Saab 96 -65

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -65

Detta ämne innehåller 8 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2007-03-14 13:36.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15721

  john asplund
  Deltagare

  Här kommer några bilder på min 65a som jag är den 3e ägaren på, den såldes ny till en kvinna i Sundsvall och när hon beslutade sig för att sluta köra bil så fick hennes systers barnbarn bilen för att han skulle ha en bil när han fick körkort. Men när han fick körkort för några år sedan ville han ha en lite nyare bil från den andra svenska biltillverkaren.

  Fick tipset att han skulle göra sig av med bilen och vi gjorde upp om att åka och titta på bilen som då stått på en loge i många år, senaste skattekvittot var från 1989. Den första syn som mötte mig när portarna öppnades var V4 märket på bakluckan, jag var nästan på gång att vända redan i dörren för då var jag bara intresserad av 2taktare (har breddat mig numera).

  Nåväl, jag gick nåt varv runt bilen som såg förhållandevis fin ut, och när huven öppnades så visade sig det vara en 2taktare. Bakluckan hade blivit utbytt efter att något tungt föremål hade skadat den när den fortfarande var bruksbil.

  Affären gjordes upp och bilen hamnade omgående i garaget för en total bromsrenovering, det var det enda som behövde göras innan besiktningen, fick dock en 2a på ojämn bromsverkan bak,men det räckte med att justera lite mer 🙂

  Några veckors körning senare så började motorn låta illa och genom saabklubben så hittade jag en frisk motor som fått större halsring och avsmalnad spjällaxel. Svetsade sedan ihop en XP-pipa och drog ett 2tums avgassystem.

  Hade en Ticka taksökare liggande som jag monterade tillsammans med 2 st Marchal Starlux extraljus. Skålade stolsöverdrag, ratt och hastighetsmätare från en sport gör förarmiljön lite extra inspirerande. Orginal tillbehörsmattor och tröskelskydd i aluminium fanns redan på bilen.  #104232

  torzan
  Deltagare

  Kul, finns fortfarande Saabar i Sundsvall som man inte har koll på…..

  #104233

  Dicst
  Deltagare

  Härligt skick på den där bilen!
  Två skålade stolsöverdrag i liknande skick? 😮 Fränt!

  #104234

  john asplund
  Deltagare
  Magnus T wrote:
  Kul, finns fortfarande Saabar i Sundsvall som man inte har koll på…..

  Bilen fanns i Docksta mellan Sundsvall & Ö-vik när jag kom in i bilden, och nu står den kvar över vintern i garaget i Ö-vik medans jag bor i Luleå :crying: Abstinens kallas det.

  #104244

  emul
  Moderator

  Ett tips angående bildinläggen, välj den tredje länken istället när du klistrar in så får du små miniatyrbilder i inläggen!

  I övrigt – otroligt fin bil! Älskar den där gröna färgen, och stolarna.. MMM!!!

  #104247

  janneh
  Deltagare

  GRATTIS till ett bra köp!!

  #104250

  Karl Ask
  Moderator

  Snygg bil! 🙂
  Äger själv en bil med samma färg fast det är en 95:a, jag tycker det är den snyggaste färgen.

  Kom med mer bilder…

  Får läga upp min 65:a snart också. Så det blir lite mer långnosar här, tycker att de är de snyggaste 96/95:erna.

  #104253

  lsoderlund
  Deltagare

  Riktigt läcker. Stolsöverdragen kan inte vara vanliga idag.. Grattis.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #104257

  john asplund
  Deltagare

  Har haft tur när det gäller att hitta delarna jag velat ha, har hafr bra hjälp av en tillbehörsbroschyr från -65 när det gäller att välja vad jag skulle leta efter.

  Sedan korten blev tagna så har backspeglarna blivit utbytta till Usa-modellens runda. På hatthyllan så ligger det en turistsats så att man utan vidare vågar sig ut på längresor

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng