Vinterförvaring

Forum Övrigt Off Topic Vinterförvaring

 • Detta ämne har 12 svar, 5 deltagare, och uppdaterades senast 2006-10-17 17:11 av .
Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14926
  staffanv
  Deltagare

  Nu när vintern närmar sig funderar jag hur man ska göra med sin 99:a. För närvarande står den på en vanlig utomhusparkering på asfalt. Jag har funderat på att byta till en parkering under tak men sambon anser att det är en dålig idé eftersom då eventuella tjuvar kan operera mer ostört. Jag har också funderat på kapell (antingen inne eller ute) men vad finns för för och nackdelar med det?

  Det bästa vore ju ett låsbart garage men det verkar vara svårt att hitta.

  #99074
  carl l
  Deltagare

  Hej!

  En kompis förvarade sin Volvo 740 utomhus under kapell en vinter och när han avtäckte den framåt våren hade det uppstått mögel på vissa ställen. Jag antar att det tråkiga klimatet i södra sverige (plus-minus-plus-minus-plus-minus) var en bidragande orsak till detta. Själv har jag alltid fönstrena öppna några cm då jag inbillar mig att cirkulationen i kupén blir bättre. Torrbollar är också ett alternativ, för vad jag minns så var han inte så nöjd när bilen såg ut som en mossbädd invändigt (ja, jag överdriver ”lite”).

  För övrigt, glöm inte att göra ett oljebyte direkt innan bilen ställs undan. Själv brukar jag även blåsa in 5-56 eller liknande i motorns kontakter för att förhindra att de oxiderar/korroderar.

  MVH
  Carl

  #99075
  staffanv
  Deltagare

  Torrboll är nog inte en dum idé. Jag är ju i Stockholm så är det vinter så är det oftast minusgrader.

  Man frågan är ganska mycket vinst/risk med de olika alternativen. Är en övertäckt bil mer stöldbegärlig än en som inte är det? Är det bättre att ha den under tak även om det då blir en större risk för inbrott. Eftersom det är en rullande renovering har jag ännu bara trafikförsäkring.

  #99076
  carl l
  Deltagare

  Stockholm är för mig södra Sverige.
  Mögelbilen jag talar om stod i Strängnäs just den vintern.

  För övrigt, var har du tänkt att ställa bilen? Ute på landsbygden eller i en tätort? Att den står under tak känns som om det kvittar för stöldbegärligheten, i alla fall för en gammal 99 som (förhoppningsvis) inte innehåller alltför mycket elektronik (läs överdimensionerad musikanläggning). Tömmer du den på saker är det väl ingen vettig människa som gör inbrott i bilen? Det enda jag kan tänka mig är någon pundare som behöver fortskaffningsmedel eller någonstans att sova, men jag tror inte att denna typ av förbrytare låter sig hindras bara för att bilen står öppet. Det dumma med en övertäckt bil är att den förmodligen lockar nyfikna människor – en del med ont uppsåt – som vill veta vad som döljer sig under kapellet.

  Som sagt, är bilen tömd på värdesaker och dessutom utrustad med rattkrycka borde du vara rätt säker. Men det är klart, med Stockholm vet man ju aldrig.

  MVH
  Carl

  #99077
  staffanv
  Deltagare

  Jag har tänkt ha den i en ökänd stockholmsförort. Står den ute så ser ju fler människor (bl.a. jag när jag passerar) den och det kan ju hindra folk med ont uppsåt.

  Att man tämt bilen behöver ju inte hindra nyfikna från att göra inbrott. Vi har haft ett par inbott i 900:an där de bara rotat genom handskfacket.

  Angående kapellet har jag liknande tankar. Det kan väcka oberättigad nyfikenhet. Så då är frågan om den ska stå ute eller inne.

  #99078
  carl l
  Deltagare

  Jag hade min gamla Saab 900 (numera såld ) i ett mobförråd utanför Örebro förra vintern. Tjocka betongväggar och dörrar i stål ger en mörk och säker miljö med stabil temperatur. Det finns säkert platser där om du kan tänka dig åka en bit. Visst, det tar ju ett par timmar att åka, men det känns som en lätt uppoffring i jämförelse med att laga ett uppbrutet lås eller lackera om en dörr pga skadegörelse.

  Min 900 trivdes nog rätt bra i förrådet. Inga möss eller liknande verkar ha varit på besök i bilen och efter några sekunder på startmotorn hoppade den igång efter 5 månaders dvala.

  #99079
  staffanv
  Deltagare

  Låter som ett intressant alternativ men lite overkill. Jag vill helst ha något med promenadavstånd så frågan är om man ska ha bilen ute eller inne.

  #99080
  walle
  Deltagare

  inne så klart har mina 2 99or i garage med stort lås å 2 pittbull,s

  #99081
  staffanv
  Deltagare

  Det låter tryggt. Mitt innealternativ är ett stort gemensamt garage så då är ju frågan om den står bättre ute.

  #99082
  exceller8
  Moderator

  Står den inne är den ju i alla fall skyddad från sol, regn, slask och salt osv som skadar lacken. Lägg en lapp i vindrutan där det står ”Jag förvarar inga värdesaker i bilen” eller dylikt, kanske hjälper!?

  #99083
  staffanv
  Deltagare

  Jo, eftersom den är orenoverad så kanske det hjälper. Sedan finns ju risken att den råkar ut för ren vandalism. Det är ju svårare att skydda sig mot.

  Annars verkar det mest vara småungar som bryter sig i i bilarna. Hur kan man annars förklara att någon misslyckas med att ta sig in i en 900a?

  Ok, men kallgarage eller varmgarage?

  #99084
  lsoderlund
  Deltagare

  Om det är någon som behöver vinterförvaring så har jag en plats i ett kallgarage i centrala Uppsala…

  Vid intresse så är det bara att höra av sig på master_lars@hotmail.com

  http://saab99tt.blogspot.se/

  Saab 99, Saab 900 och förhoppningsvis snart en TT

  #99085
  staffanv
  Deltagare

  Vad hade du tänkt dig för pris?
  Fast jag måste nog få bilen genom besiktningen först.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng