Färgrecept Midnattsblå -63 TT vs. -73 V4 ?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Färgrecept Midnattsblå -63 TT vs. -73 V4 ?

 • Detta ämne har 9 svar, 8 deltagare, och uppdaterades senast 2012-06-05 12:13 av .
Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5940
  Dicst
  Deltagare

  Om man kollar på den här suveräna sidan http://temp.saabklubben.nu/farger/farger.shtml och jämför B4 med 136h, vilken är skillnaden egentligen? Min färgleverantör har bara receptet för 136 från -73. Är det samma färg? Det verkar inte så på datorskärmen iaf…

  Jag behöver hitta receptet till fabrikatet De Beer och Järbo har det inte. Är det någon annan som har lyckats köpa färgen enligt recept utan att behöva bryta fram det på frihand?

  Mvh
  /D

  #41792
  Lollo
  Deltagare

  Den senare är mer grön.

  #41794
  Dicst
  Deltagare

  Samma färg som den här skönheten:
  viewtopic.php?f=19&t=3387
  JohnnyPuma, du kanske har färgkoden? Eller var det bara RAL för 1K du hade?

  Sen håller väl Timo också på med en Midnattsblå Sport.

  Jag får väl åka dit med bakluckan annars…

  #41914

  @Dicst wrote:

  Samma färg som den här skönheten:
  viewtopic.php?f=19&t=3387
  JohnnyPuma, du kanske har färgkoden? Eller var det bara RAL för 1K du hade?

  Sen håller väl Timo också på med en Midnattsblå Sport.

  Jag får väl åka dit med bakluckan annars…

  Hej, JohnnyPuma här, men tyvärr utan färgkod.
  Har oxå haft en V4-74 men det skiljer lite på den midnattsblå. Hade kvar en skvätt till V4:an men det blev helgalet när jag använde den på TT:n. Till min TT har jag gjort precis som du antyder. Tog med bakluckan och de bröt ny färg på färgaffären. Polera upp luckan ordentligt innan ,eftersom blå kan krita ganska mycket. En del färghandlare har en optisk mätdator och då kommer de riktigt nära i kulör. Men de får inte in en hel baklucka i mätaren utan bara ca 1dm2. Än så länge har jag bara lackat i kofferten så jag är inte 100 på att det är 100…

  Mvh JohnnyPuma

  #41917
  Dicst
  Deltagare

  Ok, tack.

  Hur är det egentligen, är Järbo fortfarande klubbens lackrepresentant, eller är det någon annan nu? Har ett svagt minne om att det var nyordning där?

  Mvh
  /D

  #42329
  patric h
  Deltagare

  Lite info om bilfärgerna till våra gamla Saabar.

  1. Saabklubbens receptarkiv finns numer hos Saabklubben under medlemssidorna så att medlemmarna skall ha tillgång till de olika recepten. Recept finns på de flesta äldre Saabkulörer (DuPontfärg och inget annat är recepten skapade i) så i stort alla kulörer finns det recept på.

  2. Saabklubben är lovad service av företaget Förenade färg ( De finns på flertalet orter runt hela landet) med blandning av Saabkulörer till medlemmar, med en bra rabatt dessutom har jag för mig.

  Vill man handla av någon annan som saluför DuPontfärg så går det naturligtvis bra. Se till då bara att ha ett Saabklubbsrecept tillhands så de har något att blanda efter. Många av recepten i Saabklubbens receptarkiv finns bara där. De är för gamla för att färgföretagen skall behålla de i sina receptbanker. Det är också tänkt som en förmån till just Saabklubbsmedlemmar med receptarkivet.

  3. Jag har lovat att vara kvar som sakkunnigt lackombud för klubben, men det är ett antal år sedan som jag sålde företaget Järbo Färg och lack för att istället börja studera. Så jag har numer ingenting att göra med Järbo Färg och Lack.

  Jag arbetar idag med motorutveckling inom fordonsindustrin och har lagt billack etc. på hyllan men hjälper såklart till i klubben med det jag kan hjälpa till med rent kunskapsmässigt.

  Hoppas det blev lite klarare runt färgrecepten och receptarkivet med denna info.

  /Patric Henriksson
  fd. Färg och billacksblandare.

  #42331
  phermansson
  Deltagare

  Tack för bra info Patric! (och grattis på.namnsdagen 😉 )

  #44414

  Jag har visserligen massor av viktigare jobb framför mig innan det är dags att slaska färg på bastarden men det skadar inte att försöka få grepp även om detaljerna i god tid. Det blir en slarvbil för mig så jag kommer inte kosta på ett seriöst lackjobb utan måla själv med elektrisk färgspruta, roller eller rent av pensel. Jag vill komma hyfsat nära den mörkblå färg min morfars 64 hade men kan inte logga in på medlemssidorna trots medlemskap. Frågan är om klubbreceptet B4 Midnattsblå är det jag söker och om receptet bara fungerar på riktig billack? Jag vill ha en NCS-kod (eller vad det nu heter) att gå med till vanliga färghandlaren och få en burk enkomponentfärg med mig hem.

  #44439
  stefan
  Deltagare

  Billacker är just billacker och NCS och RAL nåt helt annat. Det finns inga korstabeller dem emellan.
  Vill du ha en standardkulör så är det nog bara hämta färgkartor och jämföra och ta det som du tycker är närmast.

  #44440
  Morten S.
  Moderator

  Min lokale fargehandel, som også driver med billakk hadde reseptet på både glaciäriblå og karolinerblå da jeg trengte det.

  Resultatet ble meget bra. Det er døren på bildet som ble sveist og lakket:

  Been a Saab owner since 1987.
  I have owned at least 30 Saabs, mainly older Saabs.
  Today I have:
  1960 93F
  1967 96 Monte Carlo 850
  1974 96 "rally car"
  1989 900i 5 dørs
  2007 9-3 SC

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng