Känner någon igen sig

Forum Övrigt Allmänt Känner någon igen sig

Detta ämne innehåller 26 svar, har 16 deltagare, och uppdaterades senast av 2011-01-17 11:35.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23350

  cabmange
  Deltagare

  Ibland börjar man undra vad man håller på med, vad är det som driven en att ha ett intresse i ett dött ting som en bil. Visst finns det mycket positvit kring det hela, man får se sig om i världen och träffa nytt folk. Men ibland vad gör man?

  Jag är insöad i og900 cabbar och älskar de bilarna, och jar vill altid göra lite vid de. Och att göra saker som inte fanns tycker jag är kul. Så nu fann jag en otrolig fin A50 inrednng med mocka inlägg i nära nyskick. Setat i bil typ 1 år och knappt använd under den tiden. Så jag sätter mig i bilen efter jobbet klockan 15.00 för att åka de 41 milen, borde ta ca 4,5 timmar. Tidsoptimist som jag är så vill jag inte tänka på när jag är hemma, borde väl vara runt 12. Och tidsoptimisten hade fel igen, det är inte motorväg hela sträckan utan mycket 80 väg.

  Så nu sitter man här med tinitus och klart sliten, kom hem 02,30 i natt och vaknade 07,30 somnade om till 08,30.

  Fast bilen är tyst och komortabel, så blir det detta malande ljud, man får nog lägga sig någon timme på ef så kanske det slutar.

  Men inredningen den var fin, så nu blir det att klä om framstolarna samt sy om baksätet, så kommer man ha en snygg inredning till någon av cabbarna i svbart med mocka inlägg i nyskick.

  //MH

  #167148

  kortnos
  Deltagare

  Den där känslan har kommit över en mer än en gång, ”vad håller jag på med?”

  Det är väl några fredagkvällar man stått på alla fyra böjd över en rosthög och svetsa i ett nollgradigt garage och undrat varför man gör det istället för sitta på en varm pub i stan och iallfall försöka jaga nån ev blivande flickvän.

  Eller man sitter i en bil en lördagkväll och kuskar halva landet fram för en ovanligt reservdels bit eller nått fynd i stället för göra stan

  Jag har aldrig kommit fram till nått vettigt svar vad man håller på med 😀 det ter sig nästan som en last

  #167151

  3 i tanken
  Deltagare

  det är ju det som e tjusningen

  #167152

  cabmange
  Deltagare
  Kortnos wrote:
  Jag har aldrig kommit fram till nått vettigt svar vad man håller på med 😀 det ter sig nästan som en last

  Exakt, vissa knarkar, super m,m de kan få hjälp från samhället med avvänjning.
  Men vi då? Våra laster brys sig ingen om, det minsta vore att
  vi kunde på ett bidrag för den historiska gärning som vi ändå håller på med.

  Jag har familj och tyvärr kommer kvinnornas glömska in här. Vi män säger att vi älskar kvinnan och då gäller det tills det uppstår en förändring, jag talade om för ett par veckor sedan att jag skulle åka och hämta inredning som i går, frugan brast i skratt när hon ringde och frågade om jag var på väg hem från jobbet.
  Jag svarade ärligt när jag passerade Örebro att jag var på väg hem från jobbet men att jag var tvungen att åka en omväg över Strömstad så jag skulle bli sen 🙂

  Jag skulle naturligtvis meddelat henne om det hade uppstått en förändring, dvs att jag inte skulle åka.

  //MH

  #167153

  cabmange
  Deltagare
  3% i tanken wrote:
  det är ju det som e tjusningen

  Ok gör du mig sälskap på nästa tur, blir lite ensamt i blien ibland 🙂

  Skall till Järpen i februari och hämta en 9000 T från 86. Blir väl 120 mil med vagn.

  //MH

  #167154

  Melwin
  Deltagare

  Mange jag följer gärna med!

  #167158

  viggenuffe
  Deltagare

  Ja du Mange.. vad ska man säga!!

  Känner igen mej totalt o har många gånger frågat mej själv om man e riktigt klok i huvudet som sitter o åker i vissa fall 240mil för en bil.

  Tur man har en förstående fru som också till en del e intresserad av dessa vagnar..

  Mvh

  #167160

  saabfjollen
  Deltagare

  Robert Broberg har en låt som heter ”Målet är ingenting vägen är allt” och det kan stämma i vissa fall men tjusningen är som när jag och min dåvarande sambo satte oss på tåget och åkte från Karlskrona till Ludvika och med oss hade vi ett kort på saaben vi skulle köpa. Vi hade ju bara köpt enkelbiljett så nervositeten var hög om bilen var så fin som bilden visade.Resan gick kalas och vi språkade med många resenärer och fick även skåda ett solig Sverige från kupé fönster.

  Ägaren (Anders Ernst tror jag han hette) mötte oss vid stationen med saaben och vi höll på att svimma när vi såg bilen…Den var ännu finare än vad vår bild visade!

  Jag körde bilen hem till honom och där på altanen stod middag på bordet som vi blev bjudna på.

  26tusen kronor bytte ägare och vi styrde kosan hemåt lyckliga att ha blivit ägare till en superfin 99turbo! Dock ej äkta.

  Den är i dag djupt saknad.


  /Magnus

  #167161

  turbocab
  Deltagare

  Du har tur du Uffe, jag önskar det var samma här. Möter ett närmast fundemalt motstånd varje gång jag har nått nytt på gång, men det blir ju köp ändå ofta. Nu har jag slutat berätta allt jag håller på med för henne, det är ingen ide och slutar bara i gräl… Tom kompisarna börjar tröttna ibland på Saabandet, ingen förstår vad som driver en. Vad som driver en att hålla på undrar jag också ibland, men det är skönt vara i andra likars sällskap. Det är något speciellt med Saab… I boken ”Kampen om Saab” av Jonas Fröberg som handlar om Saab/Spyker affären så skriver han att undersökningar visar att Saabentusiasterna är dom som brinner starkast för sitt märke. Inte ens BMW, Jaguar etc kan mäta sig med Saabägarens fanatism för sitt bilmärke. Det är lite kul att läsa, och jag antar att vi är många här som är del av dessa. Kan rekommendera boken, fast den är lite tungläst ibland med mkt politik etc.

  Det längsta jag tagit mig för en Aero är till Milano… Det bidde inget köp, men det var under en jobbresa jag lyckades pressa in en mellanlandning i Milano för att kika på bilen. Ack, vilka tider….

  #167173

  putsarn
  Deltagare

  Det jag främst undrar, hur ser det ut på din tomt Cabmange?
  Bor du på landet så du har gott om plats eller är det villaförort?
  Var får du plats för alla bilar?

  Frågorna borde räcka till ett nummer av bakutan, cabmange special.

  Saabfrid vare med er

  #167178

  900 classic cab
  Deltagare
  Putsarn wrote:
  Det jag främst undrar, hur ser det ut på din tomt Cabmange?
  Bor du på landet så du har gott om plats eller är det villaförort?
  Var får du plats för alla bilar?

  Frågorna borde räcka till ett nummer av bakutan, cabmange special.

  Saabfrid vare med er

  Han har brett kontaktnät som innehar flera uppställningsplatser…
  Eller så har han högre garagehyror än huskostnad…
  Hur som helst högaktar jag hans prioriteringar. :wiiiiiieeeehhhhaaww:

  #167180

  cabmange
  Deltagare

  Hörru Martin, det låter oroväckande med grälen med din kvinna. Och du har ju inte direkt många bilar.

  Ett råd är att du måste tillfredsställa din kvinna, inte bara sexuellt. De uppskattar att få saker, och nu när du har köpt villa så har du alla möjligeter att tillfredsställa henne.

  Tvättstugan, se till att göra den så fin det bara går, bra arbetsbänk och bra utrymmen för förvaring, en mangel behöver hon också ha. Tvättmaskinen byter du ut och ger henne en Miele.
  Sådana här saker det är riktig kärlek som kvinnor uppskattar.

  Dammsugaren får inte glömmas, köp en som är mycket bra, gärna en modell som byggs in i huset.

  Köket. Kvinnor vill ha fint där de skall göra den underbara middagen för sin man, se till att det blir det där extra.

  När det är avklarat så är det bara en sak till som saknas, vad har hon för bil? Att du åker omkring i en gammal häck är upp till dig, men skall hon verkligen behöva visa sig i en sådan?

  Köp henne en og9-3 Aero 5 dörrars alt Viggen. Och registrera den på henne också så hon kan verkligen känna att det är hennes bil.

  När detta är avklarat så är det fritt fram och stimulera dina egna behov, och varför då bara ha 3 hobbybilar? Se till att skaffa de modeller som du vill ha.

  Om nu detta inte är en lösning, så har du satsat på fel kvinna, du måste då byta innan du sitter fast ordentligt i träsket. Du kanske helt plötsligt inte få ha någon hobbybil alls en vacker dag.7
  //MH

  #167181

  cabmange
  Deltagare

  Nu i kväll har jag än en gång funderat över min situation, den går inte att diskutera hur som helst utan att vara i riskzon att någon skickar några konstiga gubbar efter mig som vill sätta på mig vita kläder och bura in mig på psyket.

  Men detta hände i kväll. Jag har ett projekt med en 9000CC turbo som har rullat 677 mil, men den vill jag prioritera till senare så jag flyttade den från min verkstad till ett magasin.
  Där står också min Scarabegröna 9000 cs Aero med beige klädsel och glaslucka, som inte heller har rullat så långt. Där står den och ser på mig med sina lyktor, jag känner hur något varmt kommer inombords av glädje och lycka att se den. Ungefär som när hunden tittar på en med sina varma blick.
  Den härligt mörka gröna färgen och de fantastigt beiga pilotstolarna skapar en sådan glädje, att den sedan också har superaero fälgar i nyskick och lagom sänkt blir den så fantastiskt vacker. Den glädje och värme man känner motsvara den lycka det är att komma hem till sin familj som saknar en, eller den glädje en hund kan ge en när man har gått ut med soporna typ.

  Min största dröm är att få ha en maskinhall och ha alla bilarna samlade där, och där man kan gå runt och sätta sig i bilarna och känna dofterna av skinn, ladda cd med en skiva och bara sitta och drömma sig bort, ut på vägarna en försommardag t.ex. Och känna alla dofter som naturen kan ge. Jag vet att det finns få förunnat som får ha det så, men känner till en som köpte en ICA butik, och där har han alla sina bilar. Och jag lovar att det är fullt med Cadilacs, Buick m,m Eller en annan ”lykos” som har ett pojkrum i en lada där han bar, soffa och 2-3 av sina bilar. + magasin för sina andra bilar + en verkstad.

  OBS jag har fru och 3 ungdomar med en härlig relation till. Så bilarna är inget substitut utan något annat som dock glädjer mig mycket.
  Någon annan som känner liknande till dessa underbara saabar som snudd har själ.

  //MH

  #167182

  Dicst
  Deltagare

  Hmm, alltså detta resonemang med antal bilar:
  Jag känner inte till någon annan gren inom bilhobbyn än saabgrenen där det anses ”normalt” med 3-5 intressebilar och ”mycket/bra/lagom” med 10-15st och ”en sann entusiast” när man har 20-25st! Det enda jag kan komma på att jämföra med är bilskrotare, knarkarlängor och sk white trash gårdar där det växer träd genom bilsamlingen runt huset [Varning! Ironi].

  Jag kämpar allt jag kan för att hålla tillbaka och BARA ha de tre gammelsaabar + en VW-buss och två bruksbilar jag har bestämt mig för att äga, vårda och behålla. För mitt eget och familjens välbefinnande har JAG bestämt att köra systemet En in = En ut (Så därför gäller det att ha några skogsvrak att trada med…Hihi!)

  #167184

  Lollo
  Deltagare
  Dicst wrote:
  För mitt eget och familjens välbefinnande har JAG bestämt att köra systemet En in = En ut (Så därför gäller det att ha några skogsvrak att trada med…Hihi!)

  Ja eller skriva på mamma å säga att Lollo ska denna, den har ja hört.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng