saab 96 -78 GL Super

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 saab 96 -78 GL Super

Detta ämne innehåller 3 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-05-11 12:18.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14173

  saab-jonte
  Deltagare

  hallå alla, har eventuellt kommit över en ”hyffsat bruksbar” 96 GL 78, kan det vara värt 1500:- ?
  ej. bes. ej skatt…

  maila!

  #94605

  stenling
  Deltagare

  Det tycker jag absolut! Vad är det som strular på den?

  #94606

  tiger
  Deltagare

  Det känns som om 1500:- knappast är något att tala om, om man har pengarna vill säga.

  #94607

  saab-jonte
  Deltagare

  Det blev affär ungefär 2 timmar efter föregående inlägg 😛 , beslutsångesten var total. priset trissades upp till 2000:- + en skrotningsbar 9000 cc -90, men jag känner mig mycket nöjd med min affär, med lite fix som har inletts är den snart på vägen igen efter snart 10 års sömn på en villa parkering under en silvergran, har tvättat och vaxat idelt i 2 dagar samt börjat lite smått med underredet. och jag har hittat allt som besigtningen slår ner på.

  – bakre hjulhus, innre, rostskadat (hål) ljuddämparsidan
  – främmre hjulhus innre, länkarmsinfästning rostskadat + rostangrepp båda sidor
  – bromsar ur funktion, (känns som om det är huvudcylinder eller massor av luft) någon med tips?
  – golv båda sidor fram, rostangrepp

  jag har gjort färdigt hjulhusena fram och har börjat bak, bromsarna är på G, men jag behöver ha en huvudcylinder till 96 -78, avgassystemet är bytt hela vägen till ett nytt då det gammla kan liknas med en rostig perforerad korv… lät rätt coolt på vägen hem, ju med jag körde och varje gång jag gasade så blev det mer hål och högre ljud men det gick aldrig av..

  bilen är i alla fall lackad i R 06 vilket jag tolkar till CardinalRöd metallic, och detta är orginal kulör på bilen, och första ägaren var saab ANA i karlstad, samma som ägde min vita 74 som väntar på lack, frågade min granne som har jobbat på saab i karstad sedan någon gång i mitten av 1800 talet, om han kännde igen bilen, det gjorde han med en gång, detta var tydligen saabs visningsbil som stod som modell i glasburen vid entren och ska tydligen vara den första dom tog in med stora blinkers fram samt med backljus och vinge bak. denna lackades även ny i för årets hetast saabfärg 99 turbo röd, som han sa det i alla fall.. denna hade dom som visningsbil i 1 år då den såldes till första ägaren i hagfors, ej kontroll på namn, men såldes redag igen efter 5 månader till en bilfirma i säffle, uppgifter tyder på att ägaren fick upp ögonen och blev förtjust i en aldeles splitterny saab 900 GL -79, bilfirman i säffle sprkade i väg bilen till karlstad igen efter en vecka och ägare nummer 3 tog över, Auto Tjänst i Karlstad AB, 1979-08-15, där fanns den inte heller så länge, utan redan 1979-09-04 köpte ägare nummer 4 bilen, en dam i grums, där den stannade tills den 25-4-2006 då ägare nummer 5 tog över, en bilskrotare i grums, jag hittade den och slog till och blev ägare nummer 6, men man kan kalla det ägare nummer 2 för dom andra har inte haft bilen mer än max ett par månader, det är alltså jag och damen som har användit den och jag för den vidare, alldeles för fin för att skrotas…

  har jag fått tag i något ovanligt igen eller?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng