Tips på fälgblästrare & -lackerare i Sthlm??

Forum Övrigt Allmänt Tips på fälgblästrare & -lackerare i Sthlm??

Detta ämne innehåller 11 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av 2008-02-23 10:35.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17419

  baxaviv
  Deltagare

  Är det någon som har något tips på någon bra lackfirma med rimliga priser dit jag kan lämna mina fälgar för blästring och lackering i stockholmsområdet?

  #118576

  lars2t
  Deltagare

  Hej, ett ställe som jag har bra erfarenheter av är BLS-blästring i Spånga, prata med Jörgen. Dom blästrar och grundar med 2k, lackar med 2k, svart eller silver. Blir mycket bra.
  Tel 08-367893

  #118577

  baxaviv
  Deltagare

  Tackar!
  Kollade precis med dem, de ville ha 200 kr+moms per fälg. Känns som helt ok pris 😀

  Ligger ju nära och bra också!

  #118579

  perhaninge
  Deltagare

  Alu eller plåtfälgar?

  #118580

  baxaviv
  Deltagare

  För plåt… Och det var blästring+grund- och topplackering

  #118582

  lars2t
  Deltagare

  Jag har blästrat bakaxlar och bärarmar hos dom, det blir helsnyggt. Alufälgar borde inte vara något problem för dom.

  #118588

  lsoderlund
  Deltagare

  Satt just och funderade vart jag skulle lämna in mina någonstans… 200spänn fälgen är ju nästan gratis, typ samma kostnad som att blästra skiten själv och sedan lacka med biltemas fälgfärg.. Vilket känns som mindre bra.

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #118591

  perhaninge
  Deltagare

  Nu kommer en skitdum fråga men jag kan inget om färg.
  Är detta detsamma som pulverlackering?
  Om det skiljer sig, vad isåfall?
  Vilket är mest hållbart?
  Kostnadsskillnader?

  Det är alufälgar som jag är intresserad av att lämna in.

  #118592

  henning
  Deltagare

  Pulverlakkering fungerer ved å spraye på pulver, deretter sette felgene i en ovn på rundt 400 grader i en 20minutter til en time. Blir en veldig jevn og sterk ytre finish. Mange mener pulverlakkering er det beste for felger, andre hevder ”lastebillakk” er bedre.

  Uansett, ville være litt forsiktig med pulverlakkering på gamle aluminium felger da jeg har hørt at det finnes eksempler på at felgene kan bli dårlige av behandlingen, aluminium har vel en øvre grense på rundt 675 grader, slik at på gamle aluminium felgene kan 400 grader påvirke holbarheten på felgene. Men dette kan sikkert noen mer om.

  Pulverlakkering koster rundt det samme som vanlig lakkering, ihvertfall her i Norge. Jeg må betale 1200 kroner for 4 felger ferdig pulverlakkert.

  Mvh

  Henning.

  #118595

  Karl Ask
  Moderator

  Jag pulverlackerade mina breddade fälgar (5 st) för 800kr. Men då blästrade jag dem innan, med blästring hade det kostar 1200kr. Och det blir ett mycket bättre resulat med en pulverlack och den håller längre. Jag lackade mina fälgar till min TT och det blev inte alls samma yta som de pulverlackerade. Och det har börjat rosta på vissa ställen. Och då greundade jag tre ggr och två lager lack. Det var inte biltema lack utan en dyrare. Så det länar sig med att kosta på sig en pulverlack.

  #118601

  timo m
  Deltagare

  Intera, söder om stán. Googla så hittar du. Har gjort 2 uppsättningar där (std med runda hål + Sonett). Inte billigt fast bra. Man kan välja enbart bläster+lack eller göra komplett renovering inkl riktning, lagning… Y name It. Blir det fel verkar de vara juste med reklamationer också. Tror att försäkr bolagen anlitar dem också.

  #118614

  baxaviv
  Deltagare

  Jo, Intera verkar vara bra också. Devisen man får vad man betalar för stämmer troligen här också, men frågan är väl hur mycket man vill lägga. Min bil i övrigt är inte så våldsamt påkostad, så då ligger nog BLS bäst till! Jag kollade också med Lidingö Billackering här i Spånga, de ville ha ca 1 000 kr/fälg, dock oklart om det innebar pulverlack, men det antar jag mht priset.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng