Varför håller jag på?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Varför håller jag på?

 • Detta ämne har 20 svar, 13 deltagare, och uppdaterades senast 2012-10-29 18:13 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6082
  mats a
  Deltagare

  Varför håller jag på med gamla bilar? Jag kan ju inte. Jag är hyfsat självlärd och det har blivit så dyrt att göra alla misstag. Så mycket meningslöst och felaktigt skruvande och så lite tid att köra…

  Jag kanske ska strunta i alltsammans och sälja hela skiten. 95-pickupen, 96-68:an, Sonett-III:an, reservdelskarosserna, tävlingsmotorerna, alla fälgarna, alla delarna, hela klabbet. Är det någon som vill ha’t?

  Nu står 95-pickupen utan bromsar, 96-68:an utan koppling, sonetten utan elsystem. Jag orkar inte, jag kan inte, jag skiter i’t.

  #42991
  fataren
  Deltagare

  ja det där var ju en bra fråga. Funderar själv på samma sak ibland. Och då kommer jag fram till att jag har för många projekt på samma gång vilket är kostsamt. Både ekonomiskt men speciellt tid. Så har själv precis dragit ner till bara 1 projekt. Annars lät det ju kul med en pickup

  #42993
  Per-Erik
  Deltagare

  Hade samma upplevelse för en 10 år sedan, då jag hade två 96:or i icke körbart skick, en 92:a helt nerplockad, en 99:a utan motor och två halvkassa 900:or – sålde allt utom en 96:a och ”började om”…

  #42994
  phermansson
  Deltagare

  Det är nog det som är knepet – en sak i taget. Man måste göra klart nått ibland för att inte drabbas av mycket-att-göra stressen.

  #42995
  Janne Hagnell
  Moderator

  Känner du på det viset ska du definitivt sälja av och ha en bra och fungerande entusiastbil! Ska man ha många bör man ha en jovialisk läggning, kunna tänka att ”jaha, jag fick inte det gjort i år, då försöker jag igen ett annat år!”. OCH gott om uppställningsplats… :race

  96 V4 1975 ”Bollen”
  96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

  #42996
  retic
  Deltagare

  Jag har själv också många bilar vilket käns betungande emellanåt. Trots allt så ger de också en hel del positivt tillbaka. Vilken av de här två känslorna som drar det längsta strået är svårt att säga. Hur var det nu…man saknar inte kon förrån båset är tomt. Att komma ut och åka med dem tycker jag är viktigt som omväxling till allt skruvande. Åkte förra sommaren en längre tripp på närmare 500 mil faktiskt.

  #42999
  mas1
  Deltagare

  Jag blir 52 i sommar, har jobbat 5-skift i 26 år samt drivit egen firma i 20 år.
  Vi har 3 pojkar och när det var som mest idrott så var det hockey 24/7, när hockey eran tog slut så tävlade yngsta sonen i gokart några år.
  2008 råkade jag ut för den berömda ”nutbrädheten” och jag kände att behövde förändra livet.
  I år lägger jag ner firman för att få lite tid över till annat i livet.
  Min fru sade: lägg ner firman så får du köpa hur många saabar du vill :CE :CE :CE :CE :CE :CE
  Hobbyn skänker mig glädje och möjlighet att träffa nya bekantskaper :CH :CH :CH :CH
  Men framför allt så kan jag utveckla mig och lära mig nya saker för att klara av renoveringen.
  Saabarna står där dom står och kostar inte så mycket men ger mig mycket att fundera på.
  Framtiden ser ut så här: 96 -61 svart med röda fälgar, 96 -72 i bruksskick samt en 96 -75 som är den sista hittills vilken jag inte vet vad jag ska göra med…än…
  :AP :AP :AP :AP :AP :AP
  ( sen har jag förstås 2 donator saabar också samt en snäll hustru)

  #43002
  markus a
  Deltagare

  Åh. En Sonett!!

  Vad du gör, sälj inte den, du kommer vara olycklig resten av livet.

  Om du nu säljer alltihop.. sälj den billigt som fan till mig, så kommer jag bli lycklig resten av livet.

  Nej. Ta en timeout bara. Om det är någon bil du faktiskt inte känner nåt alls för, så är det väl lämpligt att fimpa den då. Men det kommer bara sluta med att du köper nytt ändå om du säljer av allt.

  //M

  #43050
  micke-srs
  Deltagare

  Om det känns för mycket med allt är det bara att prioritera om, det ska vara roligt, annars är det inte värt att hålla på!

  Ta en paus gör mindre projekt håll inte på att hoppa mellan olika saker då blir fan allt jobbigt.

  Lycka till

  #43056
  mas1
  Deltagare

  jag håller med, man måste prioritera om det blir för mycket.
  Det gäller det mesta här i livet.
  När det gäller en hobby ska den ju vara avkopplande, inte en belastning.
  Jag har för närvarande skitkul med mina saabar trots att min omgivning ruskar på huvudet åt mig. :ROLF :ROLF :ROLF :ROLF

  #43067
  mats a
  Deltagare

  Tack för all pep, det kan jag behöva.

  Det känns bara som jag tagit time out i flera år nu, då fokus legat på flytt, hus, jobb. Mitt problem är ofta att jag kan för lite för de projekt jag drar igång.

  Jag funderar på om jag skulle bjuda in till en skruvardag i sommar. Vi samlas, skruvar och byter delar och erfarenheter med varandra. Jag kör igång grillen och lägger lämplig dryck på kylning. Syftet är givetvis egoistisk, jag behöver all teknisk rådgivning jag kan få. Alldeles hjälplös är jag inte, men jag behöver veta mer för att kunna hålla på. Hmm, det blir nog ett mejl till Saab Skånias styrelse.

  Som sagt, tack för all pep!

  /Mats

  #43095
  vidar
  Deltagare

  Har känt liknande för andra saker jag varit involverad i, ibland tar det bara stopp. Har man tur kommer man tillbaka och hittar det där härliga som fick en att börja med galenskaperna från början.

  Att bjuda in folk och byta mat o dryck mot arbete brukar vara ett synnerligen bra sätt att få hjälp. Välj ut det som är rimligast att fixa på en helg och samla alla vänner. :CH

  Vi ska byta både tak o panel på huset i sommar så det blir nog ett par såna helger hos oss…

  #43590
  mats a
  Deltagare

  När solen ligger på och gräset är nyslaget kan man ägna sig ett par timmar åt bilen i bilden ovan. Sonettmotorn preparerades och hey presto, står på plats efter bara två timmar. Något fel måste jag ha gjort eftersom motorn gled på plats så lätt.

  På torsdag blir det slangar och stag och allt det andra. Startförsök till helgen! :wrench

  #43592
  mas1
  Deltagare

  Där ser man :CE :CE :CE :CE

  #42119
  mats a
  Deltagare

  1700-motorn tuffar igång på två startmotorvarv och går tyst och fint. Det ska bli intressant att känna kombinationen 1700 och IDF34. Jag misstänker att jag har mer vrid än förut.

  Men jag är ännu inte säker på att jag fått ihop kopplingen rätt. Och jag är osäker på hur gaslänkaget ska konstrueras.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng