Fulaste tillbehöret?

Forum Övrigt Allmänt Fulaste tillbehöret?

 • Detta ämne har 15 svar, 12 deltagare, och uppdaterades senast 2004-10-17 16:05 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #11040
  anonymous
  Deltagare

  Allt detta prat om jalusier fick mig att börja tänka på vilket Saab-tillbehör som kort sagt är det vedervärdigaste. Med lite eftertanke så kan t.o.m. hönstrappor te sig estetiskt tilltalande, så mitt val faller nog på Toppola-campern. Någon som har nån annan kandidat?

  #77676
  bluesman
  Deltagare

  Navkapslarna i plast som hade samma design som inca fälgarna är nog bland det hemskaste jag kan minnas.

  Mvh

  #77677
  petter
  Deltagare

  De två spoilrarna längst ner till höger här: http://www.geocities.com/saabturbo2000/catalogsportrally/rally12.jpg

  Har man sett den med rödgula stripes på en brun combicoupé förstår man…

  Mvh Petter

  #77678
  Martin
  Deltagare

  Saabo…

  #77679
  anonymous
  Deltagare

  Petters förslag röstar jag på, speciellt den ”ankstjärten” som ska sitta på 99 cc, vilket inte hindrar mig från att ha en sådan liggande i källaren.
  Själv tycker jag inte att Toppolan är så snygg, dock är det en genial lösning vilket fick mig att sälja Saabon och köpa en ”snigel” (Toppola).
  Eftersom det bara handlar om tillbehör här tar jag inte upp bilmodeller här.
  Ulf

  #77680
  christian
  Deltagare

  Spoilern som sitter halvvägs nerför bakluckan på 900cc är inte heller särskilt tilltalande.

  #77681
  anonymous
  Deltagare

  Fulaste Saab-tillbehöret: Saab96/V4

  (många blir nog upprörda nu)

  #77682
  doppelmayer
  Deltagare

  Det är ju inget orginaltillbehör men man kan köpa ett porscheankbad till sin 96:a. Inte snyggt alls.

  #77683
  magnus lindberg
  Deltagare

  Petter: jag håller med dig. Spoilrarna är förskräckliga. Men min egen röst faller på alla 18-19-20-21-22-tumsfälgar med tillhörande brödkaveldäck som grasserar på allehanda modeller från Trollhättan! Jisses, ni som bestyckar era bilar med sådana skor har inte förstått SAAB-konstruktörernas intentioner om komfort kontra uppförande, än mindre har ni en uppfattning om estetik…
  Martin: du borde antagligen skämmas… husvagnen är FULSNYGG!
  🙂

  #77684
  dahlen_dup1
  Deltagare

  Magnus, mitt i prick!! Äntligen faller domen över alla extremt fula lågprofiler till däck och oversizefälgar.

  Snyggast av allt är fullprofil tex Dunlop Racing på en lagom fet Boranifälg i hederligt 15″ utförande eller möjligen en Campagnolo dito med fullvolym. Ingen av dessa fälgar är rätt på en Saab kanske, men snyggt är det.

  Och komforten och väghållningen då? Jo jag kan meddela att jag efter lite efterforskningar inhandlade jag 4 st Dunlop i den klassika 60 profilen i 205 bredd till 900c lite lagom rundade kanter och med en godomlig komfort. Väghållningen alldeles förträfflig och väl matchande aerochassiet. Tysta som en susning jämfört med de platta fyrkantiga bullriga versionen av Michelin pilot 225 /45 17 som jag kört omkring på 9-5 an, hu!

  Väljer gärna bort fetmackor som ger ohanterlig torque steer på spåriga vägbanor vid gaspådrag.

  Så till fula tillbehör:

  Jag minns inte vilket år det var men till vår nya familjebil en 5d 99 LE automatic i mörkbrunt inhandlades ett mosaik färgat , ja snarare kanske fiskbensmönstrat velouröverdrag i ett sammelsurium av gultgult , blekgult och brunt.

  Hur snyggt som helst tyckte sönerna då, inkl de två korvarna till nackstöd bak?!! Far gick med på dessa tillbehör till slut , lika lite övertygad var han att köpa första 99 cc 74 i den orange färgen, men så blev det efter hårda påtryckningar.

  Den överdragsklädslen är svårslagen,
  velouren är väl minst 10 mm….

  /Göran

  #77685
  staffanv
  Deltagare

  Angående fälgar och lågprofildäck såg jag något redigt fult inne i stan idag. Plötsligt ser man något stort och svart med massa krom. Jo, det var en Hummer som hade fått en massa krom på sig. Men det värsta var att den var utrustad med lågprofildäck! Vem kommer ens på iden att sätta lågprofildäck på en terrängående bil?

  #77686
  stenstorparn
  Deltagare

  Hej!
  De där bakspoilerna kan jag leva med, jag röstar istället på barnskyddet som skall sitta mellan framsätena på 99:an, grymt fult 😮 (har föresten ett baj.. brunt liggande nånstans).

  /Christer

  :tumme:

  #77687
  porsche944
  Deltagare

  Överdragsklädseln Dahlen syftar på, hette Flamenco och var helt klart den SNYGGASTE man kunde få till sin 99:a på den tiden, tjock o go´.

  #77688
  dahlen_dup1
  Deltagare

  Jo du har nog helt rätt Michael, flamencoklädseln med guldfärgsinslag på en mörkbrun 99 LE Automatic är ett riktigt Ess. Nåt kungligt över det….

  Här kommer en dräpare till,
  Ute hos min bror i Bromma, hos en granne, står en 900 med en rak spoiler med framvinklad nedekant a la snöskyffel, den och kofångaren vitmålad. Ett mycket svårslaget alternativ.

  Ojdå,Ursäkta, är det nåns bil?!?

  /G

  #77689
  lelle f
  Deltagare

  Här hemma finns det en V4 med frontgard typ King Cab och två extra lysen i den……Ganska säreget , men snyggt ??? Nä inte min smak iaf …

  (hoppas det inte är en medlem som tar illa upp )

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng