Säkerhetsbälten 93

Forum Modellspecifika forum 92/93 Säkerhetsbälten 93

 • Detta ämne har 8 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2016-12-23 22:17 av .
Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #420713
  cljo
  Deltagare

  Hej Saabvänner

  Jag har för avsikt att installera rullbälten i min Saab 93 -58. I den bästa av världar skulle bilen förstås varit ett vrak med allt vad det innebär av möjligheter att kapa/borra/svetsa. Men den är lackad och på rull.

  Kan någon dela med sig av erfarenheter rörande detta? Jag vill ha en proper lösning som kräver så lite vandalism som möjligt. Gärna med lite bilder.

  Tacksam för tips.

  Claes Johansson/Klassiker

  Bilagor:
  #420716
  Lilln
  Deltagare

  Hej,
  Är också intresserad av svar på detta då även jag ska utföra en liknande operation 🙂

  Återkommer om jag får tips från annat håll.

  /Jonas

  #420723
  2mCarlsson
  Deltagare

  Hej

  Hittade denna länk om en artikel där rullbälten installerats i en 96:a. Borde inte skilja mycket mot 93:a

  Montera bälten i Saab 95/96

  /Janne

  #420724
  2mCarlsson
  Deltagare

  Claes, du ser ut att ha tvåpunktsbälten i din 93:a och jag letar efter sådana till min 96:a -61 som inte har några alls. Om du byter kan jag få köpa dina gamla (om dom är ok)

  /Janne

  #420725
  cljo
  Deltagare

  Skulle aldrig drömma om att sälja dem. Du får dem av mig såklart. Tank för länktips. Nu jagar jag snygga bälten. Svart är uteslutet.

  #420730
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Här kan du läsa om Sten-Arvid Larssons ”Miss Piggy”. Scrolla ner lite så kommer du till bältena.

  Länk till Sten-Arvids sida: http://www.perstorp.seths.se/bil/piggy.html

  /B

  #420731
  henric
  Deltagare

  Höll på köpa grå rullbälten till en bil jag ägde, kolla på VP autoparts. Annars är de bälten du har de snyggaste som finns, de randiga satt väl 58 och 59 om jag minns rätt. Dom är man avis på. I Volvokretsar har jag märkt att folk betalar bra peng för originalbälten, inte lika bland Saabfolk vad jag märkt. Jag skulle iofs betala några tusenlappar för orginalbälten till min 93 f. Bra med Saabbälten är ju att de är märkta med tillverkningsår.

  #421071
  saabcustom
  Deltagare

  En annan idé på montering är som jag gjorde i min LOW95. Bilderna nedan är inte de bästa men visar hur jag gjorde. Bältena är frambälten från en og900.

  rulle1
  Här är alltså rullen monterad i balken, precis bakom B-stolpen och bakom sidoklädseln. Rullmekanismen är fastskruvad i ett mutterstycke taget från og900 också, tror jag. En lagom stor bit som förhoppningsvis fördelar ut belastningen över en större yta. Innan satt det en mutter och en fyrkantsbricka genom yttre sidoplåten. Skulle nog funkat som en bra hålpunch vid en krock. Nå, på bilden syns också hålen jag borrat för att få in mutterstycket i balken samt de tre, i balken, ovanifrån borrade hålen, det mittre till fästskruven för rullen och de två yttre för att ovanifrån pluggsvetsa fast mutterstycket. Pillrigt att få mutterstycket på rätt plats men till slut så…..

  rulle2
  Här, en dålig bild men med god vilja kan man se bältet komma ut genom sidoklädseln. Här har jag använt en sån plastgenomföring som satt i og900 också. är ju svarta men kan säkert målas med plastfärg till önskad kulör. (rullen är alltså vid ”1”) samt ”2” är alltså ett för mej befintligt originalfäste eftersom det satt fasta 3-punktsbälten i original. Fästena mellan stolarna och det övre fästet på B-stolpen är original.

  Denna installation borde funka i en 93a oxo….

  / Kenth

  • Det här svaret redigerades för 3 år, 2 månader sedan av .
  • Detta svar redigerades för 3 år, 2 månader sedan av . Anledning: Tillägg
  Bilagor:
  #421260
  henric
  Deltagare

  Finns massor av grå rullbälten på folkvagnssiter har jag sett. Kolla där

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng