saab 9000 95:a

Forum Övrigt Allmänt saab 9000 95:a

 • Detta ämne har 3 svar, 4 deltagare, och uppdaterades senast 2006-02-16 06:56 av .
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13791
  anonymous
  Deltagare

  Hej här kommer en fråga från en okunnig.
  På besiktningsprotokollet på den står detta som en sidoanm utan åtgärd.

  ”INFÄSTNING LÄNKARM LAGERSTÖD FRAM VÄNSTER KORROSIONSANGREPP”
  Kan detta om det bara är en liten anm påverka tex vibrationer i ratten? För det har vi men tror mest det handlar om obalanserade däck. Är det stor kostnad att fixa en sådan anmärkning förövrigt?

  Tacksam för hjälp.

  #92196
  saab-jonte
  Deltagare

  lagerstödet består av gummi/aluminium, från och med 2005/06 så behöver dom ej anmärka på detta på bilprovningen. fick du en 2:a på det eller bra att veta? detta är inget farligt alls, det ger inte upphov till viberationer i ratten, balansera hjulen och ev byta bromskivor fram, aluminium oxiderar och blir som ett vitaktigt mjöl på som går att ta bort med en stålborste, i stort sett alla 9000 får denna anmärkning, du kan säkert spraya wd40 rostlösare på dessa detaljer och så är det klart, detta bryter oxideringen för en stund.

  #92197
  weggen
  Deltagare

  Byt dem… Inget att snåla på.

  Besök http://www.speedparts.se, de har både org lagerstöd samt lagerstöd i rostfritt.. som namnet säger så rostar dom inte!

  mvh
  Marcus

  #92198
  hans s.
  Deltagare

  Jag fick en gång kommentaren att ”synd att det låter så mycket från de rostfria annars skulle det varit bättre” från en bilprovare. Är det någon som vet om det är så eller har erfarenhet, det är bara en tidsfråga innan mina behöver bytas.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng