillverkar något av detta för det du listat är saker som går att beställa över disk hos alla motordelsnasare.
  Har mycket svårt att tro att nämnda firma står och nytillverkar kedjespännare ?
  Missupfatta mig rätt här, det är ett beundransvärt initiativ men det låter bara som du har fått en offert på rena katalogvaror.

  Listpriset på delarna till H motorn i katalogen är : Kedja 351kr, Spännare med släpa 690kr och sen en annan släpa 256kr

  #110414
  lsoderlund
  Deltagare

  Ja det är mycket möjligt, detta är dock priset jag fått av dem, jag kan ju inte garantera eller veta om de tillverkar sakerna eller om de köper dem av en leverantör.. Dock kan jag med största säkerhet garantera att de tillverkar kedjorna. Och till B-motorn verkar det ju inte gå att frambringa kedjor idag, man kanske skulle beställa dessa istället? Vad tror du Stefan? Tack för infon förresten..

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #110415
  stefan
  Deltagare

  Det måste vara en riktig klurfirma det där som även gör kedjor? Min lev listar kedjan till B motorn till 554kr. Den finns även som katalogvara/online hos tillverkaren i Tyskland så att den går nog med all säkerhet att köpa över disk.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng