Strömlös Bil 96-2t 62/63

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Strömlös Bil 96-2t 62/63

  • Detta ämne har 6 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast 2008-02-26 10:04 av .
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #17491
    svalle
    Deltagare

    Hej

    Vad kan vara fel.
    Lamporna går ej att tända.
    Ingen reaktion alls på tändlåset.
    Verkar vara helt strömlöst!

    Batteriet=OK
    Jordflätor=OK

    Förslag mottages tacksamt.

    //Svalle

    #118375
    Per-Erik
    Deltagare

    vet inte hur det är med TT-bilar, men kolla (+) anslutningen på startmotorn….

    #118376
    matthias r
    Deltagare

    Börja med att mäta vid startmotorns plusanslutning. Har du ingen voltmeter går testmejsel bra, bara du har något som indikerar om ström finns i den kabel du testar på eller ej.

    Vid denna anslutning sitter utöver den tjocka huvudkabeln även en grå ganska tjock kabel (6-kvadrats om jag inte minns fel) som ska föra strömmen vidare ut till förbrukarna.
    Det är inte otroligt att du har felet här, att anslutningen glappar eller du har avbrott vid kabelskoanslutningen på den grå kabeln.

    #118390
    Lollo
    Deltagare

    Rulla på säkringarna.

    #118427
    stefan w
    Deltagare

    Kolla också kabelanslutningarna på säkringsdosan genom att dra av dem, spraya på kontaktspray och trä på dem igen. Då kan det bli kontakt igen.

    #118445
    j_jaderstrom
    Deltagare

    har varit med om att på baksidan av tändningslåset där kabelanslutningarna sitter, att ”hanarna” har gått av, visade sig först som glappkontakt en tid innan dem gick av.Fråga mig inte hur dom gick av eller varför….

    #118746
    svalle
    Deltagare

    Tack för de olika tipsen.
    Jag har fått fart på klenoden.
    Sanningen att säga så vet jag egentligen inte var grundfelet satt.
    Felsökte från starmotorn och ”uppåt”.
    Lossade säkringsdosan med de två skruvarna men blev där avbruten i arbetet för att
    fortsätta felsökningen nästa dag.
    Innan fortsatt plock med säkringarna så gjorde jag ett försök med tändningen.
    Vred på nyckel och bensinpumpen startade. Säkringsdosan sattes åter fast och allt är ok,
    hur länge det nu består.

    Svalle

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng