Är det värt att handla på Biltema?

Forum Övrigt Allmänt Är det värt att handla på Biltema?

 • Detta ämne har 18 svar, 14 deltagare, och uppdaterades senast 2008-05-22 14:00 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17927

  Har precis köpt en 900t -89 som jag tänker göra i ordning men funderar på var man ska köpa delar. Biltema har ju ofta mycket låga priser på många delar men hur är kvaliten och hållbarheten?
  Är det någon som har erfarenhet av detta?
  Var handlar ni era reservdelar?

  Mvh Henrik

  #121851
  porsche944
  Deltagare

  Hej.

  Köp bara inte oljefilter, endast orginal är gott nog. Biltema har haft andra flöden i sina filter inemellan så det kan ta tid att få oljelampan att slockna. Enligt säker källa så är det Statoil som packar deras oljor.

  #121862
  chakka
  Deltagare

  Har hört en del skräckhistorier om bromsbelägg som lossnat från backarna, men det är 10-15 år sen så det har de förhoppningsvis inte problem med längre. Ungefär samtidigt var det en del snack om att både olje- och luftfilter skulle vara av riktigt dålig kvalitet. Hur det ser ut idag har jag ingen aning om, men drar mig fortfarande för att handla just de sakerna.

  I gengäld har jag hört från flera håll att deras avgassystem till V4 ska vara en riktig höjdare, visserligen i lite tunnare plåt än Saab orginal men bättre avstämt till motorn.

  #121865
  saabcustom
  Deltagare

  De enda reservdelarna jag avhåller mej från är bromsbelägg efter att dessa hava gifvit mig spännande upplevelser vid inspirerad körning. Dels med min brux-og900 dels med familjens transportcontainer (Audi 100 Avant). Efter att istället ha satt på standard Ferodo, så kan jag, kontrollerat, få hejd på bitarna i de mest överraskande T-korsningar 😉

  OBS! Detta gäller alltså inspirerad vardagskörning INTE tävling.

  / Kenth

  #121866
  kortnos
  Deltagare

  Till bruksbilen köper jag allt från biltema, oljer, filter, reservdelar, allt

  Har inte haft fler problem än från andra ställen, bromsbackarna slits lika mycket på min bil oavsett var dom kommer ifrån (biltema sticker inte ut där, vad jag tycker)men det där kanske beror på hur känsligt man är. Bara bruksen klarar besiktnigar och rullar på så är jag nöjd 😀

  Till gammsaabarna köper jag från Mekonomen o andra bättre dyrare ställen, saabarna är värd det, vågar inte chansa på nått billigt skräp som ledder till ett större dyrare problem. O skulle nått havirera så kan jag iallfall behålla min nattro att jag inte var dumsnål…. snålhet bedrar vishet som det heter så fint

  #121867
  stefan
  Deltagare

  jag är ingen vän av Biltema men man ska komma ihåg att de inte tillverkar nåt själva utan den enda anledningen till låga priser är ett medvetet val med låg marginal.
  Mycket kommer från Asien men inte allt, Tänddelar år precis samma italienska grejer som alla andra har, en del framvagnsdelar är Ocap, samma där, hjullager är i vissa fall samma märkeslager som vilken som helst. osv osv. Så man kan inte dra allt över samma kam utan man får som konsument göra sitt eget val.
  Många tror ju stenhårt på att det är Statoils olja i dunkarna bara för att de har sett likadana ut men vad är det som säger att det inte är nån annan som packar Statoils oljor i Sverige……..En del stora oljebolag köper faktiskt in såna här konsumentprodukter även om dom nu själva pumpar upp olja nånstans.

  #121869
  phermansson
  Deltagare

  Sen kan det väl vara som med elektronikprylar ibland. Man gör en kvalitétskontroll där komponenterna delas upp efter en kvalitétsskala. De bra grejerna säljs som till exempel Hitachi, de mindre bra säljs till typ Denver. Så även om det är en märkesgrej behöver det inte betyda att den är av bra kvalité.

  #121889

  Tack för svaren som speglar ungefär vad jag känner också. Det är väl dumt att chansa helt enkelt. Men om Biltema redovisade vem som tillverkar åt dom hade nog läget ändrats för billigt är det i vissa fall.

  Mvh Henrik

  #121997
  saabaero
  Deltagare

  Min erfarenhet är att undvika alla Biltemaprylar med gummi, som t.ex. framvagnsdelar och såklart stötdämpare som varit/är? rena skämtet.
  Bromsbelägg väljer jag också andra bättre fabrikat, då billigt skräp ofta mattas väldigt fort (men bettar bra innan det blir varmt) och dessutom dammar som f.n

  Problemet med Biltemadelar är den variarande kvalitén. För att hitta godbitarna måste man köpa en massa skräp också 🙁

  #121999
  martin valentin
  Deltagare

  vissa kemisk-tekniska produkter är mkt prisvärda! trätorxskruvar bra pris, vissa verktyg mm, MEN aldrig ett oljefilter från Biltema (feltema) i mina bilar inte heller i tvåtaktaren! har sett sönderdelade filter och dåååå förstår man varför Mann eller = original filter är bäst!! finns resultatet i en amerikansk Saabtidning, nines?

  #122001
  stefan
  Deltagare

  just oljefiltren kan man säkert dribbla länge om men ett tag var det ju faktiskt samma som Saab original……….kan man då säga att original är bättre ?

  #122006
  berra_bus
  Deltagare

  Hade en Toyota Camry för ett tag sedan där det satt ett oljefilter från Biltema. Hade bilen utlånad en helg och fick tillbaka den med skuren motor. Detta pågrund av att det rostat hål i oljefiltret och oljan sprutade rakt ut. Tyvärr uppmärksammade inte föraren att oljelampan hade tänts.

  #122010
  stefan
  Deltagare
  hasselgren wrote:
  Hade en Toyota Camry för ett tag sedan där det satt ett oljefilter från Biltema. Hade bilen utlånad en helg och fick tillbaka den med skuren motor. Detta pågrund av att det rostat hål i oljefiltret och oljan sprutade rakt ut. Tyvärr uppmärksammade inte föraren att oljelampan hade tänts.

  men det kan väl knappast Biltema klandras för……….detta ser man på alla oljefilterfabrikat om ägaren struntar i att byta filter…….särskilt om de sitter utsatt.

  #122014
  stelo
  Deltagare

  För ungefär 30 år sedan köpte jag tändstift m.m till en Opel jag hade, efter första riktigt kalla vinternatten vägrade bilen starta. Efter mycket letande kom jag fram till att isolatorfoten på samtliga tändstift (3 dagar gamla) frusit sönder… på med de gamla stiften och körde vidare. För 3 år sedan tänkte jag att nu funkar stiften nog så jag köpte till min dåvarande SAAB 9000 nya tändstift – efter första natten med -15 grader så vägrade bilen starta! Bytte direkt tändstift och bilen startade på en gång… gissa om jag vågar köpa fler tändstift från Biltema? Däremot gillar jag den billiga mineraloljan, köpte den till en Ford Scorpio jag hade som knackade i motorn och den vart tyst under flera år. Min filosofi om Biltema är att ska jag använda saken en eller några få gånger så duger Biltema, saker som är vitala för funktion och säkerhet – original.

  #122017
  alfamats
  Deltagare

  Nej och usch! 95% av prylarna är skit.Grejar ganska mycket med bilar och det slår aldrig fel,oftast är det någon vajsing med sakerna.Blir bara tröttsamt i längden.Slitdelar till bilar aktar jag mig noga för.10-års-verktygen är billiga och funkar ok.Men det går inte att jämföra med dyrare saker.Kvittar vad folk säger men man får vad man betalar för./ Mats

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng