En liten snilleblixt (?)

Forum Övrigt Off Topic En liten snilleblixt (?)

 • Detta ämne har 16 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2004-10-13 22:01 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10962
  petter
  Deltagare

  Hej!

  Jag har funderat på en sak ett tag som jag tänkte bolla till de andra dårarna som gillar Saabar.

  När man rör sig på stan (i mitt fall Göteborg) ser man faktiskt ganska ofta rätt fina Saabar av äldre modell, både stilastående och i rullning. För det mesta verkar det som om ägaren i fråga inte har en aning om att bilen är unik eller på väg att bli det. Detta gäller även V4:or. Istället används de ofta som slit- och slängbilar för sitt låga pris skull, trots att de är fina från början.

  Min idé: Kan inte klubben trycka upp någon slags flygblad att kunna sätta under torkaren, för varje medlem att ha med sig i fickan? Med texten ”Snygg Saab! Den är värd att ta extra hand om, gå med i Svenska Saabklubben!” eller liknande. Med webadress förstås.

  Förstår ni hur jag tänker eller är det en dum idé? Jag kände att det behövs göras något för att undvika att fina 99:or och tidiga nyskicks-900:or såväl som V4:or går till saltdöd och sönderkörningsgraven…

  Mvh Petter

  #77198
  staffanv
  Deltagare

  Låter som en bra ide. Enklare än att trycka upp skulle kunna vara att lägga upp reklamlappen som en PDF-fil man kan tanka ner och skriva ut själv i så många ex man vill ha.

  Såg förresten en 93:a (eller var det en 96 kortnos?) i Lyrestad (strax norr om Mariestad) för några veckor sedan. Verkade ha en grå originallack med en del lagningar. Annars är det mest Mercedes som gäller där. En bit bort stod inte mindre än två fenmercor parkerade och jag har också sett en topprenoverad mercacab.

  #77199
  Martin
  Deltagare

  Idén är utmärkt.
  Vi har en liten A5 broschyr på 16 sidor som beskriver vad klubben står för.

  Tankar finns på att komplettera med ett A4-blad som kan vikas två gånger så att det blir 6-sidig folder. Fördelen är att det blir billigare och lite enklare att ha med sig fler ex.

  PDF är också en bra idé.

  #77200
  petter
  Deltagare

  Hej igen!

  PDF är ju lysande Staffan!

  De Saabar jag tänker på är de som är i skick nog att bevaras men som har ägare som inte vet om vad deras bil är… Dvs de som ser dem som billiga transportmedel att köra tills det rasar. Men som med lite upplysning kanske kan komma på andra tankar!

  Mvh Petter

  #77201
  fredrik
  Deltagare

  Saabklubben provade detta genom att skicka alla 95 tvåtakts ägare ett infoblad.

  Det hade en inte alldeles bra bi effekt & det var att alla som hade en gammal tvärrostigt vrak hemma trodde att det var värt guld.

  Så det är både för & nackdelar.

  Jag måste faktiskt säga att det finns för många Saabar kvar gentemot intresset för dem om man kollar in prisbilden. Kolla på Tex 99:or

  Så snälla strunta i flygbladen de bara ställer till det även om jag tycker att det var en bra ide!

  /Fredrik

  #77202
  martin h
  Deltagare

  Jag förstår vad du menar Fredrik, men det finns en positiv sida också. Att det kanske blir fler som är intresserade av att bevara en Saab, och att gå med i klubben. Det kan var en sådan liten sak som väcker intresset. Själv vakande mitt intresse för gamla saabar från ingenting för 4-5 år sedan (då jag såg en fin -67:a i USA) och nu har jag tre gammlingar under mitt beskydd.

  Det enda som händer om de tror att bilen de har är guld värd är ju att de inte får den såld om de försöker sälja den.

  #77203
  saab v4-ever
  Deltagare

  Tycker att idén med lappar är bra, PDF underlättar. Framförallt förståelsen för biltypen, SAABklubben och hemsidan bör marknadsföras. Det är ofta de små detaljerna som gör att fina bilar räddas istället för att skrotas pga något trivialt fel. Det kan t.ex räcka med att få svar på en så enkel fråga som ett kopplingsproblem på en V4a för att den skall få leva vidare.

  Fredrik har en poäng med allmänna utskick. Det stora problemet är att de dåliga bilarna är för dyra. Men så är det med alla gamla bilar. Den som givit sig in i en omfattande renovering inser snabbt att en färdig bil är ett mycket bättre köp än ett objekt eftersom priset skiljer alldeles för lite. Naturligtvis får man inte på något vis räkna med tiden man lägger ned, det är ju fritid!

  Satsningen bör inriktas mot att folk skall behålla och vårda sina bilar.

  Harald

  #77204
  Martin
  Deltagare

  Tanken var väl att ”lappa” bilar och ägare som av någon anledning bedöms ha glädje av att gå med i klubben. Mao inga allmänna utskick.

  #77205
  petter
  Deltagare

  Hej igen!

  Angående Fredriks synpunkter:

  Bieffekten är så klart något man får räkna med. Men skall idén förkastas på grund av den risken bortser man från en sak, nämligen att själva medlems-/entusiastbasen skulle breddas med en kampanj precis som Martin H är inne på. Det vore inte bara en injektion för klubben utan också välgörande för marknaden. Fina 95:or, 96:or och 99:r dyker ju upp jämt på Säljes-forumet men ingen köper för att de är för dyra eller för långt bort (vilket inte hindrar holländare och tyskar tydligen…). Med fler entusiaster skulle bilarna finna köpare. Kort uttryckt finns det fler Saabar än entusiaster ”härinne” i klubben. Med andra ord behövs fler entusiaster och då kan en kampanj med flygblad bidra.

  Ungefär så tänker jag.

  Martin: Det var vad jag menade ja.

  Mvh Petter

  #77206
  knut edhborg
  Deltagare

  Jag tycker att Petters förslag är alldeles utmärkt! Själv har jag memorerat många reg. nummer på gamla välvårdade Saabar och kollat med matrikeln. Ytterst sällan är det en medlem som ägt bilen. En infobroschyr om klubben i pdf-format skulle jag printa ut några ex av och ha liggende i bilen för att ”lappa” väl utvalda exemplar. Jag tror också på idén med breddad medlemsbas som en injektion för klubben. Ibland är det så lite som gör att man vill prova på ett medlemsskap i en klubb.

  Knut

  #77207
  petter
  Deltagare

  Höll på att glömma bort det här…

  Problemet är för mig att jag med svårighet kan rita av ett rakt streck och därför är jag synnerligen olämplig att utforma snygga flygblad (om de inte ska ge motsatt effekt vill säga… ). Finns det någon som vet hur man gör eller som vet någon annan? Skall jag skriva en motion till årsmötet kanske?

  Mvh Petter

  #77208
  magnus lindberg
  Deltagare

  Hej Petter,
  ge mig din snigelpostadress så skall jag skicka dig en linjal!

  #77209
  petter
  Deltagare

  Haha, tror du det skulle hjälpa!

  Mvh Petter

  #77210

  Aj aj Petter, det var ju illa att du skulle lämna Chalmers innan vi gick igenom linjalens användning…

  #77211
  chriss
  Deltagare

  De låter som en jätte bra ide!
  Jag kan ge de ett försök till en första upplägg(förslag) om någon annan skriver texten…

  Kan sätta mig hemma sen o knappa lite…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng