Undvik besiktningen i Librobäck/Uppsala

Forum Övrigt Allmänt Undvik besiktningen i Librobäck/Uppsala

Detta ämne innehåller 12 svar, har 10 deltagare, och uppdaterades senast av 2009-10-24 23:46.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20957

  Hej!

  Här kommer ett tips till veteranbilsägarna i Uppsalaregionen. Det finns en elak gubbe på stationen i Librobäck som alltid vill ta veteranbilarna som kommer in. Han går väldigt hårt åt dem och det ryktas att han fått en snyting av en missnöjd kund pga detta.

  Detta kan vara orsaken till att det är mycket lättare att få tid på Librobäckstationen än på Fyrislund. Han ser ut som en magrare version av Lennart Jäkel, ifall någon vill åka och se vem han är.

  Idag åkte jag i alla fall dit för att besiktiga min gamla bubbla (’67:a). [Bilen är fläckig i karossen av rostlagningar och inredningen är sliten. Allt annat är (utan att skryta) helt perfekt.] Jag blev till min förvåning inkallad i lastbilshallen och vem står där och väntar… jo, den elaka gubben såklart. Han koppla in avgasmätaren och så förvånad ut då den visade 0,2 i CO. Då han kom till lysena sa han att båda positionsljusen var ur funktion och att den inte skulle bli godkänd. ”Vilka positionsljus?”, frågade jag, den modellen jag har finns det nämligen inga på. Han insisterade och jag likaså. Tack och lov stod en av hans mindre elaka kollegor vid en dator intill och påpekade att jag nog kunde ha rätt. De kollade i en databas och han grymtade sedan att jag visst hade rätt. Jag visste att detta skulle gå ut över bilen. Väl upphissad tog han fram ishackan han kollar rost med. Efter ett antal hugg ovanför karossinfästningen fram, som jag muntligen försökte stoppa, gick den igenom. ”Här är det rost” sa han då. ”Ja, nog gick det att slå hål”, sa jag, ”men var är rosten?” Efter lite mer slag och hackande konstaterade han faktiskt att det inte fanns några fel. Efter en kort provtur som han tog själv (30 min var han iväg då han besiktigade min veteran-MC, för 5 år sedan) kom han tillbaka och skrev ut ett blankt papper till mig.

  Efter den här gången lovar jag migsjälv att aldrig åka dit igen.
  /magnus

  #146844

  bladde
  Deltagare

  Jadu, bittra avundsjuka gubbjävlar finns det gott om i detta landet :deal:

  #146853

  sjuntorpsdaniel
  Deltagare

  Hörde att man ska av-monopolisera (svårt ord), S B P.

  Är deta sant

  #146855

  hans h
  Deltagare

  Ja, det sägs så.
  Men jag tror inte man ska ropa hej ännu.
  Allt blir inte bättre för att det privatiseras.

  Jag menar att det finns elaka jävlar överallt. Inte bara i monopolföretagen.

  Hans H

  #146857

  Martin
  Deltagare

  Jag ifrågasätter inte Magnus berättelse, men denna farbror har jag antagligen sluppit då jag besiktat allt från Saab 92 tom Saab 9000 på samma station sedan snudd på 15 år tillbaka.
  En individ är nog inte representativ för hela stationen, tvärtom är mina erfarenheter goda av denna SBP-station.

  #146873

  William
  Deltagare

  Besiktiga alltid bilen sista timmen på fredag eftermiddag. Då är alla besiktningskillar inkl. de sura på bra humör 😉

  #146875

  stjartmotor
  Deltagare

  Trist! Jag måste ha haft tur då jag besiktigat både V4 och Folkabuss i Librobäck utan problem. Fick t o m beröm för golvet på V4:an!

  96 V4 -69

  #147022

  Verkar som om jag lyckats med en omvänd lottovinst med samma griniga besiktningsman varje gång. Fredageftermiddag var ett bra tips William.

  Ska bli spännnade att se hur kvalitéen på besiktningarna är då monopolet försvinner.

  #147025

  stellemark
  Deltagare

  Man kan nog ha både tur och otur.
  Skulle besiktiga den vanliga bilden i Halmstad när jag frågade hur de såg på äldre bilar än 20 år. ”Du menar sådana där som knarkare och tjuvar kör för att slippa skatten?” fick jag till svar…
  Behöver jag säga att jag inte bokade i Halmstad när Cuutie skulle besiktigas…

  Hamnar i Falkenberg och möts av en ung kille som ser fövånad ut när han ser vad han fått på sin lott.
  Börjar ASGARVA när han ser kylar placeringen.

  Hans kollega menade dock att han skulle underkänna min bil om jag kom in med fyrpunktsbältena jag höll på att montera. Detta då det inte var standard bälten och de kunde vara farliga. Då jag frågade om han ansåg det mindre farligt att åka obältat blev han dock tyst. Den unge killen sken upp och med plirig min frågade om det var fästena som jag hade monterat som skulle användas vilket jag inte kunde neka till. ”Då sitter de med en karbinhakeliknande fäste fick jag som motfråga vilket jag inte heller kunde neka till ”JA men då är problemet löst, bara att du snäpper bort dem när du kommer om 24 månader”.
  Tror ni de satt kvar nästa gång??

  Skule i år besiktiga den igen och det var lite panik då vi skulle åka i den till vårat bröllop och inga tider i halva södra sverige. Därtil nytrimmad nybyggd ej inkörd motor…

  Tog chansningen med Halmstad och möttes av en mycket trevlig kllle som när jag sa til honom att han kunde direkt skriva upp att signalanordningen var kass (hade upptäckt det kl 22,30 kvälllen innan när första testkörningen efter motormontage gjordes), Varpå han lugnande menade på att det inte var någon fara då det bara gav en anmärkning inte ombesiktning.

  Sedan frågade han om man berukade kolla avgasvärdena, varpå jag påpekade att det var oljeblandad bensisn och för tillfället ganska fet blandning så tyckte hah att vi nog avstod det 🙂

  Mycket shysst bemötande även om han hittade en del rost (som jag delvis var beredd på)

  Nej jag hade tagit av halva 4punktsbältena och lagt i en låda i bagaget

  #147026

  ”knarkare och tjuvar”! Det var det roligaste jag hört. Då får vi lov att döpa om ”forum 92 – Sonett”.

  #147030

  Martin
  Deltagare

  EFTER besiktningen brukar jag lämna över en eller två nummer av klubbtidningen Bakrutan till besiktningsmannen. Det kan vara avkopplande läsning i fikarummet. Det kanske även skapar lite intresse för vårt intresse. 🙂

  #147035

  jan.n
  Deltagare

  Besiktigar i Hässleholm sedan många år. Problemet där är att annan verksamhet i det närmsta upphör när man kommer med t.ex. sonetten. Det blir samling kring gamlingen. Även de nya/unga besiktningskvinnorna och männen hyser stort intresse och och vill veta olika saker om våra gamla bilar. Har aldrig blivit orättvist eller illa behandlad på den stationen. Ett par av besiktningsmännen på stationen är själva gammelbilsentusiaster så det är kanske det som förklarar personalens intresse. De vill kanske kolla så att deras kolleger inte tutat i dem alltför många rövarhistorier om veteranbilarnas förträfflighet.

  #147056

  saabcustom
  Deltagare

  Har inte heller haft några problem med varken registrering- eller kontroll-besiktningar besiktningar trots att jag hälsat på dem med diverse obskyra fordon. ASB i Linköping rockar :thumbup: .

  Till er som har problem så kan jag tipsa om mitt gamla väl fungerande trick (inte använt på länge). Det första man gör, efter att ha kört in i hallen, är att slå vad med besiktningsmannen om en tusenlapp att bilen INTE kommer att gå igenom utan 2:or eller spanska flaggan. Den vadslagningen har jag alltid förlorat….. :crazy:

  / Kenth

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng