Hur reparerar man på bästa sätt en dörr?

Forum Övrigt Allmänt Hur reparerar man på bästa sätt en dörr?

Detta ämne innehåller 8 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-03-16 14:19.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #13948

  stefan w
  Deltagare

  Jag har ett antal 95-96:a dörrar med samma defekt nämligen att nerkanten rostat bort. Visst kan jag svetsa till detta men erfarenheten säger mej att allt inte alltid är så enkelt. Hitintills så har jag bara bytt dörrar när de rostat sönder men med det systemet så hinner verkligheten till slut ikapp. Så har det blivit nu, dörrarna är på upphällningen men lagret av trasiga dörrar bara växer. Plåten är ju lätt kupad både längs med och nedåt. Att bara smacka dit en plåt o svetsa tror jag inte på eftersom värmen kommer att göra så plåten slår sig. Sen är kanten innåt inte heller bra. Samma gäller ju för partiet bakom dörren o mot bakskärmen. Jag tar tacksamt emot tips om detta.

  #93169

  jrt
  Deltagare

  Hej
  Du tar bort dörrsidan tar och fyller dörren med byggskum skär bort det överflödiga med kniv och bättrar med hammarlack!

  Hej å hå med farbror frej!!!

  #93170

  stefan w
  Deltagare

  Det går inte, jag har ingen hammarlack.

  #93171

  jrt
  Deltagare

  Falurödfärg, takfärg, barnens fingerfärg eller tuschpenna bred om det var stora hål!
  Man tager vad man haver sa Britta Olérs

  #93172

  john asplund
  Deltagare

  Svetsa en punkt åt gången och kyl snabbt med tryckluft. Det brukar vara ett bra trick för att det inte ska slå sig allt för mycket.

  #93173

  Martin Sigge
  Deltagare

  Jag fick tvåa på att förardörren på en gammal V4 hängde ned sådär en decimeter när den var öppen (även bakkanten var upprostad), men på ombesiktningen godkände de att jag hade sågat till en planka som botten, och skruvat fast plåten i nederkant i trät. Iofs hade jag maskerat med mycket underredsmassa, så jag är inte säker på att de visste att det inte var svetsat. I alla fall blev det stadigt och bra, så det var nog en OK lagning. Vågade dock inte säga hur lagningen var gjord . Detta var i början på 80-talet, så det måste vara preskriberat nu. Bilen gick senare till skrotning efter att golvet framför pedalerna sprack från sida till sida i ett gupp och hela bilen sjönk flera centimeter vid glipan, som också blev flera cm bred. När man gasade på ökade glipan och bilen ”satte” sig strax framför fötterna, och när man bromsade reste den på sig igen. Underligt nog gör både broms- och bränsleledningar en sväng uppåt just på detta ställe, så de tog ingen skada. Jaja, man börjar visst bli lite snacksalig. Tack för idag!

  MO

  #93174

  mikael jardstam
  Deltagare

  Det absolut bästa sättet är att byta ut hela dörrplåten. Dessutom är ju nederdelen av dörrstommen oftast också angripen så en reparations bit dit är ju också bra att ha. Nu är ju tillgången starkt begränsad på dessa plåtar så man får ju lov att snickra till egna. Är det endast på något enstaka ställe på nedersidan eller i hörnen det har rostat sönder är det ju inte allt för komplicerat att göra en egen bit och svetsa in. Svetsa helst kant i kant, det går bäst med en punkt i taget tills det har blivit en hel svets. Efter svetsning, slipning och riktning ska man absolut tennspackla fogen. Det finns inget annat sätt att garantera ett beständigt resultat, har man lagt ned så mycket jobb med rostlagning och lackering är det ju ytterst onödigt att få blåsor och kostiga sjunkningar i lacken.

  Sedan går det ju naturligtvis att göra nedra delen av dörrplåten själv och skarva i den, det är dock ett stort tidsödande jobb med mycket efterarbete. Jag har sett massor av gamla reparationer med dålig passform och rostangrepp för att avråda från sådana lagningar om man inte är van vid plåtarbeten.

  #93175

  mats a
  Deltagare

  I denna tråd talar signaturen Marius om att låta nytillverka ekonomiplåt till 96-dörrar.

  http://www.saabklubben.com/ubbthreads/sh…true#Post555939

  Hur gick det med det?

  #93176

  stefan w
  Deltagare

  Ja, vad hände?? Blev det inget?? Intresse borde väl finnas?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng