Sonetter på blocket

Forum Modellspecifika forum Sonett Sonetter på blocket

 • Detta ämne har 11 svar, 7 deltagare, och uppdaterades senast 2006-02-04 09:06 av .
Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13105
  mats jonsson
  Deltagare

  Det finns några Sonetter på blocket som ett företag i Södertälje försöker sälja. Bilarna står huvudsakligen i USA. En liten varning följer: Jag vet flera personer som har gjort affärer med företaget i fråga med dåliga erfarenheter som följd. I mitt tycke är sedan bilarna felaktigt prissatta. Skicken är alldeles för dåliga i förhållande till priserna. Ett exempel är en 68:a som man begär 49000:- för. Skulle knappt ge 20000 för en sådan.

  #88716
  Martin
  Deltagare

  Det har nämnts i en tidigare tråd, men förtjänar att nämnas igen.
  Samma Sonetter har samtidigt funnits på Ebay. (Och finns kanske fortfarande)

  En klubbmedlem sålde nyligen sin mycket fina röda 96:a till en person som sade att han skulle ha den för eget bruk. En knapp vecka senare utannonserades bilen på Blocket och ett företags hemsida. Priset då var i runda slängar 50% mer än det ursprungligen begärda priset.

  En försiktig slutsats är att våra bilar alltmer börjar bli intressanta för personer utanför hobbyn som ser en chans att tjäna en slant.

  Kommer det kanske att leda till fuskrenoveringar som en genväg till snabba pengar? Eftersom marginalerna fortfarande kanske är knappa, kan det vara en genväg att tjäna några snabba kulor. Det är förstås för tidigt att säga, men lagningar med tidningspapper och Plastic Padding ala vissa USA-bilar är i varje fall för mig en tråkig, tänkbar, utveckling.

  #88717
  mats jonsson
  Deltagare

  Det här företaget i Södertälje sysslar mycket med import av bilar. Tidigare var det främst från Tyskland men nu även från USA. Tittar man i olika muskelbilstidningar så så kan det iblan finnas många ”privatannonser” på Mustanger och annat. Säljare är en Bengt med 08-nummer. Och ringer man dit så hamnar man hos WASABIL i Södertälje. Någon mailade mig häromdagen och påstod att de hade varit med hos Sverker i PLUS på TV. Jag vet inte om det är sant. Företaget i fråg är i alla fall nutiden ”Bussiga Berra” som jag ser det.

  För drygt två år sedan hade de en ”fusk-aero”, en 900T8 till salu. Toppskick, 11000 mil, 2 ägare stod det i annonsen. Jag ringde och fick veta att det var så och att enda felet på bilen var en trasig sittdyna på förarstolen. Priset var lite högt, 29000:- så det var väl inte direkt intressant men säljare sade att jag borde se den. Eftersom jag hade ett tjänsteärende till Södertälje efterföljande dag så sade jag det till säljaren varpå han sade att han skulle hålla bilen.

  När jag sedan fick se bilen så var dörrarnas insidor bortrostade, utsidan hade rostblaffor, slutade räkna vid 20, strålkastarna hade spruckna glas och reflektorerna var bruna. Listan var hur lång som helst. Dessutom hade bilen haft 11 ägare. Inte två. Säljaren ville ha ett bud. Jag bjöd 5000:- varpå han blev förbannad eftersom ”han hade hållit bilen till mig och nobbat en annan köpare tidigare samma dag” Omöjligt svarade jag. Om det inte var Hölöskroten. Därefter bleev säljarens tonläge helt annorlunda varför jag uppattade det som att det var bäst att gå…

  #88718
  mats jonsson
  Deltagare

  Man kanske ska tillägga att en bil i skick som den här 68:an som finns på blocket inte är speciellt dyr att köpa i USA. Letar man på andra ställen än Ebay så kostar en sådan 500-1000 dollar i USA. Är bakrutan trasig så är 500 rimligare än 1000. På plats i USA kan man kanske få den under 500 dollar. På blocket vill man ha nästan 50000:- och sedan får man lägga till en renoveringskostnad på minst lika mycket. Om man nu promt vill ha en Sonett så är det alltså bättre att ringa runt till Sonett-klubbens medlemmar och bjuda 100000:- för en färdig fin bil som man kan köra med direkt än att fastna i renoveringsfällan. De flesta skiljer sig nog från sin bil för de pengarna. Utom klubbens ordförande förstås..

  #88719
  Tomas Rosendahl
  Deltagare

  68:an gick för $710 på ebay men vem köpte den? Var det Wasabil? $710 är väl ca. 5200 i svenska pengar

  Såg en ”svensk” Sonett III på blocket, ingen bild men här är länken:
  Annons

  #88720
  olabol
  Deltagare

  Någon som har nått tips om vart man kan leta för att hitta en sonett (II/V4) i USA? Har kollat lite på Nord amerikanska saabklubben men dom verka inte ha alls mycket till salu.

  Någon som har siffror på hur stor andel sonetter som exporterades.

  mvh Ola

  #88721
  kaparn
  Deltagare

  Hittade den här III:an -74 för 500 Dollar
  http://www.vsaab.com/Classified/classified_Sonett.htm

  #88722
  mats jonsson
  Deltagare

  Auktioner gör det dyrare för köparen. Oftast. Men om bilen kostar 500 eller 750 dollr i USA gör ingen större skillnad på slutsumman när den är hemma.

  Hur många som exporterades? Färre än 300 blev kvar i Sverige. 10236 (INTE 10219) tillverkades. Tja, färre än 3% blev kvar i Sverige.

  Gick den där 68:an för 710 dollar så har WASABIL med sina kontakter och rabatter den hemma, tullad, för under 20000:- Rätt schysst marginal om de skulle få begärt pris…

  Sonetter hittar man ibland på http://www.VSAAB.com. Siten är Kalifornien-baserad och en hel del bilar kommer från västkusten. Av de få bilar som annonseras ut. Däremot kan priserna vara lite höga ibland.

  #88723
  mats jonsson
  Deltagare

  När det gäller länken på Kaparns inlägg ovan sä är det samma bil som WASABIL annonserar ut här: http://www.blocket.se/view/5927485.htm?caller=sml_s&l=0&c=1&city=0

  För 49000:-!! Bilen är en skrothög. Typisk östkustbil och i mina ögon inte ens värd att ta hem. Det finns så många fina Sonetter i USA på västkusten sm man kan få hem för samma pengar om man har lite is i magen. WASABIL har den här 74:an hemma för 15-20000 kronor. Schysst marginal igen.

  #88724
  Bengt Åkesson
  Deltagare

  Jag har mailat Wasabil ang prissättningen på 49000 kr bilen. Skall bli intressant att se om man får svar.

  To be continued….

  /B

  #88725
  mats jonsson
  Deltagare

  Jag tittade på WASABILS hemsida, http://www.wasabil.se, och finner att man har ett gediget sortiment av bilar och båtar till salu. Men alla tycks ha en sak gemensamt. Man förmedlar dem från USA. De står i USA och tas hem när det dyker upp en kund. Eller ett offer. Av detta kan man då konstatera att de priser jag angav ovan för inköp och hemtagning inte gäller. De har i princip inga fraktkostader alls på Sonetterna. Fyller man en riktigt stor container med stora bilar så går en Sonett in i ”dödutrymmet” och kommer hem ”på köpet” säga. Man betalar alltså bara moms i princip. En 500-dollarshink som annonseras ut för 50000:- är hemma för 10000:- Jag har sedan 1987 själv varit inblandad i hemtagningen, åt mig själv och åt andra, av ett tjugotal sonetter och har i några fall haft turen att få en ”fribiljett” för bilen i en container. När man har ett sådant nätverk som WASABIL tycks ha med tanke på utbudet så är omkostnaderna för Sonetterna väldigt låga. När man bläddrar bland de dyrare bilarna så skulle jag i alla fall vara nödig om jag köpte en bil för 300000:- osedd av det här företaget. Det kostar inte många kronor extra att åka över och titta själv.

  #88726
  petter
  Deltagare

  Artikel om Wasabilar i dagens DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1064&a=518638&previousRenderType=6

  De verkar ju var ganska ”skojiga”, men det är ju inte förbjudet att sälja skrot för dyrt. Om någon är beredd att betala finns det ju en marknad. Däremot är ju upplysningsverksamhet, om att man får bättre bilar billigare om man inte handlar där utan t ex som Mats skriver, bra!

  Mvh Petter

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng