Huvudet i betongen del 2.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Huvudet i betongen del 2.

Detta ämne innehåller 9 svar, har 6 deltagare, och uppdaterades senast av 2006-11-19 21:34.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15081

  gonzo
  Deltagare

  Så har jag nu satt packningarna på rätt plats och skruvat ihop resten, vred på nyckeln och JIPPII!! den går igång på första försöket. Hann vara glad i ungefär 4 sekunder innan jag upptäcker att [image]http://home.student.uu.se/m/mafr8991/bilder/leak.JPG[/image]
  det rinner ut kylvätska under tänstiftet vid cylinder ett. Det finns en film på eländet också för er som verkligen vill lida med mig, läckage .

  Efter lite trixande med rakspegeln upptäcker jag att det ser ut såhär [image]http://home.student.uu.se/m/mafr8991/bilder/r.JPG[/image]

  och tänker fula saker, jag måste ha slagit bort en flisa när jag jobbade med toppen… men icke, den andra sidan ser exakt likadan ut (vid cylinder fyra).

  [image]http://home.student.uu.se/m/mafr8991/bilder/l.JPG[/image]

  VarförvarförVARFÖR är de små hacken där i topparna?!?
  Om man kikar på hur högra packningen ser ut [image]http://home.student.uu.se/m/mafr8991/bilder/gasket.JPG[/image]
  så är det ju helt uppenbart att det åtminstonde är stor risk för läckage där med typ 0.5mm packning mellan kylkanal och toppens kant.

  #99795

  stefan w
  Deltagare

  Tråkigt! Jag känner inte igen kylkanalen i packningen, vad har packningarna för fabrikat. Jag kollade på din föregående tråd i ämnet och jag såg inget hål där på gammelpackningen.
  Nån kanske har lösningen, skickligt fotat i alla fall

  Jag hade fel, jag har kollat igen på gammelpackningen och hålet finns där fast det är mindre, det där va inge kul alls, det är väl ingen vits med ett hål i packningen där? eller???

  #99796

  gonzo
  Deltagare

  Gammelpackningarna visade sig vara två vänsterpackningar, vet inte var jag fick den andra ifrån, kanske satt den på högern utan att ställa till några större bekymmer?

  Hålen i nya packningen (markerade i bilden) motsvarar kylhålen i blocket. Hur det såg ut med kanaler i toppen minns jag inte.

  #99798

  stefan w
  Deltagare

  Jag ska kolla på mina oanvända packningar i garaget i morgon hur de ser ut.

  #99799

  stefan w
  Deltagare

  Packningarna ser ut som de du har men mina toppar är anorlunda, de saknar urtaget som du fotat. Jag har iockförsig inte kollat alla men de jag kollat ser ut som på bilden.
  Jag tror att problemet bara kommer på generatorsidan för där används den där kylkanalen för flödet mellan block och topp. Kanske det var därför din motor hade två vänsterpackningar, det fungerade ju då, hursomhelst så kan det inte ha varit så lyckat, den bör ha gått betydligt varmare på högersidan då med tanke på hur flödet blev när båda packningarna var omkastade.

  Jag vet tyvärr inte hur du bäst ska lösa detta men det kan inte bara vara du som råkat på detta trassel, nån mer på forumet måste ha råkat ut för samma och löst detta på nåt sätt.

  Hur??
  [image]http://www.saabklubben.com/ubbthreads/attachments/577236-Topp.JPG[/image]

  #99801

  stefan
  Deltagare

  du skrev tidigare att du satt på andra toppar vill jag minnas. Var kommer de nya ifrån? Det är inte så att det är toppar ifrån den tidiga silvermotorn så att det är där det skiljer?
  Jag vet dock inte OM topparna skiljer, det var bara en tanke.

  #99803

  gammsaaben
  Deltagare

  Kan man inte lösa detta genom att som förut använda två vänsterpackningar men själv ta upp ett eget och mindre hål för kylkanalen på höger sida, detta för att få kylning även där men ändå spara tillräckligt med packningsyta för att det ska bli tätt?

  Annars är det nog enklast att byta toppar till sådana som saknar det där jacket.

  #99805

  gonzo
  Deltagare

  Det är nya toppar jag satt dit nu, köpte dem av någon via forumet här för drygt ett år sedan, minns inte av vem men jag tror han var från Sundsvall.
  De gamla topparna har heller inte dessa jack så det måste vara någon annan typ av topp, till silvermotorn eller någon annan fordmodell???

  Vet inte hur flödet skulle bli med egentillverkade kanalhål i en vänsterpackning, det kommer ju även vara öppet i bakkant där orginalhålen sitter.. men det kanske kan vara värt ett försök.

  #99806

  perhaninge
  Deltagare

  Jag har nått svagt minne av att topparna till min gamla ”silver”maskin såg ut sådär men vill inte ta gift på det.
  Ska kolla med polaren som tog över den om han minns.

  #99807

  roger akerblad
  Deltagare

  Var och tittade på mina toppar till en silvermotor och de har detta jack den packningen har inte något hål innanför jacket. Du kan kolla om det är fel toppar då silvermotorn har kort gänga till stiften.

  mvh Roger

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng