Saab 92B -54 Återupplivning efter 30år

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 92B -54 Återupplivning efter 30år

 • Detta ämne har 54 svar, 20 deltagare, och uppdaterades senast 2008-04-16 20:39 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 55 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16925
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Var och hanlade 92:a igår.
  Fick ett tips av mammas kusin om att det skulle finnas en 92b i Stockholm, har inte varit intresserad av 92:or förut men tänkte ringa i allafall.
  Pratade med mammas kusins granne, barnbarnet till ägaren men han visste inte allt om bilen så han tyckte jag skulle prata med hans pappa Calle istället så jag ringde han och var väl ganska nollad om bilen ännu, men han skulle skicka lite bilder på den, detta var den första bilden jag fick, han hade tagit fler men de var ganska suddiga så han skulle ta nya.

  När jag såg denna och han sa bilen i övrigt skulle vara lika fin så då var det ju svårt att motstå denna 92 dock så saknade den inredning sa han
  så jag började höra mig lite för hur det var med inredningar till svarta 92:or, eh vet inte fick jag till svar då de jag frågat knappt sett några svarta bilar för de är riktigt ovanliga, oj då tänkte jag samtidigt som jag blev ännu mer sugen 🙁

  Sedan fick jag fler bilder som inte gjorde saken bättre:

  Så igår kl 05.30 bar det iväg de 35milen till stockholm för att kika på skapelsen,
  jag blev ju inte besviken dirkt när jag kom dit kan man säga.

  Han hade haft några som varit där och titta på den men eftersom jag hade talat med han först så hade jag första tjing på den, så skulle alla försäljare vara tycker jag.

  Vi började kicka på lite saker som låg i bilen och i en papperssäck låg TYGET till inredningen :applause: 🙂

  Efter lite fixande med lastnig, bilen stod i ett garage som låg ca 5m över vägen så fick vi bogsera ner den med Calles fina Amazon 70:a ner till vägen:-)

  Här är klart för att åka hem me två motorer till 92:an och div delar i passaten och en trimmad 850 motor med GT vev i 92:an och stommarna till stolarna mm.

  Och här kommer det några bilder från i dag när man lastat ur och kollat lite på resten av sakerna som låg i bilen, hittade även ny gjorda rygg och sitt dynor till framstolarna, hatthylla mm.

  Har även provmonterat grillen:

  Och nu blir det att plugga vhb och reskatalogen så man vet vart delarna ska sitta så man får åka till sommaren när bilen fyller 54 år.

  #113539
  j.leklem
  Deltagare

  Riktigt trevlig bil. Välkommen till 92:klubben 😀

  #113541
  Lollo
  Deltagare

  Tack.

  #113714
  rodder76
  Deltagare

  WOW :hype:
  Skicket såg det inte ut att vara något fel på. Ska bil väldigt spännande att se dig bygga klart denna bil och ge oss mer smaskiga bilder.

  Måste ju säga att den svarta färgen verkligen höjde 92ans formgivning till skyarna i mina ögon. Jag vill ju bygga en busbil på en 93a som i så fall kommer bli svart, men nu måste jag säga att 92ans front kanske kanske kan lämpa sig bättre till mina galenskaper!

  #113715
  saab v4-ever
  Deltagare

  Grattis Lollo till en mycket fin bil. Black is beautiful!
  Sonettfälgar på en 92:a såg inte så dum ut heller.
  Lycka till med det trevliga vintermecket.
  ///Harald

  #113772
  Lollo
  Deltagare

  Hej.
  Ska idag åka läna av bilen i garaget hos mor och far så jag kan börja med den, har fått städat och flyttat div delar för att få in den:-)

  Är det någon som har ett bra förslag på hur jag kan göra ren främre ljuddämparen, ska ju inte på än så jag tänkte om det finns något bad man kan göra för att ha den i med någon mumma.
  Är det någon som har enlist till vänster bakruta??

  #113844
  bjorn holmstrom
  Deltagare

  Hej Lollo
  Häftig kärra grattis till fyndet.
  Kom över en nästan inte tummad istruktionsbok till 92:an här om dan.Den har svart pärm borde väl passa din svarta pärla,men du kanske har den redan.

  Vill du ha den kan du höra av dig.

  Mvh Björn

  #113991
  Lollo
  Deltagare

  Har idag best tid för bes, den 14/4 om den är klar då vill säga, då är det nästan på dagen 54 år sedan första reg(12/4), tycker det blir en bra hyllning till bilen.

  Har i dag även pratat med andra ägaren, ägt bilen från 67-72, när han köpte bilen hade den gått lite över 1000mil och han trodde att han kört lite över 1000mil om året så då stämmer det att den gått ca 7800mil som mätaren står på.

  Han hade tyvärr inga kort på bilen men kom ihåg att att fälgarna varit grå eller silver:-),
  och inte haft navkapslar, och bilen var helt original när han köpte den.
  Ena bakskärmen som är omlackad fick också sin förklaring då han hade blivit på backad på en parkering, inte mer än att det behövdes en lack:-)

  Han hade inte haft några stora problem med bilen, tyckte att den var trevlig och rolig.
  Så nu vet man lite mer om 92:an Sigrid(första ägaren)

  #114035
  bjorn holmstrom
  Deltagare

  Hej L
  Ja du nu får vi uppgradera ditt fynd från Pärla till Diamant!!
  Det blir ju extra kul när historian bakom kommer med,måste säga en gång till den är så fin att man inte kan sluta titta.

  En liten tanke___om du ska dra på en lack nån framöver,fast det vore kanske helgerån.
  SVART MET/PEARL++?? jag menar svart går ju att leka med även om vi snackar orginalare.

  Det där med sot i dämparen kan man ju lösa med eld o lågor, tex. bor man på lite ensligare plats kan man när det är nån lokal brasa för skräp lägga in den.

  Sen har du sotat ur den,bara polera 🙂

  Mvh Björn

  #114037
  hotrodder
  Deltagare
  Björn Holmström wrote:
  Det där med sot i dämparen kan man ju lösa med eld o lågor, tex. bor man på lite ensligare plats kan man när det är nån lokal brasa för skräp lägga in den.

  Sen har du sotat ur den,bara polera 🙂

  Mvh Björn

  Det står även i verkstadshandboken att man bör ”bränna ur” ljudämpare/avgasystem från sot efter 1500-2000mil. Har oxå förstått man just använder eld tex. en brasa.

  #114038
  bjorn holmstrom
  Deltagare

  Tja du Lars vad gör vi inte för att spara lite accetylen/gasol i dessa tider.
  Mvh B

  #116084
  Lollo
  Deltagare

  Idag har lådan fått sig en riktig tvätt.

  Har fått rådet att kolla frihjulet när ändå lådan är så nu har jag skruvat isär den och det ser bra ut tycker jag.

  Någon som har avdragaren till drivknutarna, sitter som f-n, ska även byta p-boxarna när den är ur.

  #116085
  esa
  Deltagare

  Hej,
  Jag hade samma problem för några månader sedan som du. Eftersom du redan klyvt lådan så är det bara lyfta ur diffen och dela den. Upp med delarna i en hydraulpress och tryck på utgående axeln. Cirka 12 ton behövdes för att mina drivknutar skulle lossna, så dom sitter ganska bra.

  /Esbjörn/

  #116087
  john gt
  Deltagare

  Kolla korgen som frihjulsrullarna ligger i nogrant det är den som brukar vara sprucken så rullarna inte ligger i ordning. Det är helt otroligt man gjode en uppgradering på frihjulet så sent som 1955 när man i princip skulle lägga ner modellen.

  John.

  #116088
  Morten S.
  Moderator
  Lollo wrote:
  Är det någon som har ett bra förslag på hur jag kan göra ren främre ljuddämparen, ska ju inte på än så jag tänkte om det finns något bad man kan göra för att ha den i med någon mumma.

  Jeg har pleid å fylle demperen delvis med parafin (fotogen?) eller diesel, og la den ligge ett par dager, før jeg har satt fyr på denne. Da brenner demperen seg somregel ganske så ren innvendig.

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 40 Saabs, mainly older Saabs.

  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1975 96 V4
  1989 900i 8V 5 dørs
  2009 9-3 SC tid

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 55 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng