Olja i motorn

Forum Modellspecifika forum OG900 Olja i motorn

Detta ämne innehåller 4 svar, har 4 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-04-27 07:09.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25259

  hopetter
  Deltagare

  Jag köpte olja till min saab 900- 88 med kat. Denna är billlig och för äldre bilar. Men nu läser jag på baksidan på dunken ”ej för katalysator”, vad menas med det? Oljan i motorn har väl inte med kat. att göra?

  #184017

  torbo
  Deltagare

  Oljan är ju bilens blod. Mycket viktigt att köpa rätt och bra kvalité.
  Nu svarade jag inte på din fråga, men jag tycker man kan lägga lite pengar på bra olja..

  #184019

  turbocab
  Deltagare

  Finns det ens sån olja att köpa längre? Köp nån olja på Biltema, deras mineral skulle funka fint i din bil, och den funkar med Kat-bilar. Den dunken du har redan funkar nog att måla dörren till kåken med, rostskydda länkarmsinfästningar mm, men häll den inte i motorn.

  #184039

  jellybear
  Deltagare

  Det skulle kunna vara så att oljan innehåller någon tillsats som är skadlig för katalysatorn. Det läcker alltid lite lite olja förbi kolvringarna som sedan förbränns i cylindrarna och kommer ut via avgaserna, i synnerhet på motorer som gått långt.

  Jag får instämma med föregående talare, om du bara är ute efter billig olja är biltemas det bästa alternativet. Antingen mineraloljan för 119kr för en 4-litersdunk, eller så lägger du på 30kr och får den halvsyntetiska som enligt mig ger mest olja för pengarna.

  Generellt tycker jag inte man ska välja en motorolja som uttryckligen är ”för äldre bilar” eller ”med slitna motorer” om man har en motor som mår bra, oavsett ålder på bilen (du ska dock givetvis välja den typ av olja och viskositet som bilen är byggd för, allså 10W30 eller 10W40). Dessa oljor tar man till när bilen drar olja, ryker eller gör nå’t annat konstigt annat för att kunna pressa ut några extra mil innan motorn ger upp helt.

  #183705

  hopetter
  Deltagare

  Ok, tack för era råd. Då blir det inte denna olja i motorn!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng