Lokalsektioner

Svenska Saabklubben har ett flertal lokalsektioner runt om i Sverige. Dessa är av varierande storlek, från organiserade sektioner med egna styrelser, hemsidor, regelbundna träffar osv. till samlade Saabentusiaster med kontaktpersoner.

Som en officiell lokalsektion i Svenska Saabklubben får man stöd från den centrala föreningen. Detta dels i form av IT-relaterade tjänster (hemsida, e-postadress m.m.) och dels i form av regalia, flagga m.m. Organiserade lokalsektioner erhåller även ett årligt sektionsbidrag.

För att ta del av lokalsektionernas aktiviteter bör man vara aktiv medlem i Svenska Saabklubben. Vid vissa evenemang och träffar är medlemskap inte ett krav. Lokalsektionerna agerar dock som officiella representanter för Svenska Saabklubben.

Här är en sammanställning av våra lokalsektioner:

– Skåne

Svenska Saabklubbens lokalavdelning ”Saab Club Skånia” bildades den 2:a mars 1997 och är tillägnad alla Saabentusiaster främst i Skåne. I oktober 2006 blev avdelningen en fullfjädrad sektion med egen lokalstyrelse. Från januari 2009 är Bengt Åkesson lokal ordförande.

Kontaktperson: Bengt Åkesson, 0415-40222
E-post: skania@saabklubben.se
Hemsida: https://saabklubben.se/skane/
Träffar: https://saabklubben.se/skane/traffar.html

– Norrland

Svenska Saabklubbens Norrlandssektion är den geografiskt sett största sektionen, räknat från Gävle och norrut. Sektionsstyrelsen är fördelad på Umeå, Östersund och Burträsk med kontaktpersoner även i Kramfors, Sundsvall och Arjeplog. Lokal ordförande är Tomas Ramsell.

Kontakperson: Tomas Ramsell, 0914-55567
E-post: norrland@saabklubben.se
Hemsida: https://saabklubben.se/norrland/
Träffar: https://saabklubben.se/norrland/traffinformation.htm

– Trollhättan

Svenska Saabklubbens lokalsektion i Trollhättan består av ca 130 medlemmar. Arrangerar lokala träffar och aktiviteter. Bistår även vid lokala evenemang, såsom Saabfestivalen.

Kontaktperson: Jan Lundqvist, 0520-441378
E-post: trollhattan@saabklubben.se
Hemsida: http://thn.saabklubben.se/
Träffar: http://thn.saabklubben.se/traffar/

– Stockholm

Svenska Saabklubben har en officiell lokalsektion i Stockholm sedan 2013. Lokala träffar sker regelbundet under året, med fokus på sommarhalvåret. En lokal styrelse har bildats under 2016.

Kontaktperson: Urban Trued
E-post: stockholm@saabklubben.se
Hemsida: http://stockholm.saabklubben.se/
Träffar: http://stockholm.saabklubben.se/traffar/

– Göteborg

Svenska Saabklubbens lokalsektion i Göteborg heter Saab Gothia. Lokala träffar sker regelbundet, med studiebesök och lite annat runt Göteborg.

Kontaktperson: Mats Kadmark, 031-228959
E-post: goteborg@saabklubben.se
Hemsida: http://gothia.saabklubben.se/
Träffar: http://gothia.saabklubben.se/traffar/

– Halland

Svenska Saabklubbens lokalsektion i Halland heter Saabklubben Hallandia. Lokala träffar sker regelbundet runt om i Halland.

Kontaktperson: Peter Olsson, 0352-16411
E-post: hallandia@saabklubben.se
Hemsida/träffar: http://hallandia.saabklubben.se/

– Blekinge

Svenska Saabklubben har en lokalsektion i Blekinge sedan 2016. Lokalsektionen vill samla människor från Blekinge med intresse för både gamla och nya Saabar. Arrangerar en stor Saab-träff på Emmaboda flygbana samt avser även träffas lokalt.

Kontaktperson: Patrik Håkansson, 0708 35 88 20
E-post: patrik.ronneby@gmail.com
Hemsida: http://blekinge.saabklubben.se

– Gotland

Svenska Saabklubbens lokalsektion ”Föreningen Gotlands SAABen” bildades sommaren 1990. Lokala träffar/utflykter sker 4-5 gånger om sommaren. Kontakta gärna lokalsektionen vid besök på Gotland.

Kontaktperson: Björn Askengren, 0498-50038
E-post: gotland@saabklubben.se

– Vill ni starta en egen lokalsektion inom Svenska Saabklubben?

Om ni är medlem i Svenska Saabklubben och önskar starta en lokalsektion vänligen kontakta styrelsen på styrelsen@saabklubben.se

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng