Oljeklägg och stigande avgassystem?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Oljeklägg och stigande avgassystem?

 • Detta ämne har 3 svar, 3 deltagare, och uppdaterades senast 2019-03-16 10:45 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #456328

  Min tvåtaktspremiär närmar sig och jag bygger knas av skrot som vanligt. En detaljplan är att bygga eget avgassystem som går upp i bakkant av motorhuven, följer ena A-stolpen och slutligen mynnar ut vertikalt ca 20 cm ovanför taket. -Hade så på min första V4 i flera år för något kvarts sekel sedan och det är helt lagligt.

  Varför bygga så? Jo, för att jag vill och kan! -Och för att få underredet fritt från saker som kan gå sönder eller kroka fast i något, det hör ihop med offroad-stuket jag satsar på. 🙂

  Hur kommer det funka med en kladdig tvåtaktare, om hela avgassystemet får mer eller mindre fall tillbaka mot motorn? Jag tänker att det kan vara dumt att köra sakta på sommaren iklädd vit skjorta, men också att klägget rinner ner från slutdämparen motströms och antingen samlas i stora mängder på en lägre punkt där det ställer till problem, eller så når det hetare delar av systemet där det förbränns (och koksar fast).

  Ni som kört mycket tvåtakt, kommer jag bli galen på detta eller kan det fungera?

  #456356
  lsoderlund
  Deltagare

  Den största risken är väl att det fastnar och täpper till, med en sämre effekt som följd. Men om du låter systemet bli varmt lär väl olja brännas bort.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #456815

  Ja det kanske faktiskt blir mindre kladd och klägg i ljuddämparen om den sitter relativt vertikalt så det rinner tillbaka och förbränns i kröken nära grenröret. Det kommer säkerligen packa på sig klumpar och flagor där, och kanske i snabbare takt än i ett vanligt system, men det blir ju förhållandevis enkelt att demontera och krafsa ur kakorna. Inser att det är något slags spjutspetsforskning jag kommer bedriva, för ingen har väl gjort detta knas? 😀

  #456822
  Mats Jedmo
  Webbmaster

  Har du sett https://www.youtube.com/watch?v=tQxD0E62m7s han har det så

  SAABoholic

  96 GL Super -79 Alabastergul
  96 GL Super -79 Alabastergul
  99 GLs Automat 4-dörrars -80 Marmorvit
  9000 Cse 2,3t/170 A50 -97
  9-5 Linearsport Sp -03

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng