Galna köpare på Tradera?

Forum Övrigt Allmänt Galna köpare på Tradera?

 • Detta ämne har 15 svar, 10 deltagare, och uppdaterades senast 2006-07-23 18:42 av .
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14558
  stefan
  Deltagare

  http://www.tradera.com/auction/Bildelar___Reservdelar/aid_30589842

  Än är inte auktionen slut och det här är ju mer än de kostar över disk? Blir folk förblindade på Tradera eller ingår det någon drog jag missat?

  #96796
  porsche944
  Deltagare

  sOM SÄLJARE FÅR MAN VÄL VARA NÖJD?

  #96797
  fredric c
  Deltagare

  Inte ovanligt att slutpriserna eller till och med utroppspriserna är högre än för priset av nya delar. Tråkigt att några går på det!

  #96798
  uffepuffe
  Deltagare

  ska inte köparen va nöjd också?

  #96799
  petter
  Deltagare

  Att köparen är nöjd bevisas ju av att hon eller han betalar det priset för varan. Om priset skulle vara för högt för köparen skulle ju inte affären bli ett faktum.

  Sensmoral: Att köparen är dum kan inte vi göra nåt åt.

  Mvh Petter

  #96800
  fredrik
  Deltagare

  Bra sumerat Petter!

  Men faktum är att om man annonserar på Saabklubbens hemsida så får man inga svar! På tradera bjuder samma människor som man vet är ute på SSR,s sida minst 1 gång om dagen över varandra & priserna blir oftast långt över vad säljaren egentligen vill ha.

  Knepigt men sant!

  /Fredrik

  #96801
  wibbe60
  Deltagare

  Det måste vara urmänniskan som skall tillfredställas. Kampen man mot man, den starkaste vinner. Målet är inte det viktigaste utan hur man tar sig dit.

  #96802
  stefan
  Deltagare

  Självklart är det upp till köparen hur mycket han betalar, det är ett fritt land men ibland undrar man bara om det ändå sitter folk därute som inte har en aning om varken veteranbilstidningar eller saabklubben för den delen ? De kanske rent av tror att de innehar en unik bil som ingen annan har och bjuder på delarna därefter?

  #96803
  lars-erik
  Deltagare

  Känner ej till hur auktionerna på Tradera går till, men varför bjuder samma person över sig själv med flera hundra kronor ? När inget motbud finns ?

  #96804
  emul
  Moderator

  Det kan man göra för att kunna slå andra köpare direkt, man betalar det som är strax över det näst högsta budet. En sorts säkerhetsmarginal man kan bjuda med för att sätta upp sin gräns i god tid. Ingen annan som ser vad man har bjudit förrän det är överbjudet.

  #96805
  stefan
  Deltagare

  Känner ej till hur auktionerna på Tradera går till, men varför bjuder samma person över sig själv med flera hundra kronor ? När inget motbud finns ?

  det du menar är nog om föregånde budgivare har satt till exempel 800kr som högsta, om du då bjuder 500 så blir ditt bud registrerat men du får fortsätta att bjuda mer om du prompt vill bjuda över hans högsta så att säga. (Hans högsta bud vet ju inte du så att säga)

  #96806
  lars-erik
  Deltagare

  Förklara gärna bättre, om man själv har högsta budet varför bjuda över ?
  En automatik borde väl kolla om det är eget bud !

  #96807
  lars-erik
  Deltagare

  OK Stefan nu har jag läst ditt svar tror jag förstår.

  #96808
  emul
  Moderator

  För att man kommer fram till att man vill ha grejen och kan lägga mer pengar, upp till nivån man tycker att prylen är värd (säg 2500) så lägger man 2500. Ligger den bara på 1100 innan då så blir ditt bud på tradera 1150 trots att du lägger 2500. Då kommer lille olle och bjuder 1300. Då blir ditt bjud på tradera 1350 och olle är fortfarande överbjuden. Hänger du med?

  Man kan också göra fynd på tradera ibland. Nöjd med min SS&R-ratt för 225 spänn inkl tutmojen..

  #96809
  emul
  Moderator

  Haha, jag var för snabb där =)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng