Trögt att växla!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Trögt att växla!

Detta ämne innehåller 9 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2005-01-23 18:35.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11246

  fredric c
  Deltagare

  Hej …och Hjälp! :confused:
  Jag har problem att få i främst 1:an och 2:an på min 73:a. Det är nästen helt omöjligt ibland, tvärtstopp helt enkelt. Någon som har några tips? Länkaget mellan växellådan och växelstången känns lite glapp. Jag har försökt att justera växellägena vid ”lagerbocken” men tydligen inte lyckats. När jag ska lägga i backen går går den i i och för sig, men med ett kraftigt skrap. Som nybliven meddlem (ca 15 min) är jag jättetacksamm för alla tips!

  God fortsättning!

  #78864

  anonymous
  Deltagare

  Høres ut som om kopplingen ikke frir helt som den skal.

  Stian

  #78865

  fredric c
  Deltagare

  Jaa, det kan det vara. Spelet för kopplingspedalen är väldigt liten och kopplingen ”tar direkt”, men spelet är även justerat för kopplingen med den fyrkantiga skruven på kopplingskåpan. Visserligen bytte jag koppling (och växellåda) i augusti. Jag ska kolla upp kopplingen mer i morgon!

  tack så länge!

  #78866

  kalle .p
  Deltagare

  Hej byt olja i växellådan. kör du vinten skall du ha en 75-90W olja i lådan ej någon ren 80W olja.

  #78867

  fredric c
  Deltagare

  Kan det vara så enkelt som att byta olja? Jag har kollat kopplingen och den verkar koppla ur och i som den ska. Jag har även försökt justera växellägena med rattlagerbocken utan någon som helst förbättring (oftast blir det mycket värre). Jag tycker att axeln som går in i växellådan glappar en aning i sidled/radiellt. Jo men oljebyte kan vara värt att prova innan jag blir för desperat.

  Tack!

  #78868

  fuling
  Deltagare

  Fredric C:
  Om du skall byta olja så sök lite i forumet först. QS-oljan funkar bra i V4-lådor.

  #78869

  matthias r
  Deltagare

  Skapet då du försöker lägga i växeln vid stillastående tyder på att det inte frikopplar efter ordning. Mest troliga felkällan är invändigt läckage i kopplingshydrauliken. Byt packningar i huvud-och slavcylinder,
  (glöm ej att hona loppen ngt med ex vix Biltemas bromshoningsverktyg). Lufta. Klart!

  Packningar finns hos Mekonomen. /Matthias R

  #78870

  fredric c
  Deltagare

  Jag var inne på kopplingshydrauliken med, bland annat efter tips här. Men jag har under vintern bytt packningar och dylikt i både slavcylindern och huvudcylindern, frågan är bara om jag fick alla saker rätt? För koppling känns inte helt okej. Jag börjar tro att det vilar en förbannelse över bilen. Dags att ta och kolla hydrauliken igen kanske, OCH byta olja.

  Tack för all hjälp så länge!

  #78871

  kaparn
  Deltagare

  HEJ!

  det har sålts ett parti defekta tryckplattor, om Du har en sådan är det bara att riva ur motorn och byta. Jag råkade ut för detta för två år sedan. Inga synliga fel på grejorna men när jag väl bytt ut dom så funkade det som det skulle igen. Sök på ”tryckplatta” så får Du läsa vad vi skrev då.

  Mvh.

  #78872

  fredric c
  Deltagare

  Problemet är löst! Gud himmlars så skönt! Idag har jag tagit bort den nya kopplingen och jämfört med den gamla. De är identiska! Men jag läste i forumarkivet att någon hade problem med kopplingsarmen/gaffeln som håller urtrampningslagret, när jag granskade den närmre såg den ganska sliten ut. Jag chansade med att byta den mot en som såg bättre ut och satte ihop allt igen (med den nya kopplingen). När jag sedan provkör är alla fel och symptom som bortblåsta! Nu växlar jag lika mjukt (nästan) som min gamla BMW 2000.

  Tack för all hjälp och tips, jag hoppas nu att mina erfarenheter kan hjälpa någon annan!
  Lycka är rattväxel!

  Vänlig hälsning
  – Fredric –

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng