Stjärnskruvar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Stjärnskruvar

 • Detta ämne har 6 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2005-06-13 07:16 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #12750
  nislan
  Deltagare

  Hej!

  Håller på med en mindre sommare renovering som innefattar rostlagning och lackning av samtliga skärmar. Dock har jag redan under min första timme stött på problem…

  ÄR det nån som har något bra tips på hur man ska få bort stjärnskruvarna som håller fast skärmarna…får inte nog med tryck, mejseln bara ”vandrar upp”…en sista utväg (som redan har används på de mest hopplöst fastrostade skruvarna längst ner) är ju att ”skruva bort” dom med rondellen, men det känns inte rätt…

  #87257
  kaparn
  Deltagare

  Förmodligen är det så att Du har fel mejsel. Jag fick prova tre olika av samma typ innan jag hittade en som passade perfekt.

  #87258
  lelle f
  Deltagare

  Införskaffa en sådan slagmejsel som hänvisas till , fungerar utmärkt . Finns nog på din lokala OK-mack oxå .

  #87259
  kaparn
  Deltagare

  Det går inte att lita på okåmackarna längre. Jag var inne och skulle köpa molybdenfett till drivknutarna men det finns tydligen inte i sortimentet längre så jag får vänta tills mekonomen öppnar på Måndag.

  #87260
  saab-jonte
  Deltagare

  finns det nya skruvar som passar att köpa? för jag har haft samma problem på bakskärmarna i nederkant, eller är det bara att hitta något annat att fästa med… jag fick göra ett snitt i flertalet skruvar med vinkelslip och sedan banka in en spårmejsel i skruven då gick det lätt att få bort dom..

  #87261
  nislan
  Deltagare

  Nu är en slagmejsel införskaffad, ska se vad den går för imorrn! 🙂

  #87262
  saab v4-ever
  Deltagare

  Slagmejsel är bra. Se till att ha rätt bits. Själva slaget kan räcka eftersom de sitter med clips. Om det är skruvarna i bakre nederkant på framskärmen lönar det sig att lossa dörrstoppet. Se till att dörren inte åker för långt bara. I bakskärmarna brukar det vara duktigt med underredsmassa på clipsen. Försök ta bort denna innan du börjar ta i för mycket. Det kan löna sig att värma också men det beror ju på om du skall lackera om eller inte.
  Hoppas det löser sig!
  ///Harald

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng