Rostiga bilar….

Forum Övrigt Off Topic Rostiga bilar….

 • Detta ämne har 21 svar, 16 deltagare, och uppdaterades senast 2007-06-12 10:44 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15866
  torzan
  Deltagare

  #105222
  piin
  Deltagare

  något som rat rod åkarna är duktiga på, här snackar vi rätt plaserad rost :worshippy:

  inget ont om Hoodride åkarna heller 🙂 http://www.hoodride.com/nucleus/Projects.php?itemid=2017

  #105245
  torzan
  Deltagare

  Min egen 9000 platsar här…
  Kan dock tilläggas att i övrigt är bilen absolut rostfri (fabrikationsfel?) och att nya skärmar är beställda….

  #105286
  holmsten
  Deltagare

  Förklaring till att framskärmar rostar på 9000 är att när skärmkantslisten skulle monteras så var det inte alltid lätt att passa in pinnbultarna i hålen, Hade man ont om tid, linan rör sig hela tiden, så slog man helt enkelt dit listen med antingen handen eller gummiklubba vilket fick lacken att spricka runt hålen. Konstruktionsmiss eller monteringsslarv?

  #105541
  torzan
  Deltagare

  När man ser såna här bilder inser man att det var rätt att skrota och inte spara, fy vad jag hatar rost….

  #105600
  alfamats
  Deltagare

  Kommer ihåg när jag skulle hämta en alfasud som stått ute i skogen i 25 år.hela framvagnen släppte när jag skulle vincha upp(det gör dom alltid)He-he.Då tog bonden som hade haft bilen och schaktade upp bilen på flaket med sin lilla caterpillar.Det enda som var ngt att ha innan var plastbakspoilern.Men den rök all världens väg.Det satt man och åkte 50 mil i en gammal Hanomag för.Surt!
  Hörde sedan att saab 2taktaren som hämtades precis efteråt gick av på mitten när den skulle dras fram ur buskarna .Inte ngn idealisk förvaringsställe direkt.Token hade också en olds 58 ståendes i skogen. / Mats

  #105601
  bluesman
  Deltagare

  25 år var ju inte illa ändå 🙂 är nog nästan 25 år sedan man sett en alfasud 🙂 måste vara en väldigt sällsynt bil här i Sverige ?
  Många bilar på den tiden rostade ju mycket men Alfasuden tillhörde nog de som var bland dom värre, visst hade det o göra med någon typ av skumdämpning man hade i trösklar o dyl?

  #105602
  emul
  Moderator

  Jo, den fungerade som en tvättsvamp.. Inte så bra.

  Har en kompis som hade en, den stod i varmgarage, och började spontanrosta på spännande ställen såsom mitt på taket, mitt på dörrar osv. Helt sanslöst..

  #105611
  exceller8
  Moderator

  en köpguide… det var några grejer man skulle tänka på som kanske inte funkar… 😉

  http://www.alfasud.alfisti.net/buy.html

  #105619
  hotrodder
  Deltagare


  Fyndskick på min blivande rod…


  Senare efter bla. 10m² ny plåt

  #105643
  alfamats
  Deltagare

  De har glömt massor av saker :whistle:
  Ska jag vara ärlig så är det grymt lättmekade och enkla bilar.Dom var ihopsatta av sicilienare som var fd bönder och hela projektet startades av staten/fiat för att det var så arbetslöst i den delen av Italien.Så det var inga avanserade grejor direkt.Plåten var nog boven i dramat.Rysk lågkvalitativ tunnplåt för betalning av pressverktygen som skulle användas till Vaz.Värmer man upp en bit av en synes helt frisk plåt så när den kallnar och man knackar/slipar på den så blir det små-små porer/hål i den .Men skummet gjorde nog sitt när det fick konstant väta i sig också.Det är vanligt fogskum man har sprutat i balkar för att styva upp karossen,perfekt i södra Italien..men här!!.Som tur är har jag kommit över ett ex som klarat sig ganska bra.Står en hel del bilar ute i garagen också vet jag.Personligen tycker jag att V:4a och Alfasud är de roligaste bilarna som finns att köra,fast på väldigt olika sätt. / Mats

  Mats Kadmark wrote:
  en köpguide… det var några grejer man skulle tänka på som kanske inte funkar… 😉

  http://www.alfasud.alfisti.net/buy.html

  #105645
  janneh
  Deltagare

  Håller med om kopplingen Alfasud-V4. Har själv haft ett antal Suddar och trots att de bokstavligen upplöstes framför ögonen på en så var de roligare att köra än många andra bilar i nyskick. Dessutom vet jag inte om de egentligen var så ohyggligt mycket sämre än många andra bilar i mitten 70-talet. Hade en Golf -75 som första bil och den hade just rostat överallt – mitt på taket, mitt på huven, ja överallt!!
  Min sista Alfasud var en Ti -78 som jag direkt efter att den hade vunnit bantävlingen hos Alfaklubben körde och sålde till en kompis som ställde den i en lada. Där står den än och har knappast gått mer än de ≈7000 mil den hade i ryggen när jag sålde. Han har lovat att jag ska få köpa tillbaka den så småningom. Mums…!!

  #105768
  anders dahl
  Deltagare

  Jag såg faktiskt en livs levande(!) Alfasud i veckan, röd förståss. Jag vet inte när det hände senast…

  #105773
  torzan
  Deltagare

  min kompis har en alfasud 4dr hur vanlig kan den vara egentligen?, den är mkt fin oxå. Det är alltså ingen sprint utan en vanlig snikmodell… typ så här
  http://www.channel4.com/4car/media/100-greatest/03-large/03-alfa-romeo-alfasud.jpg

  #105833
  janneh
  Deltagare

  Nej, 4-dörrars är ju ännu sämre sedda än ti så de är nog rätt rara idag. Min kompis har haft en med 8000 mil på mätaren och nästan ingen rost (!!!) stående i ett varmgarage i alla år men plötsligt blev han utslängd och fick sälja den med 2 veckors varsel. 1500 kr fick han av någon som skulle sätta i trimmad 1700 spis i den. Också ett öde…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng