Tvåtaktsolja .Var köpa ?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Tvåtaktsolja .Var köpa ?

 • Detta ämne har 27 svar, 20 deltagare, och uppdaterades senast 2008-08-15 11:15 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 28 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18254
  greven
  Deltagare

  Var inne på Biltema o letade tvåtaktsolja till 96:an idag. Fanns lite olika varianter. TT-olja för snöskotrar, motorsågar, utombordsmotorer. Begriper dock inte vilken av dessa som jag ska ha i tanken. OK:s för ca 90:- har jag köpt tidigare, men jag vill ju naturligtvis hitta en fungerande olja som är så billig som möjligt, eller iaf prisvärd. Gick in på Mekonomen och kollade. Min förvåning blev milt uttryckt sor när killen bakm disken ville ha 205 !!!! :- för soppan. Var köper man TT-olja som är prisvärd ? Går det att använda Biltemas utombordsmotorolja för 44.50:-, eller ?

  #123992
  DanS
  Deltagare

  Jag har köpt Agrol på 20liersdunk på Granngården beställnings vara har funkat bra för mig 1liter på 30liter bensin priset vet jag inte i dags läget har forfarande kvar sen ifjol
  mvh
  DanS

  #123995
  hotrodder
  Deltagare

  Utombords och MC tvåtakts-olja är i regen skitdyr och jag kör med Valvoline ”vanlig TT-olja” i min 92´a Köpte en hel låda på för runt femhundringen med 10st 1-liters flaskor på Autoexperten och i 92´an blandar jag som bensinlocket säger; 1:25 Alltså 0,5liter på 20 liter bensin.

  #124002
  mats a
  Deltagare

  På den tiden jag körde TT köpte jag olja på lösvikt hos den lokala motorsågs-/skoter-/ATV-handlaren. En 20-l dunk med tappkran fylldes till bråkdelen av styckepriset.

  #124004
  Lollo
  Deltagare

  Jag köper biltemas och har aldrig haft ett problem med den, köper den med motorcykeln på.

  #124006
  kaparn
  Deltagare

  Jag instämmer med Dan Granngårdens 20 litersdunkar är billigast.
  Utbordaroljan blir billig om man köper den i 200 litersfat 😀

  #124010
  stefan w
  Deltagare

  Jag kör på Castrol Super TT idag, jag har kört på Quaker State tidigare. Anledningen till bytet är att jag kom över en sats med Castrol genom en bekant. Jag tror att man billigast köper dessa på Backmarks eller Sundfrakt Lagerhotellet här i Sundsvall.

  #124011
  jan.n
  Deltagare

  Jag kör med Agrol-olja från Granngården så länge det handlar om ”snäll” körning med otrimmad motor. Enligt någon gammal expert jag fått goda råd av är denna oljas egenskaper bra anpassade till vad en tvåtaktsmotor för Svenssonbruk behöver. Däremot luktar TTS, Quacker State eller ricinolja betydligt häftigare.
  När vi sedan ska ”rejsa” behövs olja med andra egenskaper men det är en annan historia.

  #124013
  DanS
  Deltagare

  Jag använder den även på min trimmade DKW därför jag blandar lite fetare. Men allt sker på egen risk snäll krning funkar den kanon och Dkw Har inte skuret än men skall man rejsa på riktikt så får man ha andra grejor.

  #124014
  jrt
  Deltagare

  Är det doften man vill åt rekomenderar jag Shell advance M, den har recinoljebas dock lite dyrare ca 150:-

  #124015
  greven
  Deltagare

  Oj, här saknades inte idéer. Det jag undrar över är ändå beskrivningen av Biltemas utombordarolja som dyr. Den var billigast – 44.50 SEK för en liter. Tackar för tipsen. //Lars G

  #124016
  jan-olov
  Deltagare

  Utombordsolja passar nog bättre på sjön än på land. Om jag minns rätt är den askfri och leder bort värmen sämre.

  #124024
  valmet
  Deltagare

  Just nu kör jag med Texaco helsyntetisk, den är inte dyr funkar utmärkt.

  Gert Ingemar.

  #124028
  greven
  Deltagare

  Jag får nog rätta mig själv. Jag menade Biltemas TT-olja för bl.a. motorcyklar, inte utombordsmotorer. Finns som mineralolja och syntet. Står angivet att ”den är lämplig för alla vätskekylda tvåtaktsmotrer. Kostar 49.50. Har just varit på Biltema och inhandlat några liter. Tog mineralvarianten. Men, jag undrar fortfarande vad Mekonomen säljer för märklig TT-olja. 205 SEK/liter !! Kanske ingår en burk iransk kaviar ?

  Lars G

  #124111
  rodder76
  Deltagare

  Kommer inte ihåg vad den jag köper heter… men det är den enda 4l-dunken på Biltema. Tror det är den med motorcykel o mineral.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 28 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng