Söker motivation

Forum Övrigt Allmänt Söker motivation

 • Detta ämne har 22 svar, 17 deltagare, och uppdaterades senast 2009-04-02 20:51 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19845
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Har hamnat i en mindre kris gällande saabintresset. Har många bilar och mycket delar men saknar motiveringen att färdigställa dessa. Har nyligen köpt en mustang som är gjord för 402 meter och är väldigt rolig som ni förstår. Gillar saab och allt med dem men känns som jag lika gärna kan sälja bort det jag har. Är säkert folk här inne som känt likadant så nu ber jag er att motivera mig så jag kan bevara svensk bilkultur.

  #138051
  stefan
  Deltagare

  allting hänger väl på hur mycket plats man har. Står inget i vägen så är det väl bara att intressera sig för nåt annat under tiden och låta allt annat vara.

  #138059
  Morten S.
  Moderator

  Og hvor fort blir du trøtt av å kun kjøre 402 meter ad gangen.. 😀 :sad2:
  Saabene kan du kjøre så langt du orker :applause:

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 40 Saabs, mainly older Saabs.

  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1975 96 V4
  1989 900i 8V 5 dørs
  2009 9-3 SC tid

  #138064
  j_jaderstrom
  Deltagare

  Det e bra…. Mer argument tack. Plats har jag och det är ju trevligare att åka saab längre än mustangen.

  #138079
  turbocab
  Deltagare

  Ta en paus vettja! Ibland behöver man komma bort från Saabar, eller var det nu gäller. Min tjej brukar säga att jag ibland gör grejor med Saabarna för att jag ”måste” inte för att jag vill eller det är det roligaste i världen. Då är det kanske dags att bara släppa av ett tag och skita i det. Grejorna springer ju ingen vart! Träffa andra likasinnade, surfa runt på folks projekttrådar etc brukar hjälpa också ibland när mitt engagemang tryter. När man ser hur andra håller på och får fina bilar så orkar man själv och finner motivationen igen! Sen kanske man ska fokusera också – jag sålde av två st og900Aero i hyfsat/bra skick nyligen, för att kunna fokusera på mina två pärlor istället, två sena TurboS/Aero i toppskick. Så fundera på det, sälj av det som kräver mest jobb och tid, behåll det bästa och gör det toppfint istället. Man kan inte ha allt…. Det har tagit mig några år att inse och jag lär mig fortfarande…. Sen kommer man till en gräns också där det inte är kul längre, och då får man kliva av tåget och börja med nåt annat. Det är inget personligt misslyckande, man ändras helt enkelt!

  Det största motivationen just nu är väl annars Saabs framtida öde och det faktum att det kanske bara är våra gammelsaabar kvar om några år som ett monument över Svensk Industri och Trollhätte-”djävlaranamma”. Känn på det.

  Lycka till! /Turbocab, og900fanatiker.

  #138081
  rodder76
  Deltagare

  Personligen tänker jag inte proklamera för att du ska hålla dig till ett visst märke eller en viss hobby. Det handlar om psykisk hälsa och är det fel så är det fel.
  Men bara för att man inte har lust just nu innebär det ju inte att man måste göra sig av med alla grejjer. Jag är överlycklig över att min far puttade in 93:an i en lada där den stod mer eller mindre i 25år. Idag är vi nog båda väldigt glada över att han inte gjorde sig av med den.
  Själv har jag en Volvo 240 som jag inte pillat på i onödan i 10år, men under dessa tio år har jag samlat på mig delar för att kunna bygga den bil jag vill att det skulle ska bli. Många av delarna har varit riktigt svåra att finna och utan detta långa stillestånd så hade bilen antagligen byggts till något förhastat som jag egentligen inte ville innerst inne….

  Så… bara för att du har en tillfällig nedgång i engegemanget så måste du inte välja att avstå allt….

  Men man ska inte heller glömma att det bara handlar om materiella ting. OM det känns som en så stor belastning att du vill kräkas på grejjerna varje gång du ser dem. Sälj ”skiten”. Om du skulle komma på andra tankar i framtiden så är du ju alltid välkommen tillbaka.

  #138083
  j.leklem
  Deltagare

  Hej.

  Koncentrera dig på Mustangen om den känns viktigast just nu och sälj av de Saabar som du inte bryr dig om, ställ undan de Saabar du känner för, sjukdomen Saab kommer du inte undan och på sikt ångra du dig nog om du säljer av alla. Kompisen har bestämt sig för att bara ha en Saab kvar och istället köpa en veteran lastbil som han känner är roligare just nu. Man kan alltid ta upp ett tappat intresse.
  Och när du spenderat tusentals kronor på brända ventiler kan du alltid ta fram en hedlig tvåtaktare och puttra runt med :duck:

  Jonas

  #138084
  kortnos
  Deltagare

  Väldigt ofta när man pratar med folk om hobbybilar så kommer en vis mening alltid upp:

  ” Jag hade engång en mustang/Plymouth Barracuda/wv typ1/ur quattro/turbo volvo (eller vad fan som helst) som gick uta helvete, den var skitkul att köra… men jag SÅLDE den. Jag ångrar mig jätte mycket o i dag kan man inte köpa en sån för nu är dom så djävla dyr”

  Man ska inte vara så snabb att aveckla något man har investera så mycket känslor i. Aveckla din saab hobby om du känner för det men lämna nån av dem kvar så slipper du ångra dig så förbannat.

  Alla bilar har sin charm. Ut och åk med v8, lyssna på eddy meduza i den, bränn gummi, åk på västerås i sommar med den, åk överlastad med massor av folk, åk raggarvarven med folk på huven som hoppar av där polisen står, sitt i baksätet med en cola flaska i ena handen o hemslöjd i andra, njut av doften av oförbränd soppa :)…..men lämna nån saab kvar endå. Ena intresset utesluter inte det andra.

  ps
  ge upp att förklara för raggarna charmen med tvåtaktare, dom respekterar inte en när man säger exalterad att man har 60 hk, då ler dom och berättar ingående om sina 400 hk 😀
  ds

  Hojåkarna däremot, dom har fattat grejen

  #138087
  fredrik
  Deltagare

  Ibland är bilarna inte saknade förrän man har sålt dem. Jag håller med om att Saabsjukan slipper man inte så lätt. Behåll de bilar du brinner för & sälj resten så har du ekonomi till att utveckla mussen för stordåd på strippen!

  Bilar som bara står brukar det vara svårt att sätta tänderna i då det ofta kommer in nya projekt som är roligare samt gör så att de projekt man har haft länge bara hamnar längre in i Ladan.

  /Fredrik

  #138088
  Per-Erik
  Deltagare

  Jag har kännt likadant några gånger, det har helt enkelt blivit för mycket, och istället för att vara roligt blir mekandet ett ”måste” och projekten radar upp sig. Inget blir färdigt, man hinner inte njuta av själva åkandet och ”hobby mekandet”. För ett antal år sedan sålde jag allt SAAB relaterat, tänkte att nu så fick det vara nog… men det tog inte mer än ett år… en liten paus var vad jag behövde, syssla med något annat. Men lite framförsikt hade man kunnat spara på en del, och kanske inte varit fullt så brutal i utförsäljningen/rensningen som man var…

  Så som flera andra sagt; ta en paus, ställ undan sånt som du tycker känns speciellt intressant, gör dig av med resten, rensa luften, gör något annat ett tag (Mustang race låter ju inte helt tråkigt), sen så kanske inspirationen att fixa till en gammal SAAB infinner sig igen…

  #138089
  Martin
  Deltagare

  Det är bara att hålla med. Det blir för mycket emellanåt.
  Jag koncentrar mig nu på att hålla cabben och 92:an rullande och fina samt fixa småplocket med 99-turbon inför sommaren.

  Kungasaaben gick till Holland förra veckan :crying: , så nu är garaget tomt och sinnet lugnt. 🙂

  [color:#FFFFFF]386[/color]

  #138090
  walle
  Deltagare

  jaså martin du tröttnade på kunga saaben jag var sugen på att se hur den skulle bli klar men jag förstår hur det känns i bland vill man bara bli av med saker som man känner att man inte orkar ta tag i riktigt.
  mvh niklas

  #138095
  Lustgasen
  Moderator

  Ojoj , där har man varit många gånger… vissa av mina bilar främst Vanen och 99Tn har verkligen verkligen inte varit trubbelfria. antingen gör man som ted brukar: säga släpp verktygen och kom tillbaka om någon vecka, eller så envisas man ändå men då är det oftast inte kul längre utan blir mer ett ”måste” . som en del vet har det ju varit lite motorskiftningar på vanen (8+?) hursomhelst, när jag blir less brukar jag ta en paus på någon vecka och sedan komma tillbaka , ger man sig den på att inte ge upp är det så skönt när man står där med bilen sedan och allting klaffar..

  har insett att man vill(men inte kan!!) ha allt, så jag skulle nog göra som de andra föreslår att kanske säljer någon bil och försöker få en bil klar, och satsa på den. Sen då motivationen kommer tillbak att man börjar på nästa projekt…

  på något sätt brukar det alltid bli så att det är roligt att köpa men svårt att sälja. och det är väl då när man inser alla projekt man har att motivationen försvinner, därför skall iallafall jag försöka få klart en bil innan jag börjar på nästa 🙂

  Saab 900 TurboS Cabriolet -91

  Sekreterare i Svenska Saabklubben

  #138096
  Martin
  Deltagare

  APRIL APRIL!! :duck:
  Den säljer jag inte i första taget. :jobbar: :welding: :racesmile:

  Martin wrote:
  Kungasaaben gick till Holland förra veckan :crying: , så nu är garaget tomt och sinnet lugnt. 🙂

  [color:#FFFFFF]386[/color]

  #138097
  gunnars
  Deltagare

  För jäkligt Martin att utsätta oss för
  ett sådan gement spratt :lecture:

  Är också nyfiken på hur den bilen blir
  som färdig någon gång!

  Gunnar

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 23 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng